Ti egyetértettek azzal, hogy minden olimpiai bajnokunk a 35. élet éve után életjáradékot kapjon, ami most 198 942 forint havonta? (beszélgetés)
A sportlövészre gondolsz? Igen tett. Telibetalált néhányszor. :)
"Inkább ők, mint ez a sok fehérkesztyűs-nyakkendős gazember a százmillióikkal."
Csalárd érvelési technika
18. Olyan dilemma alkalmazása, amely figyelmen kívül hagyja, hogy lehetôségek folytonos sora húzódik a két bemutatott véglet között
Pl. hogy egyik se kapjon. :)
Ha valaki fölállhat a dobogó legtetejére, és ország-világ előtt eljátsszák a magyar Himnuszt, talán tett ezért valamit.
Inkább ők, mint ez a sok fehérkesztyűs-nyakkendős gazember a százmillióikkal.
Nem értek vele egyet.
Az éremért megkapta már a pénzét, amikor nyert.
Akik egész életükben becsülettel dolgoznak jó, ha a harmadát megkapják.
Bingó:))
De az emberek utálnak kockáztatni.
Vakok meglátni a tehetségeket.
Inkább "biztos lóra" tesznek.
Én inkább aktív korukban támogatnám a sportolókat, amikor még tényleg csak a sportnak élnek. Akkor pl. nem kellene elmenni télen hajóra dolgozni kajakosoknak, akik tényleg eredményeket tudnak felmutatni...
Talán a sok állami pénzből (azaz a zsebünkből) adott végkielégítésből le lehetne csippenteni nekik valamit...
Miről is beszélünk?
Hogy miért mi jár,ugye.
Olimpiai éremért,járadék jár ,vagy nem?
Törvény írta elő ,és adták,adják,ezt be kell nyelni.
Nem én döntöttem erről,mert nem így döntöttem volna,de ha már a törvény megszületett,és jár minden olimpikonnak,akkor jogtalannak tartom elvenni valakitől,aki későbbiekben bűnt követett el,hisz a járadékok lényege az,hogy olyan cselekedeteket,munkát díjazunk,amiket már megtett,és sikerre vitt valaki.
Hogy később nem feddhetetlenül viselkedett,senkire nem tartozik,és meg is bűnhődik érte,éveket tölt börtönbe majd miatta,de nem befolyásolja azt ,amit már megtett ,....hogy is fogalmaznak folyton...feláldozott az országért.
FP-nek azért járna, mert olimpikon.:)
Természetesen nem tudja elkölteni évekig a pénzét, hiszen ha minden igaz ülni fog, de ha van egy jó brókere, akkor nem csak 12 millája lesz:)
Tehát mivel "csak" füvet termelt, és ezért került börtönben, akkor kapjon ültében 200 ezer forintot?
5 évet kapott, mire kijön lesz neki 12 millió forintja, az szép :)
Ha embert ölt volna, akkor már nagyobb a súlya lenne, hogy börtönbe kerül?
"visszavonulása után majdnem nulláról kezdheti."
A legjobb esélyekkel indulhat.
Igazad van. De milyen kínos ez nekik...?! :)
Szerinted megkérdeztek bárkit, ez előtt a módosítás előtt?
A "nép", meg Te meg én..., szóval nem mi alkotjuk a törvényeket, a jogszabályokat (sajnos). Attól ilyenek, hogy értelmezni kell őket, és többféleképpen értelmezhetőek, mert jogászok alkotják...
Ez sajnos nem matematika, hogy vagy igaz, vagy nem, vagy helyes, vagy nem...
És mi van azokkal akik ugyanezt tették és mondjuk,csak az olimpia küszöbéig jutottak el?
Azok nem áldoztak fel mindent?
Ahj.....
További ajánlott fórumok:
- A nagycsaládosokat a gyerektelenek és az egygyerekesek tartják el? - egyetértesz?
- "Attól még, hogy ráütsz a fenekére, nem törik csontja!" Egyetértesz?
- Az okos ember depressziós, az ostoba ember boldog. Egyetértesz?
- Ti mit gondoltok Farkas Péter volt olimpiai bajnokunk viselkedéséről? (most hozták haza)
- Óvodás korú gyermeked mivel büntette az óvónő, amikor nem úgy viselkedett ahogy kellett volna? Egyetértesz a kapott büntetéssel?
- Ugye egyetértesz, hogy nem érdemes szomorúnak lenni?