Teafőzési praktikák ill. minden ami a tea főzésével kapcsolatos! (beszélgetés)
Én nem szeretem fém edényben tartani, mert átveszi az ízét, ezért teszem porcelánba, illetve a munkahelyemen üveg kancsóm van.
Én termoszban sem szeretem a teát tartani, mert fura íze lesz. Ha kihűl, akkor bele egy pohár, csészébe, bögrébe és mikróban kicsit rámelegítek.
És nincs teáskannám sem, mert a víz melegítéshez felesleges venni 2-3 ezer forintért.
Vízszűrőhöz nem tudok hozzászólni. Nekem nincs olyanom.
Szioka!!
köszyke a sok segitséget!!
Természetesen hasznosak amiket irtatok köszy szépen!!
a teát csak is langyosan ill fél langyosan szabad inni ez nem kérdés!! forron ki tudja meginni?? senkisem!!
én is félmelegen iszom a teát!!
nah rájöttem hogy ezeket kell vennem:
-teáskanna amibe fér 2 liter viz (persze olcson)
szerintem az olcso teáskanna ugyan olyanjo mint a drágább!!
-termosz ebbe öntöm a kész teát hogy melegen tartsa!!! de olyat akarok venni amibe belefér 2 liter vagy majdnem 2 liter!!
-azt nemtom hogy viz szüröt vegyek-e, ebben az esetben olyan kell nekem ami csapra szerelhetö.... nincs benn nálam a viz kint van az udvaron, nem tudom hogy erre is felszerelhetö-e a vizszürö.... szerintetek vegyek viz szüröt?? ha azt mondjátok hogy vegyek vizszüröt akkor olyat ajánjatok amibe nem kell sürün cserélni a szüröt tehát elég sok vizet megszür, ill aztnem tom hogy van-e olyan belöle hogy 2-3 lépcsösen megszüri a vizet,azse baj ha 5 lépcsösen szüri meg a vizet!!
-prémium minöségü tea levelek!!! azon keztem el agyalni hogy minnél drágább egy tea annál kevesebb kell belöle mert annyira erös és zamatos ize van,szerintetek jol gondolom??
-jah és azt nemtom hogy vegyek-e porcelán kannát,mivel tud többet az a porcelán kanna mint a fém kanna?? ha érdemes venni porcelán kannát akkor milyet vegyek?? ill olyat is olvastam a neten hogy nem szabad teáskanalat se használni,akkor csak öntsem ki a csomagbol a kellö menyiségü tea leveleket?? ill mikor kész a tea egyszerüen csak öntsem ki a kancsobol??
ill miután beleöntötem a termoszba a teát nem kell késöbb megkeverni a teát? nem ülepszik le az aljára a tea? ha leülepszik mivel keverjem meg ha a tea kanalat sem szabad használni??
aszem több kérdésem nincs egyenlöre, ill esetleg még azt megirhassátok hogy ezeket a cuccokat honan érdemes megvenni!! posta nem jöhet szoba mert ugyse uszom meg olcsobban mintha személyesen venném meg!!
elárulom hogy én Szegvári vagyok,tehát aki szentesi esetleg ajánjhatna nekem 1-2 boltot!!
irjatok és üdv: hamyka
ui: bocsika ha mindenkit lefárasztotam a sok hülye kérdésemmel!! még 1x elnézést!! de az ember mindig olyan hogy hogy uszhatná meg olcsobban a teát,mert nem mind1 hogy menyit költünk rá, ill hogy hogy készitsük el mert rengeteg pénzbe van a tea is,és azért legyen már ize meg értelme is a dolognak remélem értitek!!
várom válaszotokat türelmetlenül!!!!
Nem azért írtam, hogy te variálod:)
Akkor lehet rosszul csinálom a kamillát?
Úgy emlékeztem, hogy azt forralni kell. Kell keresnem valami memória fényesítő teát:)
Én szeretem a kamilla teát, mert megnyugtat. Általában elég feszült vagyok munka után és lefekvés előtt jól esik.
Minden teát csak langyosan tudok meginni én is.
A patikában pl. lehet nagyon finom szárított gyümölcsteát kapni (igaz, nem olcsó).
Legtöbben azért használnak teatojást, mert zavarja a teában a növénydarabka.
Egyébként én sem variálom ennyire, csak azt írtam le, amire a kérése irányult, a professzionális teafőzés mikéntjét.
A köznapi életben én is úgy csinálom mint Te.
Talán csak annyi különbséggel, hogy a kamillát a lobogó forró vízbe amikor beledobom, már zárom is el, mert azt valamiért nem szabad főzni. És lefedve hagyom kihűlni, testmelegen (36-37 fok) fogyasztva az ideális.
De én a kamillát csak betegség esetén iszom, mert nem szeretem!:(
Szioka!!
Hüü köszyke a sok infoot!!!
de mér fontos hogy porcelán legyen amibe vannak a teák?? mit tud az a porcelán amit a fém edény nem??
2 fém edény nem jo??
várom válaszodat!!
irj és üdv: hamyka
Én ennyire nem variálom a tea főzést:)
Gyógyteák: felteszek vizet egy edénybe melegedni, a teákat egy porcelán kancsóba teszem (csalántea, máriatövis tea, gyömbér tea, tyúkhúr tea), amikor a víz felforrt, akkor átöntöm a porcelán kancsóba, amiben benne vannak a teák. 20-30 percig ázik benne az összes tea együtt, ezután leszűröm és napközben megiszogatom:)
A sima teát még ennyire sem szoktam bonyolítani. Mikróba egy porcelán kancsó víz, amikor lejár a beállított idő, bele a filter vagy a fű, pár perc után leszűröm és cukorral, citrommal ízesítem.
