Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fűszernövények a konyhában fórum

Fűszernövények a konyhában (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fűszernövények a konyhában

1 2
2018. aug. 10. 12:31
Sehol senki?
2018. júl. 2. 14:08
Halihó :) Hogy állnak a fűszerkertek?
2009. máj. 5. 22:06
A pici apró magvakat nem szabad mélyre vetni, csak rászórni a föld tetejére és kicsit megnyomkodni. Így nekem kikelt a bazsalikum, de tavaly l cm mélyre vetettem, s nem kelt ki.
40. gurzau.maria (válaszként erre: 39. - Sena)
2009. máj. 5. 12:53
Szerintem nem maceras, de igazsag szerint nekem a legtobb a kertben ill. az udvaron van. Azert vagj bele batran, megeri!
39. Sena
2009. ápr. 30. 21:34
Szeretnék én is friss fűszernövényeket a konyhába de nem tudom hogy kell bánni velük. Nem túl macerás? Nagyon tetszik amikor a főzős műsorokban vagdosnak ebből-abból.
2009. ápr. 8. 16:00
Kaptam ma a szomszédasszonyomtól metélőhagymamagot, bazsalikommagot, turbolya magot. Cserepekbe teszem ezeket is, és mehetnek az erkélyre.
37. gurzau.maria (válaszként erre: 36. - Zsuzso100)
2009. ápr. 8. 09:55
Remelem nem lesz semmi baja, csak vigyazz, ne egesse a nap egyfolytaban, es amire meg sokan hajlamosak: tulontozik. Az sem jo..
36. zsuzso100 (válaszként erre: 34. - Gurzau.maria)
2009. ápr. 7. 21:09
Nekem nincs kertem, csak ablakba tudom tenni. Vettem egy cserepeset, nem akarom, hogy meghaljon.
2009. ápr. 7. 12:47
Én mindíg ültetek levélpetrezselymet az erkélyre, tegnapelőtt szórtam el a magokat. Egy másik cserépbe kapor került, jó ha van mindíg kéznél.
34. gurzau.maria (válaszként erre: 33. - Zsuzso100)
2009. ápr. 7. 10:26
Nem tudom mire gondolsz, en a kertben szortam el a magot, gyonyoru volt minden kulonosebb igeny nelkul. Igaz, a helye is jo volt: erte a nap, de nem egyfolytaban, locsoltam estenket, amikor a tobbit is.
2009. ápr. 6. 18:36
Tudnátok segíteni, hogy a metélőpetrezselyemnek mik az igényei, már annyiszor tönkrement.
2008. nov. 11. 08:40
Én lestyán lev elet használok leve3sbe, főzelékbe. Szárítva is isteni
31. gurzau.maria (válaszként erre: 30. - Maria068)
2008. okt. 24. 07:39
En a ketbol teszem el a tarkonyt, ag nelkul, csak a leveleket, felontve ecettel
30. maria068 (válaszként erre: 27. - Gurzau.maria)
2008. okt. 22. 12:24
Bablevesbe-főzelékbe, bárányhúshoz gyakran használok tárkonyt. Tárkonyecetem is van mindig otthon(pl. babsalátába), azt úgy csinálom, hogy ecetbe dugok egy ágacska tárkonyt, egy-két hét után már jó, de nem veszem ki az ágacskát, hadd érjen!Borecettel különösen finom.
29. gurzau.maria (válaszként erre: 28. - Katácskák)
2008. okt. 17. 07:52
Van olyan etel, amelyikben kimondottan szereted?
28. katácskák (válaszként erre: 27. - Gurzau.maria)
2008. okt. 17. 05:57
én is használom.
2008. szept. 11. 13:14
A tarkonyt ki hasznalja meg rajtam kivul?
2008. szept. 10. 13:59
Nalunk "leostyan" a neve. Csorbakba, paradicsomlevesbe isteni izt ad.
25. winny
2008. szept. 10. 12:49

A napokban hallottam,hogy az otthon termesztett köménymag ízesebb.

Próbáltátok már?

24. csifi
2008. szept. 10. 10:15

Sziasztok!

Pesten vagy kornyeken tudtok olyan helyet ahol friss cserepes fuszereket lehet kapni? A kertben van nehany, de ebbol sosem eleg.

2008. aug. 22. 16:01
A citomfűvet én pl a pulykahúsokhoz is használom sütéskor.
22. maria068 (válaszként erre: 21. - Winny)
2008. jún. 10. 14:17
Igen, én szeretem a lestyánt. Húslevesbe, krumplifőzelékbe, vegyes zöldségköretbe szoktam tenni.
21. winny (válaszként erre: 16. - Maria068)
2008. jún. 9. 22:11

A lestyánt nem ismerem.

Érdemes kipróbálni?

20. maria068 (válaszként erre: 19. - Katinkaboszi)
2008. máj. 27. 19:21
Sáfrányos szeklicét a piacon, jó esetben fűszernövény-gyűjtő bácsikától lehet esetleg beszerezni. Én itt Győrben így jutottam először hozzá;sőt a magot is tőle vettem.
19. Katinkaboszi (válaszként erre: 18. - Maria068)
2008. máj. 27. 19:09

azt tudom, h ezt használták régen, de mikor divatba jött a kurkuma, mert azt lehetett kapni, áttértek errre sokan.

Nekem nincs kertecském, csak erkélykém, ott talán lehetne ilyeneket ültetni, de délig odatűz a nap.

Amúgy vettem igazi sáfrányt, azt, amiből pár levél olyan drága, h még Bochkor is elmondta a rádióban egyszer, bizony még ő is hanyatt akart esni. Nos ez is szép színt ad, de vigyázok vele, olyan kevés.

18. maria068 (válaszként erre: 15. - Katinkaboszi)
2008. máj. 27. 19:03
Én úgy tudom, hogy a kurkuma indiai fűszer. Azt is használom, de van sáfrányos szeklice szirmom szárítva, csodás színt ad!Valamelyik nap írtam, hogy ültettem is ezt a virágot (magról), most lesem, hogy szépen nődögél.
17. Katinkaboszi (válaszként erre: 16. - Maria068)
2008. máj. 27. 18:46
látod, azt nem, pedig most h mondod, a nagymamám még régen főzött bele, sőt olyan sokféle fűszereket használtunk, de egy idő után ezek eltüntek és elfelejtődtek, csak ma jönnek ismét divatba, pedig a magyar konyhára jellemző volt a rengeteg fűszer használata.
16. maria068 (válaszként erre: 14. - Winny)
2008. máj. 27. 18:22
Meg fogom próbálni a szerecsendiót a húslevesbe. Lestyánt használsz?- az is finom bele.
2008. máj. 27. 18:20

ha azt a borsónyit lereszeled és teszel mellé szintén annyi sáfrányt, vagy ahogy itthon árulják, kurkumát, csodás színe lesz és az íze is másabb.


akkor biztosan teszel sz-diót a krumplihoz, mert az igazán finom vele.

14. winny
2008. máj. 27. 18:06

Sziasztok.

Én nem használok bolti keverékeket.Pl a húsleves elképzelhetetlen agy kis darabka (borsónyi) szerecsendió nélkül az én konyhámban.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook