Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tenger gyümölcsei:))) fórum

Tenger gyümölcsei:))) (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

1 2 3 4 5 6 7
192. Icus
2013. jan. 12. 10:47
Ma a szójaszószos változatot próbálom ki:) Remélem finom lesz:)Mostanában mellőzöm a tejszínes mártásokat, viszont a tengergyümölcseit nagyon szeretem:)
191. Donyta
2008. jan. 13. 08:53
Mindkettő jó hozzá! A tejszínt is nyugodtan helyettesítheted, kicsit más ízt kap de ugyanolyan finom. Használhatsz tejfől helyett még joghurtot is. Az ízesítése a fontos, és a kreatívság semminek nem szab határt. Jó kisérletezni az ízekkel.
190. Icus
2008. jan. 12. 12:25
Ja, és csak tengergyűmölcseit tettem bele, nem "kevertem". Előszőr probáljuk ki! Van spagetti is és krokett is!:))
189. Icus
2008. jan. 12. 12:24
Vettem főző tejszínt! Ez olyan sűrű, mint a tejfől!! De, nekünk a rejfölös mártások jobban bejönnek. Nem hiszem hogy veszek újra főző tejszint!:(
188. Donyta (válaszként erre: 187. - Icus)
2008. jan. 12. 10:02
Ha mrgdinszteled édessé válik. Nem üt ki, és hazai ízt ad neki.
187. Icus (válaszként erre: 185. - Donyta)
2008. jan. 12. 09:40
Na, igy gondoltam valahogy én is:)) De vöröshagyma a tengergyümölcsiehez?
186. Donyta (válaszként erre: 185. - Donyta)
2008. jan. 12. 08:37
Hasonlóképpen lehet tepsisen is készíteni. Egy kg tengergyümölcsét az előbbihez hasonló módon elkészítem. A mártást is. Kb. 2cs gyermelyi csőtésztát kifőzök majdnem készre, és a felét leteszem a kizyírozott, morzsázott tepsi aljára. Beleszórom a tgy-it és a zöldségeket, majd lefedem a tésztával. A tetejére öntöm a mártást és még esetleg megszórom jó minőségű sajttal is. 180C°-on 20 percig sütöm.. Isteni finomság, akár vendégek fogadására is.
185. Donyta
2008. jan. 12. 08:31
Fúszeres vajon megpirítom kicsit, teszek bele fokhagymát zúzva, sót, kevés borsot, egy kicsi bazsalikomot. Ha megpirult, szűrőkanállal kiszedem és amaradék fűszeres olajban karikára szelt hagymakarikát dínsztelek, rádobok nagyobb darabokra vágott paradicsomot, kaliforniai paprikát, esetleg ha van akkor mangót is. Jól átforgatom, pár percig és max egy ek. lisztet szórok rá, ezzel is megforgatom és másfél -két deci tejszínnel meglocsolom, és még bele teszek egy gerezd zúzott fokhagymát is. Ezt a forrássig hevítem, besűrűsödik, ha kell akkor még híggítok rajta, hogy folyékony maradjon, de azért sűrű is. A lecsurgatott kész tenger gyümölcseit nagy tálalótálra teszem meglocsolom az öntetével, és a végén egy fél citrom levével meglocsolom. Párolt rizzsel tálalom, esetleg kifőtt tésztát is tehetek mellé. A szaft magában is fini tésztával..
184. Icus (válaszként erre: 183. - Donyta)
2008. jan. 12. 08:13
Te hogy kiszítenéd el és mivel tálalnád?
183. Donyta
2008. jan. 12. 08:01
Én is, azaz a család is imádja a tengeri herkentyűket bármely formában. A fiam a legnagyobb ínyenc ilyen téren, neki a poliptól kezdve a rák, a tintahal úgy ahogy van jöhet. Nem akarom elvenni senki étvágyát, de elárulom, hogy a panírozott tengeri halat nem is várja meg amíg kisütöm...
182. Icus
2008. jan. 12. 07:55
Majd holnap lesz piia. ma akkor is valamilyen tejszínes lesz(még sosem csináltam) vettem krupli krokettet azzal lesz, vagy inkább spagettivel kéne csinálni? Milyen határozott vagyok ma!:)) Vagy mégse?:((
181. Donyta (válaszként erre: 180. - 'szti)
2008. jan. 12. 07:22

Szia!

Leginkább olyat szeretnék a azért a magyar ízeket megüti valamely szinten. Igen, kipróbált recept kellene!

180. 'szti (válaszként erre: 179. - Donyta)
2008. jan. 12. 07:19
neten nézted már? vagy bevált recept kéne? (csigát még sose főztem, nem is ettem)
179. Donyta
2008. jan. 12. 07:15

Sziasztok! Tudna nekem valaki csiga recepte(ke)t küldeni??

Köszi

178. 'szti (válaszként erre: 177. - Icus)
2008. jan. 12. 07:04
én szoktam pizzára is tenni
177. Icus
2008. jan. 12. 05:04
Vettem akcós áron egy kiló Tengergyümölcseit!:)) Tejszínesen akartam elkészíteni, de a fiam pizzát akar enni:(( Miért ilyen földhöz ragadtak ezek a fiúk?:))
176. Icus (válaszként erre: 175. - Venes)
2007. jún. 18. 08:02
Megoldottam. Natur-halfűszerkeverékkel ízesítve megsütöttem. Citromlevet és olivaolajat összekevertem és azt öntöttem a tésztára és a halra. Jó sok reszelt sajttal megszórtam. Ízlett, de nagyon nem voltam eldurranva tőle. Az is baj volt, hogy a hal bármennyire is filézett volt mégis volt benne egy-két szálka. :((
175. Venes
2007. jún. 17. 22:25

Bocsi, nem is láttam, hogy ide írva lett.

Még aktuális a dolog?

174. Icus
2007. jún. 9. 09:16

Tengeri tőke halfilét ennék ebédre, de unom már a párolt zölsdéget köretnek. Valami tésztafélét ennék!

Van valami ötletetek?

Mit gondoltok bánhatok, úgy a hallal, mint ha pl. csirkemell filé lenne. Valami tejfölös szószra gondoltam. Nem tudom milyen lehet. Vagy natur mesütöm a halat, de akkor milyen szószt teszek rá?

173. Venes
2007. máj. 1. 08:21
Tenap ettem tenger gyümölcsei keveréket, de leszírtam chilivel...:) Előtte citromos, fokhagymás vízben megfőztem. Nagyon finom volt, család szerint olyan íztelen...nem nagyon rajongnak a látványától...ez a baj, látszat alapján ítélnek. vagyis, hogy nem tudják mi a szép.:) Pedig olyan klassz színes.:)))
172. 'szti (válaszként erre: 171. - Icus)
2007. ápr. 20. 06:45

van aki pont emiatt a jellegzetes tengeríz miatt nem szereti ezeket a kajákat, fokhagymánál jobb ötletem sajna nekem sincs

pontynak pocsolyaíze lehet, ha rosszul tartották a halat

171. Icus (válaszként erre: 170. - Bazsó)
2007. ápr. 19. 12:59

Nem romlott! Hanem van ezeknek a tengeri filéknek, egy jellegszetesen erős "szaguk" . A fokhagymás tejet, már probáltam én is, de nem az igazi.

Én, pl. a pontyot sem szeretem, annak is olyan jellgzetes "szaga" és "íze" van.


Legjobban az afrikai harcsa jött be. Csak szerettem volna váltani, más írányba.

170. Bazsó (válaszként erre: 168. - Icus)
2007. ápr. 18. 13:28

Igen én is ezt tapasztalom,viszont fokhagymás tejben beáztatva,lehet tompítani az "illatát".

Minden halnak van egy bizonyos "szaga",ugyanúgy mint a többi húsnak.

A halnak viszont kicsit erősebb,ez még nem jelenti azt,hogy romlott:)

2007. ápr. 18. 13:15

Halnak akkor van csak halszaga, ha nem friss. A friss halnak csak viz- vagy tengerszaga van.

En sem eszem meg amugy, ha kicsit is "szaga" van.

Citromozd, fokhagymazd, lehet ezek segitenek (elnyomjak).

168. Icus
2007. ápr. 18. 07:42
Többször vettem, fagyasztott tengeri halfilét. Mit csináltok, hogy elmenjen neki az erős "hal szaga" és "hal íze", mert így még rántott hal formájában sem eszi meg a családom??!!
167. Venes
2007. ápr. 14. 13:58

Nem kellett semmi sem hozzá, csak sütő.:)

Isteni. Lidliben vettük, fagyasztott füstölt makrélámat. nagyon finom. Ha tudtok, szerezzetek be egyet, örök élmény, isteni az íze!

166. 'szti (válaszként erre: 165. - Venes)
2007. ápr. 14. 11:31
ebben nem tudok segíteni, mer egyikből se szeretem a füstöltet (a nagy kedvenc lazacból se)
165. Venes
2007. ápr. 13. 21:26

Holnap makrélát eszünk.

Vetettem múltkor egy füstöltet. De mi legyen vele? Mit csináljak még, hogy klasszabb legyen?

164. Icus
2007. ápr. 9. 09:55
Mindenesetre, én amikor kipróbálom, "fehéren" készítem majd el. Az valahogy nekem gusztusosabbnak tűnik.
163. Icus (válaszként erre: 162. - 1a50c86bb0)
2007. ápr. 9. 09:54
Hát ez tényleg olyan, mint a tavaszi rizseshús. A piros paprikánál, a hazai darált pirosparikára gondolsz, vagy a "californiai" pirosparikára. Én mindig azt hittem, rajtunk, magyarokon kívül nem használnak máshol tört pirospaprikát.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook