Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Temetésen illik fényképezni? fórum

Temetésen illik fényképezni? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
2008. jún. 30. 06:56

hülyeség! minek?

a férjem három temetésen fényképezet a képek elö is vannak hívatva de senki mégcsak a közelébe sem megy.én azt mondom az esküvőt lefényképezzük mert öröm de bánatrol nem csinálunk emléket.

32. supin (válaszként erre: 31. - 1eb84e4bad)
2008. jún. 30. 05:51
Persze! Itt Fehérgyarmaton olyan a szokás,hogy illik vissa adni a részvétet.
31. 1eb84e4bad (válaszként erre: 30. - Supin)
2008. jún. 29. 20:22
És számít ez?
30. supin
2008. jún. 29. 06:09
Ha fényképeznek ,utólag azt is tudod ki volt ott!
2008. jún. 28. 21:53

Sziasztok!

Szerintem ízlése válogatja.

Én személy szerint, úgy vagyok vele, hogy nekem az maradjon meg amikor beszélgettünk, nevettünk. Már elég "vén" vagyok ahoz, hogy sajnos egyre több temetésre kell mennem.

Soha, a mai napig senki nem tudott rávenni, hogy én fényképezzek.

Nekem nem olyanok az ilyenkor készült fényképek, mint amit szívesen vennék elő évek múlva.

2008. jún. 28. 21:26

Sziasztok!

Szerintem is lehet fényképezni, csak módjával!

Pár kép és kész!

27. ipi
2008. jún. 28. 20:17
Ez eg ynagyon érdekes kérdés. Nekünk vannak fotóink a Nagyapám temetéséről, akit én pl. már nem ismertem... Meg vannak a Nagynénéméről is. Nem azt mondom, hogy szívesen nézem őket, de mégis, a búcsúzás miatt fontosak. Fogalmam sincs ki fényképezett... A mindkét nagymamám a Babám születése után hunyt el pár héttel és egyik temetésére sem tudtam elmenni, mert messze volt. Az egyikéről készültek képek, és legalább láttam hogyan búcsúztak el tőle. És mivel szétszórtan él a családunk a z országban ilyenkor találkozunk és legalább róluk is van kép. Persze nem vidám, de az emlékek elhalványulnak, így pedig emlékezhetek rájuk is...
2008. jún. 28. 13:48

Szerintem nem kellene, de mindenki maga tudja

Az én nagyszüleim temetésén is készültek képek, a család egy barátja csinálta, kérés nélkül ugyan, de nem vettük rossz néven, mert nem ezzel voltunk elfoglalva. Soha azóta nem nyitottuk ki a képeket rejtő borítékokat.

Én személy szerint nem tenném, az emlékek nem ezek a képek lesznek, ha meg igen, az elég baj.

Ez kicsit hosszú lett :-)

25. supin
2008. jún. 28. 06:27
Ma már ez természetes. Sőt a videó is.
2008. jún. 28. 00:08

Szerintem ízléstelen...a halottat fényképezni mindenesetre az, de ettől eltekintve is...a szerettemre úgy szeretnék emlékezni, ahogy rámnézett, nevetett, pakolt a konyhában, mosta a kocsit, élt...nem egy merev arcú testre, aki már nem is Ő.

A családot fényképezni a toron esetleg, az más tészta, végülis miért ne, bár nem hinném, hogy ez akkor olyan fontos lenne, mindenki gyászol, beszélget, emlékezik...

23. kry84
2008. jún. 6. 21:02
köszönöm szépen mindenkinek:)
2008. jún. 4. 21:32
hát, ha utána szívesn nézegeted a temetésről készüét fotókat... én nem fotóznék. MInek?
21. o.andi
2008. jún. 3. 17:55
nem tudom...végül is miért ne lehetne...
20. e.e.
2008. jún. 3. 17:40
Szerintem illik, édesanyám temetésém megkértem egyik rokonomat, hogy készítsen képeket. A nagyszüleim (anyai)1966-ban hunytak el akkor is készítettek fényképet a rokonok (baptisták).
2008. jún. 3. 17:18

Én is már fényképeztem temetésen, ráadásul gyerek volt. Ha nem fényképeztem volna akkor az lett volna a baj, igy hogy fényképeztem tuti az volt a baj.

