TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
De a szöveg végén írta hogy gyakoriak arra az útbalesetek, tehát a nem várt veszély egy kicsit furán hangzik ennek fényében, de ki tudja.
amúgy nem tudom ti hogy vagytok vele,de az utolsó magnós feladatokat én alig értettem,nagyon félrevezetőek voltak. Egyedül abban vagyok biztos,hogy mire volt 50% kedvezmény, a többit csak tippeltem,de még beszéltem 4-5 emberrel ott a helyszínen és ők is ugyanígy voltak vele. Bár nekünk be is szart a magnó ennél a feladatnál,szóval lehet csak kirázkódtunk a ritmusból és azért nem tudtunk figyelni. Előtte volt kb 10-15 perc szünetünk,mire rendbe hozták
Szerintem a nem látható fekete jég az úton miatt. Az unexpected danger
Az reading elsőnél. A balesetesnél én a valami nem várt veszélyt (unexpected )írtam mivel a végén volt hogy ebben az időszakban sokan szenvednek balesetet a csúszós út miatt ( black ice)vagy valami ilyesmi. A macskásnál a korlátozott valami. (limited). Az emberben a kulcsosnál a doktorosat. Az utolsónál meg volt valami megmeneküléses cím. A mobiloshoz nem emlékszem, mit írtam
1. Jelentkezel önkéntes munkára Afrikába a majmokhoz.
2. Meg kellett köszönni a segítséget, egy út során beteg lettél és az orvosi ellátás után vissza tudtál csatlakozni a csoporthoz.
Sziaszok!
Milyen típusú levelek voltak a mostani angol középszintű nyelvvizsgán?
Listeninget nem csinált itt senki sem?
Szóbeli: prezentáció: vagy egy gyerekkori kedvenc könyved (mennyire befolyásolta az életed meg miről szólt) másik meg hogy mi a véleményed a zsebpénzről
Cikk:gazdasági válság után vissza esett a női alkalmazottak száma meg a cégek inkább alkalmaznak férfiakat. Indítanak egy kampányt hogy minden cégnél legalább 40%os női aránynak kell lennie hátha így meg tudják oldani a problémát.
Szervezés: történelmi múzeum tagja vagy és szervezbed kell idegeneknek egy túrát a városba hogy bemutasd a helyi látványosságokat
Na én is hasonló sablon szövegeket írtam, szüleimmel élek egy farmon, sokat segítek otthon meg hogy afrikába voltam a szüleimmel egy Majom Házba (ez hírtelen nem tudom hogy jutott eszembe :D) meg hogy sokat segítek nekik otthon a farmon
aki volt még szóbelizni, milyen témák voltak?
Akkor megnyugodtam , már kezdtem ideges lenni hogy elszúrtam. Én beleírtam a szokásos sablonokat, + a nyelvvizsgát, hogy szeretem a majmokat, hogy dolgoztam már állatkertben ekkor mit gondolt rólam a főnököm, hogy van állatorvosi diplomám és hogy elég nagy tapasztalatom van ezen a téren, meg az elérhetőségeimet. Remélem ez elég lesz egy 30 pontos levélhez :)
Én is ezt a levelet választottam és én arra a címre írtam, ami ott meg volt adva. Mellettem ülő lány is ugyan ezt választotta és ő is azt a címet adta. A feladat nem írta, hogy emailt kellene írni, úgyhogy szerintem jól csináltuk. És én email címet se láttam. Ti miket írtatok bele? Én bele írtam, hogy miért akarok jelentkezni, meg a nyelvtudásomról is írtam, aztán írtam még arról hogy voltam már amerikába stb...(persze minden kitalált :D) meg a végére írtam, hogy miért lenne jó ha én kerülnék oda...Ti is hasonlókat írtatok?
Hát nem tom, a levélnél az afrikainál néztem, hogy meg volt adva normális postai cím akiknek írni kellett a levelet ,de a 2012-sek még is webes címzést írtak. Akkor lehet hogy még se ugyanaz a levél volt vagy én néztem valamit nagyon félre? Ha valaki ugyanezt a levelet írta írja már meg milyen címzést írt.
Váratlan veszély volt inkább. ..
Volt egy olyan hogy váratlan baleset ha jól emlékszem, vagy valami ilyen. ..De azt nem írta a sofőr hogy az ő hibája meg akkor nem is nyomoznának...de én is gondoltam rajta
De akkor mi illet oda? Mert a túlélős az utolsóhoz ment szerintem, a többi meg egyáltalán nem passzolt oda.
A sofőr pont hogy azt állította hogy a megengedett sebességhatáron belül ment mégis meg csúszott és hogy vizsgálják az esetet de valószínűleg a rossz időjárás okozta, szóval szerintem az nem jó hogy bevallotta hogy hibázott
Igen olvastam a végén vita is lett belőle hogy ki mit jelölt be:) Ahogy olvastam eléggé megoszlottak a vélemények.
Elég sokat beszéltünk a megoldásokról.
Lehet, bár már az se most volt , meg kellene nézni mit írtak a régi fórumozok az egyes feladatokhoz.
Akkor ez az :) 2012. augusztus 11-én voltam.
Igen régi levél volt Afrikába kellett önkéntesnek jelentkezni.
Elég szigorú volt a nénike mondta, hogy már régóta van a szakmában, biztos ezért csinálta így, bár a levélírásnál elég zavaró volt amikor behajolt mellém, biztos nem tudja mit jelent az intimszféra fogalma:) Az első feladatnál az első mobiltelefonos szöveg volt ott az utolsó opciót jelöltem be már nem tudom mi volt csak arra emlékszek hogy az volt a lap alján. A második a motoros buszos balest ott a vezető hibát jelöltem. A harmadiknál a varázslatos relaxációt , mert nem a macskákról szólt a szöveg hanem arról hogy a macskákkal együtt milyen csodálatos hatása van a kávézónak. A negyedik az orvosos volt, itt gondolkoztam az igaz szerelmen is, de mivel végig az orvosról szólt a sztori, így az orvos mellett maradtam, az utolsó pedig valami túlélős lett. A többire már tényleg nem emlékszek sajnos.
Mik voltak a levéltémáitok? Nagyon ismerős, amiket írtok, lehet, h amikor én voltam írásbelizni, akkor is ez volt a feladatsor.
a nagymamásra először én is x-et tettem, de aztán találtam oda vmit de már nem emlékszem melyiket
Én a nagymamásra raktam xet de úgy hallom azt be néztem :( a hétvégi programra én az utolsót írtam mert az folyamatos játék volt, szóval minden nap és kültéri
Akkor nálatok elég szigorúan nézték, mondjuk én is csak gyorsba írtam fel ezeket. Az első szövegértésre nem emlékszel? Én arra emlékszem hogy az elsőhöz az elsőt írtam, a waterproof kütyüset. A másodikhoz a c-t, az azt hiszem valami balesetes volt. A harmadikhoz a g-t az a pet-es volt, a negyedikhez a b-t az meg a doktoros volt az ötödikhez pedig az e-t (erre már nem emlékszem mi volt)! De fogalmam sincs jók-e amit írtam, mert kicsit bizonytalan voltam.
Most megfogtál , arra emlékszek csak, hogy először én is X-nek jelöltem és aztán vettem észre hogy az egyik hirdetésben konkrétan írta hogy hétvégi kinti tevékenységeket kínálnak de hogy milyen számú volt azt nem tudom , mert nálunk nem lehetett semmit se pluszba írni a felügyelő direkt felhívta erre a figyelmet és nézte is hogy ki mit hogy ír a feladatlapjára.
Nem akartalak elbizonytalanítani :S Te a hétvégéshez melyiket tudtad társítani? annyiszor megnéztem de nem találtam egyiket se :D
1. prezi: kedvenc holidayem (melyik hónapban és miért)
meg valami dokumentum film (előny, hátrány, rám gyakorolt hatás)
én inkább előbbit választottam.
2.újságcikknél valami olyasmiről irtak h a gyerekek nem nagyon becsülik meg a pénzt meg vannak sokan akik nem dolgoznak, inkább vesznek cigit vagy alkoholt amit a szülöktől kapnak meg emlitette h vannak akik dolgoznak is.
3.egy sportklub tagja vagy és rendezni kellett valami éves találkozót és adtak rá 300 €-t
További ajánlott fórumok: