Te hiszel abban, hogy az átok "fog"? (beszélgetés)
Az a "mukit" kerüld el-mert nem ér semmit a tevékenysége:)
Ennél "kissé" nehezebb a "buli".
Maradjunk annyiban, hogy én is káromkodom, perverzségben nincs hiány, van egy-két dolog a múltamban, ettől nem tartom magam kevésbé hívőnek
nem vagyok bigott katolikus, nem ítélem el a melegeket, transzexuálisokat, a no-genders hívőit, a más vallások hívőit, az ateistákat, istentagadókat, egyszóval igyekszem nyíltszívű lenni, és a bűnt az ember szerves részeként fogadom el
Nagyon kicsi annak a hite, aki csak a jóságot akarja látni, pont a bozalmak, a nyomorúság, a rossz adnak erőt ahhoz, hogy újra hinni tudjak.
"Csak akkor "működik", ha tud róla, és hisz benne a megátkozott"
ez nem igaz.
Ha csak jóság lenne ebben a világban, most nem lenne miről beszélnünk.
Szeretet, sírig tartó szerelem, barátság szintén nehezen írható le tényekkel, bár sokan próbálják megmagyarázni. Jel, csoda, sajnos mindkét szó elég elcsépelt, elavult, inkább csak az tudja mit jelent, aki már átélte.(Jelzem ezért beszélnek hitről leginkább dalban, színben, formában, mert nehéz másképp átadni.)
Én sem tagadok semmitsem,az ateizmus nem ez egy szerűen tények nélkül nem hiszek sem pro sem kontra.
A másik oldalon úgy értettem,hogyha van jó akkor kell lennie ellenpólusának is.
Milyen másik oldalon?
Én se épp úgy születtem, hogy tudatosan hittem.
Sosem voltam mondjuk ateista sem, mert nem tagadok semmit, egyszerűen nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel sokáig.
Ne félj, elégszer kérdőjelezem meg a hitemet minden szempontból, nem vagyok vak.
Ki mondta, hogy nem hiszek a rossz, vagy épp a gonosz létezésében?
De a vámpírok, boszorkányok, rontások etc. nekem mese.
Nem tetszik ez a dobozolás:)
nem azért hiszek, mert így könnyebb megbírkózni a gondjaimmal
hiszek, és ez sok mindenben segít, de nem a 'jutalomfalatot' lesem
hívő vagyok, ezért nem hiszek rontásokban és boszorkányokban
nekem EZ már nem fér bele, de pl. ismerem egyes zeneszámok, könyvek, festmények, beszédek hatásait, így a kimondott szó erejében hiszek
(például ha rám azt mondja valaki, Légy átkozott, hát úgyis fogom érezni magam, magátóla rosszindulattól is és a feszültségektől, amit bennem eza gyűlölet generál)
További ajánlott fórumok:
- Ti támogatnátok a párotokat abban, hogy minden hétvégén 1 napot a hobbyának szenteljen miközen a 3 gyerek rád marad?
- Tudnátok abban tanácsot adni, hogy kék tetőhöz milyen ház-színt válasszak?
- Hiszel abban, hogy ha valakit baleset ér, az egy jel, hogy "rossz úton jár"?
- Segítenétek abban, hogy jól odamondjátok nekem?vNem sértődök meg semmin!
- Hiszel abban, hogy létezik szerelem első látásra?
- Hiszel abban, hogy Jézus létezett?