De azért valahol biztos örült neki a család...

2008. jún. 3. 16:49

szerintem nem illik, de ha akarsz akkor fényképezz.

mondjuk én is voltam olyan temetésen, hogy fényképeztek a testvér megbízásából.

ugyanis az illető épp külföldön tartózkodott, és ezért kérte hogy legyen egy pár fotó emlékbe a halott öccse utolsó útjáról.

2008. jún. 3. 12:58

Én voltam olyan temetésen ahol még videóztak is.

a család barátja....

2008. jún. 3. 12:48
Szerintem attól függ,,,ha saját családodból valaki, akkor igen, ha viszont csak ismerős, akkor nem (illetve külön a halott rokonai kérésére csak).
2008. jún. 3. 12:46

Nekem gyerekkromban lefényképezték a halott nagyapámat a koporsóban és persze a hozzátartozókat.Fényképnézegetéskor mindíg elkerültük ezeket a képeket,rossz emlék.Ki az aki később szívesen nézeget iylan képeket?

Nálunk az idősebb családtagok szokták erőltetni, hogy készüljön kép.

Én szeretem úgy elraktározni a meghalt családtagom emlékét magamban, ahogyan ez életben láttam.

2008. jún. 3. 12:17
nem tudom, de a dédijeim temetéséről vannak fényképek... én nem tudnék fotózni.
2008. jún. 3. 12:04
Semmi kivetnivalót nem találok benne. Természetes, ha valaki a szerettét utoljára még meg szeretné örökíteni. Ez többnyire úgy szokott történni, hogy megkér egy családtagot vagy ismerőst, hogy ő fotózzon.
2008. jún. 3. 11:43

Én a szüleim temetésénél egy hozzátartozómat kértem meg, hogy fényképezzen. Egyéb rokoni temetéseken pedig én szoktam fényképezni. És jönnek a rokonok, hogy küldjél nekem képeket lécci, itt az email címem.

Elvégre a nagyobb család szerintem csak esküvőkor és temetéskor gyűlik össze. Miért ne lehetne akkor őket lefényképezni. Ők is jónéven veszik.

Ha valamit nem illik, akkor szerintem az, hogy a közvetlen gyászoló készítsen képeket.

2008. jún. 3. 11:38
Én még soha nem fényképeztem temetésen, de amikor apámat temették volt, aki fényképezett és engem nagyon zavart.
2008. jún. 3. 11:37
Szerintem nem illendő
9. lufo
2008. jún. 3. 11:31
Ismerek olyan embert,aki fényképészt hivott az édesapja temetésére!Embertől függ.
8. a74de3d08a (válaszként erre: 6. - Hajnus)
2008. jún. 3. 11:30
Háááát, sztem a halotti tor az egészen más. Ott az elhunytra emlékeznek, nem a dínom-dánomról szól.
2008. jún. 3. 11:25
Nem.
2008. jún. 3. 11:25
Számomra ez legalább annyira idegen minta a temetés utánni eszem-iszom(tor),(de mint ahogy ezt is megtartják), fényképezni is szoktak a temetésen és teljesen természetes!
2008. jún. 3. 11:23
Szia! Az én Édesapám mindig fényképez ha egy közeli hozzátartozóját temetik! Így nem csak aszületést hanem az utolsó bucsú is meg van fényképeken! Ettől függetlenül még zavarhat 1-2 embert!
2008. jún. 3. 11:23
biztosan nem tudom en meg nem fenykepeztem mert ojankor senki nem gondol afenykepezesre.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook