Zserbó F.N.A. recept

A Zserbó F.N.A. hozzávalói:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 dkg élesztő,
2 tojássárga,
5 dkg porcukor,
1 kis pohár tejföl,
csipet só

kb. fél üveg sárgabarackdzsem (720 ml),
25 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
vaníliás cukor,
citromhéj (opcionális)

Tetejére: 10 dkg étcsoki, 2 ek étolaj


A Zserbó F.N.A. elkészítési módja:
A tésztát összegyúrom. Az élesztőt belemorzsolom...kivéve, ha az kenődik, akkor kevés cukros tejben muszáj felfuttatni. Az általam használt liszthez nem elég a kis pohár tejföl, több szükséges. Lényeg: rugalmas, nem ragadós a tészta állaga. 3 részre osztjuk, 1 órát pihentetjük. Az egyik lapot kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dió felével. Erre a másik lap, lekvár, majd a cukros dió. Befedjük a 3. lappal, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Tetejére gőz felett összeolvasszuk a csokit és az olajat. Másnap szeleteljük.

Egy réges-régi Nők Lapja számból származik a recept F. Nagy Angélától. Mindig sikerül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbó f.n.a. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook