TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Amúgy a Telc-hez megyek megint írásbeli felkészítőre, kíváncsi vagyok az a tanár hogyan fogja értékelni.
Már egyszer voltam egy ilyen tanfolyamon, csak az szóbeli-írásbeli felkészítő volt. Akkor minden levelem majdem max pontos lett. (a szóbeli elsőre meglett, most voltam 2. írásbelizni)
Ezek után, remélem egy szigorúbb tanárt kapok, aki rámpirít rendesen, ha lehagyok valami ragot. Ha tanfolyamra megyek, akkor legalább jó lenne, ha tényleg reálisan értékelnének ott is, sőt!
Na ennyi.. :(
Mindenkinek kitartás és egy kalappal a szombati megmérettetésre!! (én csak áprilisban megyek)
Szia, én is voltam ma megtekintésen. Nekem is alá volt huzkodva mindenféle. Van,amit értek, hogy miért, van amit nem. Nekem azt mondta ott a fickó, aki gondolom oktató, hogy a helyesírás miatt lett lepontozva (mert azt megjelölték). Ezek után a többire már nem is adnak pontot.
Gondolom neked is azért 3 D.
Kérdeztem, hogy azért a többire miért nem adnak értékelést, még ha nem is ér semmit, hogy legalább okuljunk. De erre csak annyit mondott, hogy ha egyet D-nek (0-nak) vesznek, akkor már mindegy.
Szerintem a helyesírási hibáim nem befolyásolják a tartalom megértését, dehát ez van...
Amúgy 2 olyan hibám volt, hogy többesszám helyett egyes számba írtam valamit, meg lehagytam az s ragot harmadik személyben egyszer. A többit én is kielemeztetem majd egy angoltanárral.
A leveleknél van ez a mondat:
Your letter should contain at
least two of the following points and one other aspect.
4 pontot adnak meg, az jó, ha én 3 pontról írok, a megadott 4 közül?
Mert sokszor a 4 ponton kívűl nem lehet mást kitalálni.
Mit tanácsoltok?
Most lehet hogy én írok hülyeséget vagy nyelvtanilag nem helyes de én írtam ilyet a szövegbe hogy:
" I would like to improve my Italian language skills." A hiba nem tudom mi, de ezt a mondatot is aláhúzták.
Amit látok és kielemeztem kapkodtam izgultam, leszűrtem legközelebb nem így teszek!
Pl: I bought your product helyett brought -ot írtam :D Ez okés, ezen már mosolygok.
Nyelvtani hibára oké,értem O.
De mind a három értékelésre 0,0,0 pontot kaptam.
Hát köszi, hogy megosztottad velünk. De azt nem értettem, hogy mit kellett volna részletesen kidolgozni? Mit értenek ezalatt? Oda voltak írva a szempontok a panaszosnál, hogy mit ígértek a termékkel kapcsolatban? Lehet, hogy ezeket a szempontokat nem fejtették ki sokan? Hát most már mindegy, nem tudjuk meg, mert erre sincs lehetőség, hogy tanuljunk a hibánkból...
Valószínűleg akkor a viszonylag könnyebb feladatsor miatt voltak szigorúbbak a levelek értékelésénél.
Akit esetleg érdekel a Január 20-i vizsga: / úgyis ismétlődnek a vizsgák, lehet majd még szembe találkozok vele:-)/
Part 1: c, j, d, g, a
Part 2: b, a, a, b, b,
Part 3: j, a, f, d, x, l, e, x, h, c
Part 1: c, a, c, a, a, b, a, c, c, c
Part 2: o, ?, e, ?, ?, ?, ?, ?, ?, f
A nyelvi rész hiányos, mert sajnos csak megnézni lehetett leírni, ugye nem!Rendesen átvizsgálták a lapot mielőtt kihozod.
Akik körülöttem ültek, csupa nulla pontos levél, és végig D-s értékelések, senki sem értette félre a feladatot (akik körülöttem ültek) egyszerűen szigorúan osztályoztak. Tehát nem elvi hiba, panaszt írtak ők is, az adott Olasz nyelvcsomaggal kapcsolatban. De nem fejtették ki biztos a témát kellően. Mint például Én se! Hibákat természetesen nem írták oda, csak annyi a javítás hogy alá vannak húzva mondatok! És találd ki h mi a hiba! :)
Ref: Enquiry about...
Dear Sir or Madam,
I am wiritting to enquire about
sziasztok amikor infókérő levél van akkor mit kell pontosan a reference line-ba írni? az jó, hogy : request for information?
köszi
Szia! Elolvastam! Így elsőre nem rossz, én se nagyon tudnám mit írnék!
Amit én esetleg máshogy írnék: talán az,hogy ha jól tudom a panaszlevélnél( ami szerintem a legnehezebb) kerülni kell az érzelmességet( békében élünk együtt...stb), sarkosan ez és ez a hiba, ez és ez a jó, ha nem tesznek semmit, akkor a megfelelő szervekhez fogok fordulni! If I do not hear from you within 14 days, I will contact the right organization with my complain.Végül is a városvezetésnek is van ellenörző szerve...stb
Persze nem akarom a kedveded szegni és okoskodni...meg nem is lehet tudni mi tetszik nekik!:-)
Kitartás!
bemásolom az egyik levelet amit írtam, aztán jó lenne ha írnátok róla véleményt, esetleg hibákat:D
amúgy ez a 2011-es telc könyv 5ös tesztjének a második levélírás feladata.
röviden: egy parkról kell a városvezetésnek írni egy panaszt, hogy gondok vannak vele és zavarja a lakóközösségeteket. kicsit elengedtem a fantáziám:D
Dear Sir or Madam,
I would like to complain about a new park what was built near my home.
By next year i will have been living in this street for twenty years. We are a good and quite community, we live each other in pace, so we have a very goog neighborhood.
But since, when this park was built our life turned wrong. In this new park there are many bad-looking people, who listen to music too loudly and the whole group is very noisy. And unfortunatelly, there are a lot of fightings many times. We have had to call the police because of this events.
In spite of these things this park would be a good place, where families would be able to walk and children would be able to play.
So me and members of our community would ask you to solve this problem as soon as possible.
And we hope that we can use this park what it was established originally for.
I look forward to hearing from you soon.
Yours faithfully,
sziasztok!
érdeklődő levélnél mit írtok refnek?
Sziasztok!
Hogy vagytok? Tanul midenki ezerrel? Belőlem semmi sincs az utóbbi két napban. Kijött a tavaszi fáradtság, vagy nem tudom... :D
Sok sikert a márciusi vizsgázóknak!
Valaki adjon ötletet / tanácsot, hogy honnan tudom letölteni, mi alapján tudom kidolgozni, bizonyos preziket, és vitatkozós cikkeket.
Sajnos én már X éve nem ülten padban hogy friss tudásom legyen és csuklóból hadarjak valamit arra hogy pl:
" szeptember 11-e után szigorítottak a repterek biztonságán" és erről vitatkozni.
"cigaretta engedélyezése nyilvános helyen", illetve a dohányzás betiltása"
Sziasztok!
Én most döntöttem el, hogy végre nyelvizsgázom, és a Telc ill. Ecl között vaciláltam, de szerintem Telc lesz belöle. Igazából nem hajt tatár így kényelmesbe készülök teljesen önállóan, totál alapoktól ismételve. Kb 3000 hozzászólásnyit olvastam vissza,és ahogy levettem elég sokatoknak van anyaga specifikusan Telcre. Nekem viszont semmi - könyvet meg fogom venni -de szivesen venném, ha küldenétek teszteket és egyéb okosságokat nekem is :) rejjus@gmail.com Elöre is köszi :)
ha olyan dolog van amit nem csinálsz akkor kamuzz valamit.
csak van vmi sport amiről tudsz 2 percig beszélni:)
én pl. levélírásnál is folyton kamuzok. volt már nekem 5 gyerekem is, voltam már özvegy is:D
végülis nem a valóságtartalmat nézik hanem hogy a feladat oké legyen.
igen, van 20 perc:D
ez azért könnyebbség, de kell is összeszedni a gondolatokat és a 2. feladat cikkét átolvasni
8:30 megjelenés a vizsgahelyszínen
9:00-10:30 tesztes írásbeli,
10:30-11:00 levélírás,
11:00-11:30 magnó
én így tudom, utána a szóbeli egyéni beosztás szerint, 12:15kor kezd az első pár
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?