Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejszínes-fokhagymás csirkemell recept

Tejszínes-fokhagymás csirkemell recept

A Tejszínes-fokhagymás csirkemell hozzávalói:
80 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 ek
étkezési keményítő
ételízesítő


A Tejszínes-fokhagymás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét és a vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfuttatjuk, ételízesítővel megszórjuk (ízlés szerint). Felöntjük kevés vízzel, fokhagymatörőn átttörjük a fokhagymát, és a csirkére tesszük. Puhára pároljuk. A tejszín felét ráöntjük, és tovább főzzük. Egy kevés vízzel, vagy tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt (folyós legyen, de ne túl híg), és a fövésben lévő csirkehúsra öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, közben hozzáöntögetjük a maradék tejszínt.

Kagylócska tésztával szoktam tálalni. Minnél fokhagymásabb, annál finomabb (szerintem)! Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A tejszínes-fokhagymás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook