Te megtartanád a magzatot? (beszélgetés)
2. Nem tartjátok meg a babát, és élitek tovább az életeteket, ahogyan eddig terveztétek.
Ebben az esetben viszont át kell gondolnod, alkalmas vagy-e érzelmileg az abortuszra.
Próbáld meg elképzelni az életedet a következő két úton:
1. Megtartod a babát, persze nem tudhatod, mi lesz, hogyan lesz, megszülöd, és nevelgeted otthon. Hoz majd sok új gondot az életedbe, de sok örömet is.
Én teherbeesésemkor antiepileptikumot szedtem arcidegzsábára. Czeizel ír róla, hogy ami a megtermékenyülés első két hetében történik, nem okoz kárt!
A többihez nem tudok mit hozzászólni, ezt te tudod. Mi szülőkkel élünk együtt, lehetőségünk nincs különköltözni. Nekem ideiglenes munkáim vannak, igaz, férjem keres annyit, amennyi szükséges arra, hogy jól éljünk.
Cigit le tudod tenni, előtted számtalan nő megtette már.
A dokid úgyis megmondja, hogy árthatott e a babának a gyógyszer, ebben ne is halgass másra, csak a dokidra!
Ami a pénzt illeti, hidd el, csak hisszük, hogy lesz olyan, mikor minden készen áll a babára. Valami mindig van, ami miatt pont nem jó az alkalom és hidd el, ha kivárnád azt a pár évet, lehet, hogy más lenne, ami miatt még picit halasztanál.
És igazából egy baba nem is olyan drága! Persze az, ha minden lófenét meg akarsz neki venni, de alapjáraton csak néhány ruci, pelus és egy pelenkázó kell. Ismerősöktől vagy TeszVeszről lehet venni használt de jó cuccokat semmi pénzekért.
Ne a pénz döntsön. Ő már itt van és a Te babád és örülj neki, és hagyd, hogy megváltoztassa a terveidet, mert lehet, hogy így spokkal jobb lesz, mint ahogy most gondolnád!
Szerintem!
A párom is ugyanezen a véleményen van. Ő is vacillál Legszívesebben rám bízná a döntést...
Én meg nem tudom... Kb. 3 hetes lehetek. Elvileg a 6. hétig nem is kellene kaparni, hanem a vákuumos módszerrel is "megoldható" lenne, ami kisebb kockázat... Nem tudom.
És igen, válaszolva a kérdésre főként anyagi oka lenne a megszakításnak.
első kommentben nem írt okokat......
Ezért írtam! De így már értem a kérdését!
Először elmennék dokihoz.
Beszélnék a párommal...azt nem írtad ő mit mond...
És igen,megtartanám.
a pénz nem minden
biztos egészséges
jól gondold meg, s ha majd tervezed és nem jön össze???akkor bánnád
Sokakban meg nem kelt felháborodást...bennem sem!
Nyilván okkal kérdezi,nem egy egészséges magzatot akar elvetetni idillikus családi háttérrel,jó anyagi helyzetben,támogató társ mellett,ideális életkorban...
Ha az ősanyákra hallgatsz, azt mondják majd, tartsd meg, mi az a negyven ezres lakáshitel?
Én azt mondom (mint antianya, vagy mifene)hogy dönts a legjobb belátásod szerint. Ezt úgyis csak te tudod eldönteni.
29 éves vagyok, lassan 5 éve vagyunk együtt a párommal.
Mivel késett a menstruációm, vettem tesztet, ami pozitív lett.
És nem tudom, hogy mit tegyek. Két év múlva szerettem volna babát. Addigra párom elvégezte volna a főiskolát. Anyagilag jelenleg szarul állunk. Van egy 40.000 forintos lakáshitelünk. Egyikőnk sem keres sokat (én 72.000, párom 85-95.000), ennek ellenére jól megvagyunk.
Ami a megtartás mellett szól, hogy már lassan 30 éves leszek.
Ami pedig ellene, az a pénz.
Illetve, én eddig napi 2-3 szál cigarettát szívtam, párom bő fél dobozzal. Ráadásul a teherbeesésemkor beteg voltam, és "gyógyszert" szedtem (Coldrex). Félek, hogy nem lesz egészséges a baba.
Ti mit tennétek?
Én nem értem a kérdést. Mi a szitu, amiben el kell dönteni, hogy megtartanám e?
(amúgy bármi is az, megtartanám, csak nem értem hogy mi van)
3,5 éve szeretnék magzatot:)
nemrég elvesztettem, mindenképp megtartanám
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megtartani egy férjet, ha tudod hogy van valakije?
- Megtartani vagy nem megtartani
- Újévi fogadalom! Lefogyni s megtartani!
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Zsarolással megtartani valakit?
- Aura látást hogy lehet megtartani, illetve erősiteni?