Társ nélkül, örökké (beszélgetés)
mért szerinted a férfiak ne akarnának ?
vagy ezekszerint csak a nök szeretnék hogy legyen gyermek
amikor az ember megtalálja azt,akivel le tudná élni az egész életét..megtalálja azt a személyt,akit érdemes szeretni,mert akit szeret az viszont szereti ugyanolyan szerelemmel akkor nagyon sok minden átértékelődik.
sok olyan dolog ami egy egyedülálló ember számára a világot jelenti ,ami nélkül el se tudná képzelni az életét az egyszerre megváltozik szinte jelentéktelenné válik,más szemmel tekint dolgokra.
míg egyedülálló vagy csak egyszemélyben tudsz gondolkodni,egy egyszemélyes élet is tud teljes értékű lenni,ha az ember azt választja és azt szeretné.
ahol már ketten vannak ott alkalmazkodni kell és idő közben összecsiszolódik az ember.
az,hogy katona vagy nem hátrány.az való igaz,hogy a társadalmi különbségek okozhatnak problémákat,de nem megoldhatatlanokat.
amikor az ember szerelembe esik nem azt nézi ,hogy kicsoda..milyen státuszt tölt be..persze van ,akinél mérvadó és ez alapján választ,de nekem az ilyenekről meg a véleményem.
a szerelemhez kölcsönös vonzalom..szimpátia kell..ez az első lépés.
Rák vagyok, s tényleg bele tudom élni magam. Sajnos eddig még csak egyoldalú volt a dolog.
Na igen valahogy nem tudok elképzelni egy középvezető hölgyet amint beleszeret egy katonába. Filmen jól mutat, de a valóság nem hollywood-i forgatókönyvírók laptopján születik.
Persze lehet hogy csak önnön kishitűségem beszél belőlem.
ne haragudjál..még idáig nem tekintettem meg az adatlapodat..pótoltam..)
társadalmi rétegződés?..) na ez is egy jó témakör..)
voltál már úgy istenigazából szerelmes?úgy..hogy viszonzott volt.
Ebben igazad van. De ha megtekinted a képeim, akkor rájössz hogy a tipikus karrierista nő nem az én társadalmi osztályomban keresgél.
Sajnos kasztrendszer nem csak Indiában van, még ha nem is hangoztatják annyira.
Az én köreimben a férjhez menetelt és a gyerekszülést tekintik klasszikusan elfogadott életútnak a nők. Pertsze jöhetnek a munkahelyi sikerek is, de a végső cél mégiscsak ez.
Mivel nem tudom ezt megadni, ezért nem is vagyok alternatíva a számukra. A tipőikus esete a "lehetetlent kérsz" felállásnak.
miért lenne hihetetlen,hogy Te csak egyszerűen nem akarsz?én elhiszem..hisz olvastam nem egy hozzászólásod már.
a család nem valaki kiszolgálásáról szól..a család egymásért van!
egy normális párkapcsolat az egyenrangúságról szól..
mi hibádzik nálad?most csak az,hogy nem akarsz gyereket?nagyon sok nő a karriert választja a gyerekszülés helyett.
Sok ilyen van tényleg az anyja elpátyolgatja
ellátja kényelmes neki. Mellette azért akadnak csajok is de azért sose túl komolyan az évek meg szépen eltelnek...
Hihetetlen hogy el sem tudja a többség képzelni hogy valaki csak szimplán nem akar. Nem érez késztetést. Nem akarja mindenki ugyanazt.
Persz azonnal degradálóan és lenézően nyilatkoznak az olyanokról akik másképp képzelik az életet.
Köszönöm szépen ellátom magam, mivel már középiskolás koromban kirepültem. Nekem nem kell cseléd aki kiszolgáljon. Én egy egyenrangú társat szeretnék.
gyereket nemzeni nem kötelező..van ,aki el se tudja képzelni az életét úgy,hogy gondoskodnia kellene valakiről,még saját magáról sem.
az élethez való felnövés az,hogy elsősorban saját magadért tudsz felelősséget vállalni,tudod mit akarsz és azután az összes többiért..férjért,feleségért,gyerekért.
