Szülnétek csak azért, mert korban vagytok? (beszélgetés)
Látod,Te is azt mondod Timire ,hogy "már 39"
Egy jó pasi meg ekkor kezd el beérni.
Látod,Te is azt mondod Timire ,hogy "már 39"
Egy jó pasi meg ekkor kezd el beérni.
Arra már az általad öregnek titulált 40 éves kategóriába esne...
Egyik szavaddal csapod agyon a másikat. :)
A kor + egészség sztem még mindenképpen meghatározó ebben a kérdésbe, mindkettőtök részéről.
Azt mondjuk pl. jó tudni, hogy fogamzóképesek vagytok-e, stb. Ha később meggondoljátok magatokat.
Az még segíthet, hogy hosszabb távon tudjatok tervezni, ha azt átgondolod, hogy most miért nem szeretnél. Vagy, mi az, amiről "nem szeretnél lemaradni", ha kihagyod.
A férjednek mi az álláspontja?
Az fontos, hogy 1 véleményen legyetek, vagy, vki hajlandó legyen engedni a másiknak, de ne hitegessétek egymást, mert annak csúnya vége lesz... joggal.
és 20 év múlva csinos negyvenesek lesznek a papi temetésén :-)
hát, ízlés dolga :-)
sosem sminkeltem, és nem vagyok agyonedzve, csak mértékkel sportolok
de nincs magasvérnyomásom, pocakom, ebből adódóan refluxom, gyomorsavam, alvási problémáim, ami nyilván meglátszik a külsőmön is
te a kinézetről írtál itt, attól még nem tudod, milyen spermái vannak a jól kinéző 50-es pasinak sem :-)
de a magavérnyomás, ilyen-olyan betegségek nem tesznek jót a férfi termékenységnek sem
sokáig azt hiték, a ilyen-olyan genetikai betegségek, fogamzási problémák főleg a női oldalra vezethetőek vssza, ma már tudjuk, hogy ez nem így van, pl. a legismertebb betegség, a down kór esetében is számít az apai életkor is:
Az aranyásó kislányoknak sincs ezért könnyű élete :-), a legjobb, ha az ember a kortársaival kezd és az életkorának megfelelően éli az életét.
Nem,de jobb esélyeik vannak.
Egy negyvenes nő Mo-n le van irva.Egy negyven-ötvenes pasi,ha jól néz ki,kedves,van poziciója,válogathat.
Nemrég voltam egy esküvőn, felkért táncolni egy férfi 50+, jól néz ki,tudom,hogy gazdag is, stilusos stb. Szüleim és ő ,meg a felesége jóban vannak, a fiuk nősült. Eszembe jutott, ha ez a pasi nem lenne a szüleim haverja, meg nem lenne felesége, hát... nem állnék jót magamért. Nyilván,elhessegettem a gondolatot. De akkor is.
Kedves Nemérdekel!
Pcos +ir mellett 3 spontán tervezett gyermekem van.
😂 Vagy egyik sem.
Szimplán nem szeretem a gerincteleneket.
Egyáltalán tudod magadról,hogy fogamzókéeps vagy?
A gyerekszülás nem úgy megy,hogy na,holnap kigondolom, 9 hónap múlva szülök,az is lehet,van vmi rejtett nőgyógy franc,ami most még ki sem derült.
aztán van az ő gyerekük, vagy nem :-)
a pasik sem lesznek egyre fiatalabbak :-)
nem a gyerektelenekkel van bajod, hanem az olyan nőszemélyekkel, akik ne szóltak időben a párjuknak, hogy nem akarnak gyereket
azt nem tudom, hogy párod volt nője, sógornőd, barátnőd, ki ez, de valami negatív nőképed van erről, az biztos
Azt is vedd figyelemeb,hogy Neked már 10 év múlva csengettek szülés szempontjából a pasiknak több ideje van.Nézd meg Keresztes Ildit, évtizedekig hangoztatta,milyen jó Kicskával gyerek nélkül, azóta Kicska felszedett egy lányaszerű csajt és már van gyerekük. Szóval, igen,a pasik könnyen beszélnek. 52 évesen lett apa és még akarnak egyet, állítólag.
Vagy egy régi pasim keresztapja, 50 éves koráig hajtotta a nőket, majd 51 évesen gyereke született egy 21 éves nőtől ,utána 2 év múlva még egy. Igazságtalan az élet. Apám barátja: sokáig nem született baba, nem baj,megvagyunk igy is mondták, aztán 40+ a pasi mégis felszedett egy 26 éves nőt,aki szült neki.
Ez az érdekes. Én ajánlok egy jó szichológust,sokszor van az, hogy egyszerűen van valami pszichés gát.
Pl túlzott maximalizmus is lehet az. Vagy: hogy nem tökéletes az anyagi helyzet: kinek az, a svájci nyugdijasoknak max.Az az érdekes, hogy mig egyetemre mehetsz 50 évesen is, szülni már nem tudsz, sőt még az újszülött-adoptálás sem lehetséges már 50 évesen.
Inkább megfordítanám. Készen állok rá. Kiéltem már magam, van férjem, rendezett anyagi helyzetünk.
Egyszerűen nem vágyok rá. Most nem.
Nagyon nem mindegy kérdező, hogy egyáltalán nem vágysz gyermekre, vagy, hogy jelenleg nem állsz még készen rá, de amúgy szeretnél. kettő nem ugyan az a kategória.
32 évesen még van időd.
Azt bánom meg ha nem szülök.
Na...
Kicsit félreérhető voltam. Most tényleg nem vágyok az anyaságra, de van bennem félsz, hogy megbánom.
Nem vagyok gyerekellenes.
Nem trollkodtam és ide is jöttem.
Ne haragudj meg, akkor szép lassan végig válaszolgatok mindenre.
:D Dehogy van nekem bajom a gyermektelenekkel. - ezen jót nevettem :D
Látom még mindig nehéz a felfogás.. Sebaj.
Igen rengetegen vannak akik vágytak a gyerekre, majd nem azt kapták amit elképzeltek .. ezt sem vitatom.
Az aki nem hirtelen elhatározásból jelenti ki, hogy nem akar gyereket, hanem " mindig is " ezen a véleményen volt, azok közül bizony nagyon kevesen gondolják meg magukat, vagy sül el jól a muszájból vállalás.
A "nem éreztél késztetést" és az , hogy tudod nem akarsz nem egy is ugyan az.
Ketten is leírtuk, hogy nem éreztünk belső késztetést, egy csomó félelmünk volt, de a párunkkal átbeszélve, az ő kérésére vállaltunk gyereket. Nem bántuk meg, nem adtuk menhelyre a kölköket, a férjünket sem hagytuk egyedül, az utódok is még életben vannak, panaszkodni csak a konyhaművészetemre (illetve annak hiányára) szoktak.
Nagyon sarkított és nem biztos, hogy igaz a véleményed. Én pedig láttam már (főleg) fiatal nőket, akik családra, babára vágytak, azután hiányzott a fiazalságuk, a dizsi meg a barinők, meg a pasizás...
de az írsodból nagyon úgy tűnik, neked vmilyen személyes frusztrációd an a gyereket nem vállaló nőkkel szemben, ezen csak egy szakember segíthet, ezrt nem vitatkozom.
További ajánlott fórumok:
- Helyszínelők-et kedvelők! Merre vagytok?
- Szegediek, itt vagytok?
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- Ti 45-46 évesen szülnétek még (nem első gyerek)?
- Ti szülnétek olyan férfinek gyermeket, akibe nem vagytok szerelmesek, de ő nagyon szeret és már 4 éve ismeritek egymást?
- Pécsi szülészet - Szülnétek ügyeletben? Milyen szülészt ajánlanátok?