Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában recept

Tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában recept

Elkészítési idő 80 perc

A Tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában hozzávalói:
2 személyre:

1 db csirkemell, (4 szelet hús jön ki belőle),
2 dl főzőtejszín,
4 szelet baconszalonna,
10-15 dkg sajt,
liszt, tojás a bundázáshoz.


A Tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában elkészítési módja:
A csirkemelleket kiklopfolom, de nem sózom le! A tepsit kikenem egy kis vajjal, vagy olajjal (lehet oliva is). Ráfektetem a baconszalonnákat. Lereszelem a sajtot egy mélyebb tálba, amiben a húsokat majd meg lehet forgatni. A húsokat először a lisztbe forgatom, majd a tojásba, és végül a sajtba. Ha marad sajt én a tetejére még rászoktam szórni. A bepanírozott húsokat ráfektetem a baconszalonnákra, úgy, hogy 1 hús 2 baconon legyen. Ezután lelocsolom a tejszínnel, és 180 fokon elkezdem sütni. Nem fontos letakarni, mivel a csirkemell hamar megpuhul.

Azért nem írtam a sózást, mert nekem egyszer sikerült elsóznom. :)
A bacon elég sós, ezért vigyázni kell!
Én a tojást szoktam egy kicsit megsózni.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook