Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Te milyen gyakran gyantázol? Meddig marad gyantázás után sima a lábad? fórum

Te milyen gyakran gyantázol? Meddig marad gyantázás után sima a lábad? (tudásbázis kérdés)


12. Anthico (válaszként erre: 11. - Laszlozsu)
2010. szept. 22. 22:16

"Nem, sajnos csak ellentétes irányban kell, akkor tudja elkapni."


Ohh...akkor epilátor kilőve :/ Pedig már nézegettem a Braun modelljeit. Nekem sajnos nem jó, ha ellentétesen húz,tép.

11. laszlozsu (válaszként erre: 9. - Anthico)
2010. szept. 22. 22:13
Nem, sajnos csak ellentétes irányban kell, akkor tudja elkapni. Nem tud teljesen mindent eltüntetni, de az esetleges maradékot le lehet vele szedni szépen. Komplett szőrtelenítés epilátorral szerintem egy hétig eltartana. Legalábbis az enyémmel igen. Nekem nagyon hosszadalmas, és baromira tép.
2010. szept. 22. 22:11
Szerintem a 4-6 hét utáni, már olyan állapot, hogy teljes gyantázás szükséges. Nem gondolom, hogy akkor kezdene csak kibújni a szőr. Aki ezt írja, az nem mond igazat. Mint írtam, én is lehúzom magamnak két kozmetikus között a lábszáramat, mert ha megvárnám, amíg a combomon is előbújik, akkor lenn már igen erősen őzike lábam lenne.
9. Anthico (válaszként erre: 8. - Anthico)
2010. szept. 22. 22:10

A végén ez kérdés akart lenni :)


Epilátorral amúgy megoldható, h szőrnövekedéssel megegyezően tépessem ki a szőrt?

8. Anthico (válaszként erre: 6. - Laszlozsu)
2010. szept. 22. 22:09

Nem vagyok epilátorban annyira jártas, de ha az ennyire kiszed mindent, akkor nem érné meg csak ezt használni?

Epilátorral amúgy megoldható, h szőrnövekedéssel megegyezően tépessem ki a szőrt...mert nálam erre nagyon kell ügyelni (ezért is cukorgyantázom norm meleggyanta helyett).

7. Anthico (válaszként erre: 4. - Laszlozsu)
2010. szept. 22. 22:07

Én 10 évnyi borotválás után váltottam, de bírtam a cukorgyantát (szerencsére az nem olyan gyilkos, mint a meleggyanta) :)

És tényleg nem egyszerre nőnek, foltokban és gyengébben, nem is szúr úgy, mint mikor a borotválás után nőtt. Akkor olyan voltam, mint egy süni, most meg csak simán érzem...de zavar, h sok helyen azt olvasom, h 4-6 hetente gyantáztat, miközben én gyanta után 1 héttel se mennék ki fedetlen lábbal az utcára.

2010. szept. 22. 22:06
Ja, igen. Néha én is rásegítek azzal. Az tényleg elkap mindent.
5. Anthico (válaszként erre: 3. - Iviiiiii)
2010. szept. 22. 22:05

Az epilátor képes kiszedni ezeket a nagyon pici szálakat is, amik érződnek? Még csipesszel se tudtam megfogni, annyira "éppenhogykibújtak".

Akkor lehet, h beruházok egy epilátorra is :D

2010. szept. 22. 22:04

Én régebben váltakozva borotváltam és gyantáztam.

Egy biztos, borotva után már másnap éreztem a szúrós érzést, főként, ha fáztam. Akkor tán még belülről is szúrt. Sőt, borotva után kínszenvedés volt a gyantázás, mert nagyon erős volt a szőr. Ragadt, tapadt, fájt, nyúzott, tépett.

Amióta csak gyanta van, azóta sokkal ritkább a szőr a lábamon, nem tüskés ha nő. Való igaz, hogy a teljes simaság azt itt is csak pár (4-5) napig tart, de mégsem olyan feltünően nő. Egyébként én havonta egyszer kozmetikussal gyantáztatok. Mivel a combomon és a lábszáramon nem egy ütemben nő a szőr, ezért még közben otthon is beiktatok egy alsólábszár gyantát magamnak.

2010. szept. 22. 21:43
Én ezért szoktam nyáron borotválni, télen gyantázni. Ha két gyantázás között sima lábat szeretnék, leepilálom. Az kiszedi a piciket,de nem erősíti.
2010. szept. 22. 21:00

Érdekelne, h másoknak hány napig olyan sima a lába, h ne látható semmi szőrszál.

Mikor rátértem a cukorgyantára, első alkalom után (mivel előtt borotváltam, így első alkalommal mindet kitéptem, ami ki volt nőve) 2 hétig nagyon szép volt a bőröm, sehol egy szőrszál.

Amióta viszont ezzel szőrtelenítek, megritkult, de ennek köszönhetően hetente kell :/

Vagyis 1 hét után már jó pár szőrszál megnő annyira, h azt nem hagyhatom ott. Gondolom, ezek nem azok, amiket előtte húztam ki, hanem azok, amiket 2-3 alkalommal azt megelőzően.

De ez engem kimondottan zavar....eltérő ritmusban nőnek, így mindig nő valami, sosincs olyan, h 2 hétig teljesen sima, szőrtelen lenne a lábam.

Legutóbbi gyantázásom után végighúztam a kezem a lábamon és éreztem azokat az aprócska kis éppen kibújó szálakat, amik miatt oda a sima érzés. Azok olyan picik, h még nem ragadnak bele, de elég nagyok ahhoz, h felfelé simítva érezzem a szúrást :/

Másnak is van ilyen? Nyugodjak bele, h gyanta után 3 nappal már nem sima és hetente szükséges csinálnom?

2010. szept. 22. 20:56
Te milyen gyakran gyantázol? Meddig marad gyantázás után sima a lábad?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook