Terhesnaptár - 5 hetes terhesség (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Terhesnaptár - 5 hetes terhesség
ice kuszi, én is azt mondom, ne aggódj, és majd én is próbállak mindig megnyugtatni, de az igaz, hogy én sajnos nem igazán tudom lazán venni a terhességet, feltehetően a korábbi problémáim miatt.
Tehát, a nagy számok törvénye szerint szép és tutira egészséges babád fog születni, és nagyon fontos, hogy minden nap tudjál örülni annak, hogy ott növekszik a pocidban.
Én az aggódásaiddal is tudok azonosulni, de a világért sem szeretném, hogy a velem való beszélgetések továbi aggodalmakat szüljenek benned.
Az én terhességi problémáim többfélék voltak, és nem gondolom, hogy Neked ilyenfajta problémáid bármikor is lesznek.
Annyit szeretnék ezzel kapcs. mondani, hogy nagyon sok időt töltöttem már e problémák miatt kórházban, és emiatt nagyon sok terhességi problémával találkoztam, máskokéval és a magaméval is. De kismamáknak soha nem beszélek különösebben ezekről, mert egy kismama ne a mások terhességi problémáival legyen szerintem elfoglalva, hanem azzal, hogy örvendezzen a babájának. Ám mint látod, a Down-ügyet mégis megemlítettem, mert kérdezted, mi a véleményünk a 14 hetes ultrahangról.
Szerintem amikor aggódni kezdesz, gondolj arra, hogy nekem talán sokkal több aggódnivalóm van, mint Neked, különösebben mégsem aggódom.
Kisbaba a kézben: hát én nem vagyok egy mintaanya. Szerintem a mai napig nem tudom, hogyan is kéne a nagykönyv szerint tartani egy csecsemőt. De azért csak megfogtam mindig valahogy az enyémeket.
Az elején nem tudja tartani a fejét a baba, meg kell támasztani a nyakát, és nem jó ültetni a karodon sem, míg magától nem tudja tartani a gerincét.De szerintem ezeket tudni fogod, vagy már most is tudod.
Ice, kuszi, először is ehhez a hozzászólásodhoz mondanék valamit. Az ultrahanggal kapcs. : Szerintem próbálj meg utána járni, hogy a nyaki bőrredők ultrahangos vizsgálata melyik terhességi héten javallott. Csak azért mondom, mert nekem volt egy terhességem, amikor ráfogták a 20.hét környékén a babámra, hogy Down-baba lesz, és nekem hiányzott ez a bizonyos 13. hét környéki ultrahang, amikor a nyaki bőrredőket Down-szempontból érdemes vizsgálni.
Nagyon sok hercehurcánk volt Down-ügyben, persze a babám tök egészséges lett, de azt a 13.hét körüli ultrahangot többet nem szeretném kihagyni emiatt. Legalább tudjam, mi az ábra.
Lehet, hogy 14 hetesen már késő a nyaki bőrredők vizsgálata, ezért mondom, hogy járj utána.
Maszekban akármelyik doki csinál neked ultrahangot a kellő időben, én azt javaslom, ne hagyd ki.
Egyébként öt terhességgel a hátam mögött úgy döntöttem, ultrahangra csak maszek dokihoz megyek, 18 hetes vizsgálatra pedig 3D-re. A gerinc csak 3D-n látszik teljesen.
Hát igen, terhességeim számát illetően nincs mit panaszkodnom, azt hiszem. Sajnos az összes korábbi terhességem tele volt problémákkal, de ha végeredményt nézzük, hogy van már három gyermekem, emiatt sincs okom panaszra.
A mostani terhességem egészen jól indult, eddig problémamentes, és ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 4 eddigi terhességemet máris túlszárnyaltam, mert ilyenkorra négy esetben már jelentkeztek a problémáim.
Úgyhogy egészen bizakodó vagyok, és mindenkit erre bíztatok, hogy a legnagyobb lelki nyugalommal növessze a pocakját.
ice kuszi, Te lassan a második trimeszterbe érsz, szép idők lesznek, majd meglátod!
Sziasztok! Hát, csajok eléggé eltűntetek erről a fórumról, remélem azért jól vagytok. Mókuslány, Erika, Krisztin, Bebe, Adri, halljátok?:-)))
Üdv az újaknak!
Msee! Ne aggódj, én is rettegtem a 7. hét körül, mivel barátnőm akkor veszítette el az ő kicsikéjét, de túléltük!:-))) Ti is rendben lesztek, meglátod! Én még most sem nyugodtam meg, majd 13 hetes uh után talán, de addig még két hét!:-((( Nekem a 8. hét körül javult a hányinger, de ma megint olyan émelygős napom van! De sebaj, ez a legkevesebb!:-)))
Jávorfa! Gratula neked is!:-)))
Szia Msee!
Én ma kezdtem a hetedik hetet a kis "ribizlivel", aki állítólag akkora, mint egy ribizli.
Remélem, hogy mindkettőnk babája szép nagyra fog nőni!!!
Sziasztok Csajok!!
Remélem mindenki jól van, már rég jártam erre!
Nekem is már kezd elmúlni az émelygésem.
Kitartás már csak kb. 2 hét és jobb lesz. :)
Szia!
Hogy vagytok?
Hali Mamik, remélem Mindenki jól van.
Kicsit döglődik a fórumunk.
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
puszika
itt is pangás mostanában:(
Azért remélem mindenki jol van:)
Van általában egy évben kétszer ez a nagy a hungexpos amugy meg vannak kicsik:))babanet.hu azon belül börzék nézzd meg hátha lesz felétek is de megéri ténleg vannak jo dolgok:))
Ja sziasztok jol vagytok???
Bebe édes kis babod van ha dolgozol békén hagy én kiscsajom is ha alszom ő is nyugton van de ha felkellek megmozdulok rögtön kavar:))Ti amugy jol vagytok:)
Mostmár jobb.
Ez a kis bébi tudja, hogy hétköznap dolgoznom kell.
További ajánlott fórumok:
- 5 hetes terhességnél a 8 mm-es petezsák méret jónak számít?
- Hány hetesen lehet érezni az első tüneteket a terhességnél?
- Ki, mit érzett először terhesség kezdetén (pár hetesen)?
- Terhesnaptár - 6 hetes terhesség
- Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-)
- Terhesnaptár - 4 hetes terhesség