Tájnyelv, megyékre elosztva!! (beszélgetés)
Miért, olyan van, hivatalosan, hogy "ez már pimpog"?
Nálam az plöttyedt vagy plottyadt, ami előtte szilárd volt. Ha ennénk levest, az esetleg pimpogna egy idő után.
Édesapával nekünk is van egy olyan szavunk, amit szerintem, senki más nem használ.. :D
Zübürclé. Szerinted, mire mondjuk, ezt? :)
Még a romlottra gondoltam volna, mármint romlott étel vagy rohadt gyümölcs. :)
Én a plöttyedtett (illetve a plötyit) leginkább gyümölcsre, zöldségre szoktam használni. A levesesekre, amikor kezdenek már romlani. :)
Lehet, hogy nincs is ilyen szó hivatalosan.
Szia Mézike!
És reméljük, hogy új stílust is hoztál magaddal, és a jövőben nem csak a saját érzékenységeddel, hanem másokéval is törődsz. Képzeld, a másiknak is van lelke!
Mézike, örülök!
Hagyjuk ezt az őstulok-állatfajtát, nem kell ennyit ragozni.
Engem a héten kioktattak, hogy rémesen igénytelen vagyok, mert nem tudom a különbséget a kapuccsíííííínó meg a tejeskávé között.
Legközelebb majd talán egy épületasztalos fog letolni, mert nem tudom, milyen típusú tokkal kérem az ajtómat?
Nem kell mindenki elvárásainak megfelelni.
Az őstulok nálam = öreg, vén, ha ember, akkor még ráadásul begyöpesedett agyú, a tulok pedig egyértelműen = marha. Így az őstulok = vén, agyatlan marha.
És ha ezt valaki általánosságban mondja minden nőre, akkor csak az idősebb korosztálynak szól, szólhat a kijelentés, mindenkire, válogatás, megkülönböztetés nélkül.
Hát ezt kérdőjeleztem meg, és nem hiszem, hogy attól én még annyira sértő, bántó lettem volna, hogy rögtön ki kell lépni. Talán inkább meg kellett volna egymást kölcsönösen tiszteletben tartva beszélni.
No de egy ilyen válasz után, amit ezt követően bevágtál, már nem is szóltam egy szót sem:
"35. Zsuzsuvagyok (válaszként erre: 33. - Hópihe14)
tegnapelőtt 11:18
Ha nem érted mire gondolok, az nem az én hibám!
De, kifejtem, hogy te is megértsd; őstulok=végtelenül bunkó, olyan ember, ki mindig is bunkó volt, mindenkivel.
Így már érted, ugye? Vagy mellékeljek még egy kis leírást?"
Nem, köszönöm nem kell megmagyaráznod, éppen elég nekem ennyi is.
Dehogynem kellett. Ha beleolvasgatsz más fórumokba is, előbb-utóbb megjegyzed, hogy kinek mi a stílusa.
Van, aki nem rosszindulatú, kötekedős, csak olyan a modora, mintha.
Aztán meg van, aki tényleg őstulok :D, azokkal meg nem kell foglalkozni.
Dec. 1-el kezdtem Hoxázni, Zsuzsuként. Pont azért, hogy kisírjam a bánatom..😧
Nem kellett volna...
Sejtettem,hogy te vagy.:D
rövidebb név nem volt?
Annyira igazad van!!
Fú, de sokszor próbáltam kevésbé érzékeny lenni..de nem tudok...még sosem sikerült.😥😒
Most is megfogadtam, de vajon meddig bírom?!😂
Amúgy, Zsuzsu voltam..mostantól kezdve, Mèzi.😀😊😘
Kiakadtam...főleg, mert untam, hogy már kb. minden kommentembe kötekedésként, támadtak..
Úgy volt, hogy nem jövök vissza..
De, úgy döntöttem, Zsuzsuvagyoknak itt a helye! Tiszta lappal nyitok!😀😊