A kamilla teát forralni szoktam. Edénybe víz és a kamilla tea, 3-4 percig forralom, majd lezárom és áll kb. 5 percig, ezután leszűröm és fogyasztom, vagy nem szűröm le, mert gőzölgök vele.
Teljesen jól értelmezed!
A fémkanna valamivel nagyobb és a melegedő víz hője melegíti a porcelán kanna alját, amiben csak a tealevelek vannak, víz nélkül. Nem fog leesni, mert a porcelán alja, - fazontól függően - 1-2 cm-t bele süllyed a fémbe.
Gondolom bármilyen edényekkel el lehet játszani ezt, de a lényeg, hogy amiben a levelek vannak az porcelán legyen és jól záródjon.
Szioka!!
hüü nagyon köszyke a sok infoot!!!
szoval két teáskannát használsz?? kicsit még meg kell értelmeznem ahogy leirtad!! a másik kannát teszed a másik kannára?? nem esik le rola??
tehát:
a fém kannában felrakom a vizet melegedni, leveszem a tetejét és erre a kannára teszem a porcelán kannát ebbe vannak a tealevelek,a porcelán kannába csak a tea levelet rakom vizet nem teszek bele, jol értelmezem? aztán mikor felfort a viz a porcelán kannába öntöm a forro vizet a tea levelekre!! aztán gyorsan teszek rá 1 fedöt és hagyom állni 5-10 percig!!
remélem jol értelmezem!!
ezt nem lehet megcsinálni 2 edénnyel?
irj és üdv: hamyka
Csak mi nem angolok vagyunk...
A vöröshagyma héjából is finom teát lehet főzni, és még ízlete is, ha ügyes az ember lánya.
Na én most elmondom neked a tuti teafőzést, amit az ANGOL nagynénémtől tanultam, mert Ő egy nagy teaguru volt.
1., Az igazi ínyenc nem használ filteres teát!!!
2., 1 fémkannában felteszel vizet melegedni és a
tetejét levéve ráhelyezel egy porcelán kannát,
benne a friss teafűvel.
Amikorra a fém kannában felforr a víz, addigra
a porcelánban a hő hatására "kinyílnak" a
tealevelek.
3., Leveszed a porcelánkannát, leforrázod a
tealeveleket, 5-10 percig állni hagyod, majd
fogyasztható.
Az igazi ínyenc nem tesz bele citromot, cukrot,
hanem natúron issza.
Te persze azt teszel bele amit akarsz, még egy kevés tejet, vagy tejszínt is lehet, de így kevesen szeretik.
szioka!!!
gyogynövény meg ugymond élvezeti teára is gondolok,tehát mindenféle teára gondolok amik kaphatoak kimérös 50 meg 100 meg 5 gramos kiszerelésben!!!
tehát: kimérös ömlesztett teárol vanszo jobban,de filteres teával kapcsolatosan is várom a tanácsokat praktikákat!!
Létezik ún. Teakönyv, de régóta nem foglalkozom vele. Bizonyos gyógynövényeket áztatni szokás, de érzésem szerint most nem erről van szó.
Nem kell annyira túlbonyolítani. Max. egy teatojás vagy szűrő erejéig.
Szioka!!!
Nah ebben egyet értek veled hogy a tea is egyfajta szertartás!!
Természetesen nem akarok vitát hogy hogy jobb a tea, egyszerüen csak tudni szeretném hogy hogy jobb a tea!!
akkor jobban járok ha áztatom a teát?? ill ha jobban járok hogy áztatom a teát mindegyik prémium minöségü teát lehet áztatni??
ill mi a véleményetek erröl a viz szürös dologrol? érdekelne!! ill ha valaki használ ilyen viz szürös kütyüt irja meg hogy mi a tapasztalatai vele!! erre is kiváncsi vagyok!! irjatok és üdv: hamyka
ui: ha áztatom a teát lesz ize a teának??ugy tudom nem mindegyik teát szabad egész este áztatni.... erröl vélemény??
irjatok és üdv még 1x: hamyka
Hű,ennyit pepecselni egy teával!
Meleg vizet mikróba,bele a tea,ízesítés és iszom is.
Ez így miért nem jó?
Miért egészségtelen a filter?
szioka!!
Nagyon szépen köszönöm,némely mondatot onan irtam le ide!!!
de azért köszyke!!
továbbra is várom tea specialista válaszáát!!
tehát még egyszer a kérdés(megprobálom jobban megkérdezni ill leirni):
áztassam a teafüveket vizben majd leszüröm(ezt a vizet félre teszem) majd forro vizzel leöntöm majd rá öntöm a másik vizet is amibe volt a teafü
vagy pedig igy csináljam a teát?:forro vizbe teszem a teafüvet kicsit fözöm pár percig majd elzárom alatta a gázt és állni hagyom
vagy pedig igy:
forro vizbe teszem a tea leveleket de nem fözöm tovább hanem azonnal elzárom a gázt....
hogy a jobb szerintetek??
remélem már igy jobban értitek!!
várom válaszotokat!!
természetesen kimérös/ömlesztett teárol vanszo!!
irjatok és üdv: hamyka
szioka!!
köszyke hogy visszairtál!!
szoval csak fekete teát iszol? és hol veszed és mennyiért ill hány gramos?? csak kérdezem ha nem baj!! és tojásba vagy tojás nélkül fözöd a teát??
és gáz vagy villanytüzhelyen fözöd a teát?? és azt hogy érted hogy csak erre a célra??
tehát te nem áztatod be a teát..... iirj!!
ui: csak maga a teafüre öntötem a forro vizet, elötte nem áztatam be, igy nem volt ize!!
várom továbbra is válaszotokat!!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?