Tenger gyümölcsei:))) (beszélgetős fórum)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Az eredeti wok vasból van, olyan az anyaga, mint a régi palacsintasütőnek.
Tintahalra visszatérve tegnap hallottam, hogy a túlsütött és gumivá vált tintahal megmenthető ha pár citrommal meglocsolja az ember.
De, van. Van Tesco, Spar, Plus, Penny, Interfruct, van itt minden, csak én még sosem kerestem ezeket a dolgokat.
Szerinted az eredeti Wok, miből készült? A TV-ben hírdették régebben, de nem emlékszem, hogy mondták volna miből van!
Okkal félsz a teflontól, de szerintem azért csak tudod kezelni. Tény, hogy az öntött vas edények a legjobbak és lebiztonságosabbak, de ithon a legkisebbet is kicsit nehézkesen emelem meg.:)
Szerintem érdemes venni teflonost, ha belegondolsz nem lehet károsabb a mikornál.:)
Dunaújvárosban nincs valami biobolt? Ott még elég esélyesek az ázsiai kaják hozzávalóinak meglelése...
Pedig nagyobb supermarketekben és a match-ban minden hozzávalóra rátalálnál. Az utobbi, amelyik a MOM parkban van, hát az kész ,,ázsia centrum":D. Na jó ez azért túlzás, de tényleg van ott miso, meg alga, meg stb.
Budapesti vagyol?
Wok kapcsán annyit, hogy érdemes egy drágábra beruházni, mert az olcsók elég gagyi fémből készülnek.
Valamikr beruházok egy kis rákra...Szeretitek?
Vannak rá klassz wokos receptjeim, meg ma megyek egy Japán szakánykönyvet venni. Imádom a japán konyhát, meg az egész kultúrát, úgyhogy ideje kicsit még jobban elmélyedni a dolgokban.:)
Ma is halacska lesz, valamilyen fűszeres. De ha nem akkor fincsi konzervet eszek a rizs mellé. (Kissé ,,nyugatias" módszer, de én nagyon szeretem, fincsi szójaszósszal leöntve.)
Vááá, nem tudják mi a jó...
Nem probálkozol olyannal, hogy a kukoricát először majonázes salátaként készíted, aztán lassan lecseréled a majonázt joghurtra. Hátha így lassan átszoknak. A végén meg már simán is szeretni fogják.
(Szerintem ez jó taktika, feltéve ha szeretik a majonézt.)
Nem lehet egyszerű neked.:/ Szerencsére én családom befogadó típus. Megeszik akarfiolkrémlevesem, kukoricakrémalevesem és minden új találmányom.:) Mondjuk már felnőttek anyumék és így kicsit könnyebb.
Klassz kis családod lehet. Én is szeretnék már, bár még ráérek, bőven.:)
A nagyobbik fiad elég magas.
Remélem, hogy sikerül az újításod. Valahogy pedig szoktatni kell őket, mert nagyon nem egészségesek a rántott cuccok.(általában húsokat rántanak és sokkak tojással készítik a rántást..., vegetáriánus vagyok, a halat leszámítva.:))
Pedig ilyen esetben tényleg oda kell nagyon figyelni. Sajnos már az egészség múlik rajta.
Én nagyon szurkolok, hogy sikerüljön eredményt elérni.
Olvasgas kicsit a dietetikáról. Van egy honlap, ahol az Új Diéta című újság megjelent számai fent vannak és mindet dietetikusok írták. Ők szakártők és az egészséges tpálálkozást legjobban így lehet szerintem követni. Ők tényleg ismerik az emberi szervezetet és nem csak arra alapoznak, hogy a szénhidrát nem jó, mert blabla...tudják, hogy arra is szükségünk van, mégis képesek olyan egészséges tanácsokkal ellátni, melyekkel eredményt érünk el.
Jajj.:/ Nem is tudom, hogy mik válnának be.
Mennyire kicsi az a pici? (Csak azért, mert most már én is mindent megkóstolok, de kiskoromban én is csak a szokásos dolgokat voltam hajlandó megenni.:))
Sajnos nem! Mivel én évek óta eszem ezeket, csak nevetnek! Nem nyulak ők! A nagyfiam az már megeszi, mert a 105 kilójával muszáj neki odafigyelnie! Most derült ki, hogy a férjem cukros, ugyhogy most kisérletezik mi az amit egyáltalán megkostól!!! Mert az a baj, hogy meg sem akarják kostólni!!
Most meséltem a nagy fiamnak, kipróbálom a pácolt halat sütve szentestére, erre azt mondja, csinálj rendesen is (azaz rántva) hátha nem lesz jó!! Már igy állnak neki, hogy : az nem is jó!!!
Meg tudom érteni a gyerekeidet, én is csak az idén szoktam rá a salátákra és a zöldségköretre.
Francia salátát se szeretik? Onnan már csak egy kis lépés a párolt zöldség :-)
Amúgy én nem sokat szöszölök vele, olvasztott margarinra ráteszem a fagyott mexikói keveréket, vegetát szórok rá és nagyon lassú tűzön hagyom békén, lefedve. Néha megkeverem, esetleg adok alá pici vizet. Ha csak kiteszed a többi köret mellé és látják, hogy a többiek eszik kétpofára, mert finom, akkor se kóstolják meg?
Köszi! Nagyon tetszik a recept, szenteste 11-en leszünk, úgy hogy megpróbálom ezt az elkészítési módot is!
Nálunk igazából a körettel van a gond, a fiúk csak a krumpli krokrokettet, krupli pürét, natúr rizst eszik meg köretnek. A párolt zöldségről és a salátákról hallani sem akarnak!!
Grillezni kell. Vagy vékony olajön egy tepsiben megsütni. Nem is feltétlen mind a két oldalát, mert mint tudjuk a hal pillanatok alatt kész.
Én halat főzni is szoktam egy kis szójaszószos lépben és utána meg rányomok egy kis citromot és megborsozom. S tadámm! :)
Ritkán szoktam halat berántani, vagyis szinte soha. Nem is egészsges...:/
További ajánlott fórumok:
- Szerelmünk második gyümölcse
- Van egy tasak tenger gyümölcsei mixem(apró rák, kagyló, tintahal karika). Hogyan készítsem el?
- Hogyan készítitek a tenger gyümölcseit?
- Tenger gyümölcsei tejszines spagettit hogyan tudnám elkésziteni?
- Tenger gyümölcseinek otthoni elkészítési módja érdekelne.
- Sziasztok! Tud valaki egy Tenger gyümölcse leves receptet? Előre is köszi.