Tájnyelv, megyékre elosztva!! (beszélgetés)
A pernahajder az olyasmi nálunk, mint a suhanc. :)
A pernahajder suhancokat, ráncba kell szedni.😁😁
Spicces?
A "hótt mátó részeg" Pesten ismert volt.
Milyen érdekes a pernahajder is! [link]
Nálunk is lehetett. Még "az átkos"-ban. Az orosz nyelvszakosok kaptak heti két óra angolt.
Tegnap a reklámban beépített vonalkód-olvasós kávéfőzőt ajánlgattak.
nagy nehezen rájöttem, hogy a kapszulás kávé kódját olvassa le, az alapján adagolja a vizet és főzi a kávét.
Nekem eleve nem is szimpatikus, hogy a kávé mindig ugyanolyan legyen, én adok esélyt a változatosságnak.
Aki 89 előtt volt gyerek,azt mág az oviban is Leninnel nevelték. Nem volt attól még mindenki habzó szájú pártmunkás.
De az viszont tény, hogy az adott kávéáitalt a színe miatt nevezték kapucínernek, és nyilván a Monarchia idejében kapta az olasz változatát is a nevének. Szerintem akkor még nem volt gép a tejhabosításra, és az eredeti sima tejjel készülhetett, ennyire nem néztem utána.
De hát én vagyok az a fajta őstulok, akit a szavak eredete érdekel. Különösen az ételeké, italoké.
Én néha csinálok itthon egy sima tejeskávét, kevés cukorral, azt eszem vajas kenyérrel. Olyankor ez a desszert.
Általában a kávé nálam is natur. Édesítés és minden egyéb nélkül.
Ne is törődj vele, én sem tudom, hogy mi a különbség a kettő között, pedig ittam már mindkettőt.
Egy ideje meg már csak szimplán kávét iszom, tej nélkül.
Tény, hogy nem igazán tudom felmérni, mert rendes, barista által készített kapu izét még nem ittam, csak zacskósat. De ennek tudása nélkül is megvagyok.
Sok mindent nem ettem még, amit mások szeretnek. Na bumm.
Nevezett, de lehet, nem láttad, mert hamar törölték. Másnak is nevezett. Mert ő barista.
Olyan valaki, aki régebben is előszeretettel nevelt rajtam egyet időnként. Most is közölte, hogy emiatt jött vissza, mert ezt nem tűrheti szó nélkül.
Aztán meg közölte, hogy biztos én töröltettem, mert az komcsi szokás. Lehet, ezzel a koromra utalt, nem tudom - de ezt is szinte azonnal törölték, én meg itt a gépem előtt elnevettem magam. (Nemhogy nem töröltettem, még csak nem is jeleztem.)