Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tárolás a konyhában fórum

Tárolás a konyhában (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tárolás a konyhában

1 2 3 4
2009. jan. 27. 03:54
igaz, a szódabikarbóna használ
2009. jan. 26. 23:50
Azt hallottam,hogy szagtalanítani is ezzel lehet a hűtőt,csak be kell tenni.
70. winny
2009. jan. 26. 17:24

A hűtőszekrényemet mindíg szódabikarbónás vízzel tisztitom.

Nem hagy illatot:)

69. Black-Gold (válaszként erre: 68. - Varbóc)
2009. jan. 21. 09:53
Bármilyen tésztához jó főzni nem kell csak összemelegiteni a tésztával.
68. varbóc (válaszként erre: 67. - Black-Gold)
2009. jan. 21. 01:45
irod, hogy tésztákhoz használod. Spagettihez is ?
67. Black-Gold (válaszként erre: 66. - Varbóc)
2009. jan. 17. 15:36

Szia!


Én a kaiserben vettem.

2009. jan. 14. 02:45
hű. most olvastam el, hogy milyen tippek vannak ma tárolásokra.
2009. jan. 13. 01:30
hol szeritek be a Jamie Oliver szószokat ?
2009. jan. 12. 20:06
A gyerkőc nálunk nagyon szószos, szombatra veszek is egy üveggel majd:-)
63. Black-Gold (válaszként erre: 62. - Ea9bff1b44)
2009. jan. 12. 17:57

vannak pici üvegeim, igy ki tudom próbálni.


Ajánol mindenkinek próbáljátok ki a Jamie Oliver szószokat! Nagyon finomak. igazi paradicsomokból készültek és paradicsom szinük is van, nincs tarósitószer benne és nagyon finom: foghagymás, bazsalikomos (igazi bazsalikomlevelekből készült és látni a szószban. Nagyon finom és gyorsan elkészithető, mert a kifőzött tésztára csak rá kell tenni és kész az ebéd, vagy a vacsora.

2009. jan. 11. 11:14
Sima befőttes üveg is megteszi, abba legalább könnyen bele lehet nyúlni kanállal.
61. Black-Gold (válaszként erre: 58. - Ea9bff1b44)
2009. jan. 11. 09:48
Milyen üveget használsz hozzá? Én ugy gondoltam hogy az olajos üvegbe teszem a foghagymát, de akkor nem lehet kivenni onnan.
60. Black-Gold (válaszként erre: 57. - Hettikem)
2009. jan. 11. 09:47
Én 7dl-es üvegekre gondoltam. Boccs.
59. Black-Gold (válaszként erre: 56. - 52d3e0b8a8)
2009. jan. 11. 09:46
Szia! Ez is jó ötlet!
58. ea9bff1b44 (válaszként erre: 53. - Black-Gold)
2009. jan. 9. 10:17
Elég sokáig, de én folyamatosan használom azt is az üvegből, és pótlom.
57. hettikem (válaszként erre: 54. - Black-Gold)
2009. jan. 8. 20:01

Nekem 4-5 év alatt nem sikerült összetörnöm üveget ezzel.A polcaim alján pedig volt ennyi helyem.


Nekem bejött a fűszertartóként használt olivabogyós üveg,ami keskeny és magas.

56. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 55. - Black-Gold)
2009. jan. 8. 18:43
Én meg a vágódeszkán kloffolok és folpackkal takarom le.
2009. jan. 8. 17:59

Én pl a hus ugy kloffolom ki hogy nylonzacskóba teszem a hust és ugy kloffolom ki, ha nem használom fel aznap akkor igy teszem a hütőbe.


A panirozásnál, meg 3 villát használok,(külön-külön a liszt, tojás, prézli) igy nem kell állandóan kezetmosni.

54. Black-Gold (válaszként erre: 52. - Hettikem)
2009. jan. 8. 17:56
Szerintem sok hely kell hozzá, meg jól becsavarni az üveget, nehogy leessen.
53. Black-Gold (válaszként erre: 51. - Ea9bff1b44)
2009. jan. 8. 17:55
Szia! az ötlet jó. Meddig marad igy meg keményen a foghagyma?
2009. jan. 8. 10:56

Sziasztok!

Én annak az ötletnek örültem nagyon anno,hogy egy deszkára befőttesüvegek tetejét csavaroztunk,és az aljukat csak ki kellett csavarni,mikor szükség volt rá,de nem kellett polc,mert a deszkát csavaroztuk a falipolc aljára.Kicsit vicces is volt,hogy szinte lebegtek az üvegek.Most a kamrában van ez a polc.

51. ea9bff1b44 (válaszként erre: 47. - Black-Gold)
2009. jan. 8. 08:28
Ez jó, ki fogom próbálni. Én tavaly olyant csináltam, hogy megtisztítottam a fokhagymát, egy kisebb üvegbe tettem a gerezdeket, és leöntöttem olajjal. Nagyon finoman átvette az aromát, és a fokhagyma is használható volt utána. Csak arra kell vigyázni, hogy az olajat időbe elhasználjuk róla, nehogy megavasodjon. Ha elfogy az olaj a hagymáról, lehet újratölteni.
2009. jan. 8. 02:15
ha hely van, akkor hasonló eredményít lehet elérni a kiüresedett nescafés üvegekkel is
2009. jan. 2. 06:44

Mindenkinek boldog uj évet kivánok!


Uj ötlet: saját készitésü füszertartó:

üres nutelláspohárba mindenféle füszert lehet tenni, a müanyagtetővel lezárni (aroma megmarad) és a müanyag tetőre ráirni milyen füszert tettünk bele.

2008. dec. 12. 04:07
köszi a jó ötletet és a receptet
2008. dec. 9. 17:30

Én füszeres olajat használok, igy készitem el:

1 üveg olaj 5 db foghagyma megpucolva, egészbe, és 1 szár rozmaring. 4 hét mulva már használható husokhoz, salátákhoz.

2008. nov. 28. 16:41

A tupperware,az a termék,amit imádok :-) Barátnőm foglalkozik vele és tőle szoktam rendelni én is.Eddig minden bevált amit onnan szereztem,csak egy a baj vele,hogy elég húzós az ára :-)

Találkoztam már vásárba is ezekkel a termékekkel,vagy a neten aukciós oldalakon vagy a termék honlapján.Akit érdekel,annak figyelmébe ajánlom ezt az oldalt: [link]

Nekem meg marad a barátnőm,hogy leadjam a rendelést :-)

2008. nov. 28. 03:07
Hol lehet tuppevare edényt kapni ?
44. c3648d6796 (válaszként erre: 43. - Bollácska)
2008. nov. 27. 19:55
milyen ez a különleges edény, tuppevare??
2008. nov. 25. 22:42
A zöldséget, sárgarépát, zellert előre megtisztítom és különleges müanyag edénybe rakom,van rajta 2 db szemecske,és az edényen rajt van, hogy mit hányszem nyitásával lehet tárolni.Ilyen edényben az őszibarack kb 6 hétig olyan volt, mint mikor beleraktam.Sima hűtőben tárolom.A petrezselyem zöldet pedig összevágom /előtte megmosom/ szintén ilyen edénybe rakom és lefagyasztom. Egész télen ezt használom.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook