TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
szerintem ő a márc 2-i vizsga következő levelére gondolt amit 20-21én kell megkapnunk:)
én sem kaptam még meg. de ez már nem meglepő, szerintem valamikor szombaton hajnalban jön majd meg.
azért remélem a márc. 2-i vizsga nem 4-én lesz megtartva:DD
Ma 11:30-kor kaptam meg!
Bemásolom amit kaptam: amit eddig is tudtam az van leírva.
Tisztelt Vizsgázó!
Megtekintési kérelmére válaszolva ezúton értesítem Önt, hogy minden írásban teljesített vizsgafeladatát az értékelési útmutatóval és a technológiai kulccsal egyetemben a 137/2008. (V.16.) Korm. Rend. alapján megtekintheti, és saját megoldásairól 30 perc időtartamban kézzel jegyzetet készíthet.
A megtekintés időpontja: 2013. február 27. (szerda), 10.00 óra. Kérjük, érkezzen időben, mert a megtekintés pontosan kezdődik.
További időpontot nem tudunk biztosítani.
Helyszíne: TELC Nyelvvizsgaközpont, 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 16.
A megtekintésen a vizsgázó dolgozatát saját maga tekintheti meg. (18 év alatti vizsgázóval a szülő is részt vehet az eseményen.)
Kérjük, hozza magával érvényes személyi igazolványát.
Üdvözlettel,
Békefi Katalin
telc Nyelvvizsgaközpont
1088 Budapest, Bródy Sándor u. 16.
Valaki tudja esetleg hogy a levél címzésnél a saját címünket le kell-e fordítani angolra
pl 8 Virág street
Budapest
Hungry
Vagy írjuk csak simán magyarul?!
Valaki kapott már értesítőt a szóbeli pontos időpontjáról? Elvileg tegnap/ma kellene küldeniük...
Bár eddig még egy levelet sem a vizsganaptárban feltüntetett időpontban kaptam meg.
Elég jól hangzik.
Nekem "Az első tesztkönyvem" van meg Czifra Évától. Azt is nagyon szeretem. A végén nem csak a megoldás van benne, hanem meg is magyarázza,hogy az miért jó, a többi meg miért nem. Ilyet még nem láttam tesztkönyvben.
Igen megéri én is húztam a számat mert annyi mindent tukmálnak manapság az embere mondván ettől majd hirtelen megvilágosodsz és egy kettőre megtanulod az angolt közben meg ugye nem történik semmi. Úgy voltam vele, hogy egy könyvel több vagy kevesebb nem oszt nem szoroz és megvettem. Nekem nagyon tetszik tényleg Telc központú, és végre azt éreztem, hogy a könyv szerkesztője nem vert át. Azt ígérte, hogy telc-es prezentációkat ír le több féle módón az élet korodnak megfelelően, és egy témát több féleképpen fejt ki. És tényleg ezt is kaptam ráadásul a nehezebb szavak ki vannak benne szótározva és egy-egy témához kérdések is vannak amit a társadnak a vizsgán feltehetsz.
Szóval szerintem megéri meg venni. Mert ha azt nézed magántanárnál jóval több időd és pénzed elmegy a témák összeállítására. Itt meg 4000 ft kapsz vagy 50-60 témát fúlósan kidolgozva leellenőrizve.
Hát jól megszívnám, ha ezt kapnám! :D
Ilyen történelmi háttérbe nem igazán mennék bele, főleg, hogy magyarul se nagyon emlékszem már ezekre!
Sziasztok!
Az igaz, hogy a ceruza vastagsága, amit a vizsgán használsz 2B-s kell legyen?
Nekem ezt mondta a tanárom, de a tájékoztató mailben, ezt így nem írták!
Köszi!
De gyakori témakörök ezek voltak:
Híres hely a az otthonod közelében
Nemzeti étel/recept
kedvenc utazási mód
koncert
Ezeket a prezi témákat adták kétszer /háromszor is az elmúlt két évben, de ha valakinek nem ezeket adják az ne rám legyen mérges:)
Szerintem nem sok, mert egy adott csoporton belül is váltogatják a témát legalábbis akik legutóbb voltak telc-en ismerőseim azt mondták hogy 3 csoport volt és mind a 3 csoport teljesen másmilyen témakört kapott direkt azért hogy ne tudjanak ott kérdezősködni a másiktól.
De hátha szerencséd lesz:
2012. november: sport
2012. október: kedvenc zenei előadód, Tradicionális udvarlási szokások, Egy nevezetesség ami láttál
2012.május: Korunk előnyei hátrányi,Hasznos találmány, Informatika a mindennapokban, Kedvenc utazási mód
2012.április:TV csatorna,legrosszabb munka,egészséges életmód,Kedvenc zenei műfajod, egy ember akire felnézel
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?