értelmi ,érzelmi ,szellemi szinten növünk fel és nem csupán testileg.
van,aki egész életére megmarad gyermeki szinten és csupán azért házasodik,hogy az anyja helyett egy máik asszony gondoskodjék róla míg él,kiszolgálja.
szóval,most hogy így mondod nem az a "felnőtt",aki gyereket akar..pedig az ember azt várná,hogy gyereket csak az vállal ,aki a saját cselekedeteiért felelősséget tud és akar vállalni,mert ez nem így van..de aki csak azért vállal gyereket,hogy majd lesz vele valami..valaki majd csak felneveli,,mert besikeredett az felelőtlen ember,testileg felnőtt,de értelmileg nem.
a mai harmincas férfigenerációnak kényelmes az otthoni élet,ahol nincs konkrét felelősség,nem házasodnak,mert nem merik vállalni egy komplett családért a felelősséget,nem tudnak áldozatot hozni és vállalni.félnek a hétköznapoktól,ahol küzdeni kell a megélhetésért és nem utolsó sorban azért,hogy megtartsák maguknak a párjukat.félnek felvállalni azt,hogy egy idő után nem csak mint férfi,hanem ,mint apa..mint családfő kell helytállniuk.
az a nagy valóság,hogy ha az ember gyereket akar azt fel is kéne nevelni..
egy harmincas nő már nagyon is tisztában van önmagával és azzal,hogy mit vár .mit akar az élettől..de egy harmincas pasi?nem feltétlen nőtt még fel az élethez.
Neki szószerint értettem ezt:))Három gyerek 33 évesen nagy valószínűséggel 10 év alatti mind.Ovi suli anyagiak tanulni velük,ha szükséges márpedig valószínű dolgoznia is kell hogy el tudja őket tartani...szóval nagyon nehéz lehet.
Te úgy érted hogy szerinted mivel ennyi idős vagy már nincs sok időd párt keresni.Ugye?Ahogy eddig írtál a hsz-id alapján gondolom ezt.
Pedig nem így van egy férfi tovább keresgélhet mint egy nő.Nem határolja be a szülési mizéria:)))
értelek..nem ítélem el...de látod leírtad..és ott van ,amit illusztrálni akartam "vezettetni" tőle tanulni ..mondottad volt.
a párok általában együtt tanulják az életet.
Ennyi az egész!
Istenem valaki végre megért. Köszi. Puszi. :))
Szerintem előbb utóbb mindenkire rátalál a szerelem!
Bár nem repül a szádba, mint az a bizonyos sült galamb! :))
Viszont ebben is van igazság.Van olyan nő akinek arra van szüksége hogy mindent megmondjanak neki irányítsák.ez kényelmes neki és nem is akar változtatni rajta és egy korabelinek nem biztos hogy van ehhez türelme.Idősebb férfi már nyugottabb megállapodott ezért neki nem okoz gondot ez sőtt örül hogy élvezheti megint az életet.De van olyan szerelem is ami miatt a nő a férfi lelkét szereti és nem érdekli hogy a férfi hány éves.Általába ilyen nagy korkülönbségbe a férfi az idősebb fél.Egy nő hamarabb elfelejti a külsőségeket mint egy férfi.Gondolom én.
Ilyen helyzetbe sose voltam,de nehezebben tudopm elképzelni hogy egy 50 éves nőbe szeret bele egy 30-as férfi és élete végéig szereti is és kitart mellette.Lehet ez is előítélet,de ez a tapasztalatom mármint külsőségekkel kapcsolatba.
Az viszont tény hogy egy ilyen kapcsolatba mind a két fél változik és összecsiszolódnak.A fiatal érettebb lesz az idősebb fitatalosabb lesz:))
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- A kislányom most ment első osztályba. 21 fős az osztálylétszám és az első nap padtárs nélkül maradt. Mi a teendő ilyenkor, mivel biztassam
- Hogyan lehet megszabadulni a "tű-fóbiától"? Avagy, hogy bírjuk ki a vérvételt, a lidokain injekciót és társait ájulás nélkül?
- Ok nélkül idegesít a társam
- Hitel használt házhoz kezes, társ nélkül? Melyik a legjobb bank?