Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tartásdíj - láthatás. Miért így működik ez a rendszer? fórum

Tartásdíj - láthatás. Miért így működik ez a rendszer? (beszélgetés)

1 2
22. becseiagi (válaszként erre: 20. - Eddit)
2009. jún. 12. 11:42
Az én ex-emnek sincs semmi a nevén, csak dolgozik. Mikor elvolt maradva összesen 100 EFt-tal, azt is levonták a munkahelyén! Nekem meg azt mondták, hogy ha nem dolgozik, addig az ország fizeti nekem a gyerektartást. És amint van munkahelye hivatalosan, vagy ingatlana, vagy valami, azonnal levonják tőle.
2009. jún. 12. 11:39

Köszönöm az együtt érzést, meg azok hozzászólását, akik szintén jártak, vagy éppen így járnak. Meg persze a többiekét is! :)

Nekem köszönheti, hogy elviheti a gyereket, és hogy anyámék nem intézték el, hogy ne is vehesse el a nyári szünetben. Eredetileg a nyárból nem is járt eddig neki, és eszébe sem jutott eddig. MOst hogy elintéztam, hogy nyáron kapjon minden hónapban egy hetet, most megint ő pökhendiskedik!

20. eddit (válaszként erre: 19. - Becseiagi)
2009. jún. 12. 11:38
Nálam meg az a szitu, hogy szintén nincs gyt fizetés, ezért bírósághoz fordultam. Ott átadták végrehajtónak a dolgot, aki persze semmit nem talált a nevén, ezért már fél éve felfüggesztette az ügyet. Azóta semmi. Se pénz, se eljárás, szóval idegőrlő. És nem is nagyon lehet pattognom, mert ráadásul elég agresszív volt az ex, így félő, hogy zaklatna minket. Ördögi kör....:P
2009. jún. 12. 11:35
Egyszer bíróság által levonattam a fizetéséből, de valahol sumákolt, mert mikor munkahelyet váltott, akkor már nem vonták. Az ügyvédem az utolsó 1 évben, ahoo dolgozott az ex-em, odaírt leveleket, hogy tájékoztassanak bennünket a keresetéről, és hogy meddtől meddig dolgozott ott. Mind a 4 azt írta, hogy nincs levonás a fizetéséből. Ez is hogy lehet? Azt mondta, hogy elhagyta a papírjait az előző munkahelyén?
18. SZK207 (válaszként erre: 17. - Eddit)
2009. jún. 12. 11:33
Az ilyen apa tényleg nem érdemli meg a gyerekhez való jogot. Nem is értem az ilyen pasikat...
17. eddit (válaszként erre: 9. - 32c21ed252)
2009. jún. 12. 11:31
Na? A 13. válaszra is az a kérdés, hogy mi a gyerek érdeke? Ne csorbuljon még mindig apukával a kapcsolat??? Pffff....
16. SZK207
Nálunk anno a bíróságon előadta a volt férjem, hogy neki csak minimálbér a fizuja, holott nyílt titok volt, hogy a főállásában igen, de volt egy mellékállása is a volt közös vállalkozásunk. Az onnét származó jövedelmét "elfelejtette" bevallani, nehogy figyelembe vegyék. Persze nem hagytam magam mert tisztában voltam vele, hogy milyenek az anyagi körülményei. Persze akkor ő sem a gyerek érdekeit nézte hanem azt, nehogy nekem jó legyen. Végül megegyeztünk, hogy nem kellemetlenkedem vele a hazugság miatt de akkor ajánljon fel egy olyan összeget ami barátibb (eredetileg kb 10ezerre jött volna ki), így lett 20 ezer Ft a gyerektartás. Viszont én nem csak láthatási időben adom neki oda a gyereket.
Aztán fél évenként egyszer ide ette a fene, fizetni nem akart, és csak szitkolózott. Aztán mikor újra férjhez mentem, akkor mi hívogattuk általában, hogy mikor jőn már a lányhoz, és mikor fizet.
2009. jún. 12. 11:28

nehéz lenne mindenkinek egyesével válaszolnom, úgy hogy leírom.

6 éve decemberben megszületet a lányunk, ő 3 hetes korában itt hagyott minket, hogy majd küldi a fizetését. 1 hét múlva visszajött, elvette tőlem az anyaságit, és elvitte. Aztán 3 hónapig kur..zott engem a telefonba, meg csak ígérgetett... stb. Aztán beadtam a vállást. Eleinte csak akkor látta a lányunkat, amikor lejött Pestről a bíróság miatt.

13. becseiagi (válaszként erre: 4. - Katinkaboszi)
2009. jún. 12. 11:25
Lehetőségem van, csak nem telefonálni. Nekem pert kell indítanom, meg bíróság által levonatni a fizetéséből, ha tudom hol dolgozik.
12. 01c8755c79 (válaszként erre: 3. - Becseiagi)
2009. jún. 12. 11:24

Besétálsz a bíróságra. Elmondod a problémád, leírják.... és intézkednek.

Én is voltam így... a bíróságon a srác mondta, hogy ezt a tartozást most behajtjuk apukán, aztán pedig indítunk egy pert (vagy mit pontosan) a gyermektartásdíj megemelésére, mert ugye amibe a gyerek kerül, annak felét apukának KELL finanszírozni.

Nos apuka, egyből tudta, hogy hozni kell a pénzt.

Menj a bíróságra, és ne a volt férjeddel próbálj hadakozni, van arra hatóság, aki ezt elintézi.

11. eddit (válaszként erre: 9. - 32c21ed252)
2009. jún. 12. 11:23
Tényleg nincs. Pláne ha még nem voltál ilyen helyzetben. Én pont ebben a cipőben járok, így azt mondom: ha nem gondoskodik a gyerekről, ne is lássa...méghogy ne csorbuljon a kapcsolata...vannak olyan esetek, amikor jobb, ha a gyerek nem az apával nő fel..
10. SZK207 (válaszként erre: 2. - Becseiagi)
2009. jún. 12. 11:22
Én úgy tudom, hogy jogilag akkor láthatná a gyereket ha tartásdíjat fizetne. Az más kérdés, hogy ki mennyire ragaszkodik a joghoz. Ha a gyerek szereti az apját, az apja is normális és foglalkozik vele akkor én engedném hozzá mert ilyenkor a gyerek érdekeit kell elsődlegesen szem előtt tartani.
9. 32c21ed252 (válaszként erre: 7. - Eddit)
2009. jún. 12. 11:18

Rossz a kérdés:

Mi az elsősorbani érdeke a gyereknek?

Az, hogy az édesapjával ne csorbuljon a kapcsolata.

Azt hiszem erről nincs mit beszélni.

2009. jún. 12. 11:17

Szia!

Én is tartásdíjat kezdek el a napokban intézni,párom nem segít így képtelenség egyedül nevelni!

7. eddit (válaszként erre: 5. - 32c21ed252)
2009. jún. 12. 11:15
Biztos hogy ilyen apára szüksége van? ha szeretné a gyerekét, fizetné a gyt-t, nem? Ha meg nem foglalkozik ezzel, akkor a gyerekkel sem, így hát nehogy már "megérdemelje" a láthatást....
6. spinneli (válaszként erre: 3. - Becseiagi)
2009. jún. 12. 11:13

ez nem így működik, az Ő részéről jogos a kérése.

A gyermektartás részéről pedig a tiéd.

Nem vonhatod meg a láthatást tartozás miatt, mert ez nem a te döntésköröd.

5. 32c21ed252 (válaszként erre: 2. - Becseiagi)
2009. jún. 12. 11:12
miért van az, hogy egy felnőtt ember a gyerekének akar ártani avval, hogy az édesapjától próbálja távoltartani a pénz miatt?
4. Katinkaboszi (válaszként erre: 2. - Becseiagi)
2009. jún. 12. 11:11

nem tudom, de Neked nincs ugyanerre lehetőséged, hogy ekkor felhívd az említett társságot és kérj egy ejnye-bejnye fenyegetést felé?

ha neki lehet, ugye

2009. jún. 12. 11:10
Hol itt az igazság? Nagyon mérges vagyok! Én 6 éve hívogatom, rábeszélem, hogy foglalkozzon a gyerekével, türelmes és megértő vagyok vele... Ő meg ma besétált a gyermekjóléti szolgálathoz, hogy nem adom a lányomat. Ugyanis azt mondtam neki, hogy ha nem rendezi a tartozását, akkor nem viszi el.
2009. jún. 12. 11:08
MIért van az, hogy a volt férjem ha nem akarja fizetni a tartásdíjat, akkor azt megteheti, de ha én ezért nem akarom odaadni láthatásra a gyereket, akkor egyből a gyermekjólétis és a gyámhivatal hív engem, hogy ejnye-bejnye?
2009. jún. 12. 11:07
Miért van az...?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook