Szőrtelenítéses praktikák (beszélgetés)
:D
En nagyszemu tengeri sot hasznalok, olivaolajjal. A barnacukor kisebb szemcses, jobb arcra. A masik, ami meg nagyon jo arcra, a mandulakorpa. Persze, ezt is lehet boltban kapni, de nalam, ha mandulatejet csinalok, ahhoz meghamozom a mandulat (leforrazni, par percig hagyni, egyben lejon a hej, hagyni kiszaradni es kavedaraloban picit atforgatni), igy adja magat, hogy nem veszek boltit. Ez is jo szemcses, de aki nem szeret kutyulni, az inkabb vegyen:)
Ami nem jott be: kulonbozo nagysagu szemcsek... Vagy kicsi, vagy nagy, de csak 1 fajta radirozo komponens legyen benne. Az olajokbol lehet tobbfele is, de a cukor, so, mandulakorpa, kavezacc, kokusz, csak az egyik.
Meg a tengeri só is jó állítólag radízozásra.
Köszi csajok a tippet, ha most kinő picit, akkor epillálok.
Tini korom óta epiláltam, gondoltam, hogy ez a legjobb, aztán áttértem a gyantára. Sokkal jobb. Most már erről is áttértem a lézeresre ahol lehet, és még megy a gyanta, ahol a lézer nem olyan hatásos, mert ott el sem kezdem, nem akarok feleslegesen költeni rá (pl. lábon, karon, bajuszon a végtelenségig lézereztethetsz, soha nem fog eltűnni, hónalj, bikini már megéri).
Bőrradírozok mind a gyantázás előtti napon, mind a gyantázás után 2-3 nappal, mert ekkor keletkezik a hámréteg, ami a benövést okozza. Ezenkívül még hetente egyszer bőrradír, mindig, egész évben. Nagyon ritkán nő be, és ha mégis találok egy makacsabbat, akkor tűvel megpiszkálva kijön. Lényeg, hogy ne vakarászd, borotva 2 gyanta között még elmegy, de ha gyakran használsz testradírt, nem lesz már szükség rá.
Plusz kövesd a gyantázáskor is a hold járását és lassabban nő vissza, ezt már több mint 10 éve így csinálom, most már a hajmosásban is a hold járását követem, próba szerencse:)
Akkor érdemes szerintem epilálni, amikor már "tüsi", de még nem hosszú, minél hosszabb, annál fájdalmasabb szerintem. Én hónalj+bikinivonal+láb epilálok, mióta eszemet tudom, tizenéve. Csak hát mindig elk*rvulok, és néha borotválni kell, pedig ha rendszeresen epilálok, akkor ritkul+gyengül.
Benövések bikinivonalnál voltak régebben, ott puhább a bőr, általában ott nő be. Nekem elmúlt ez a benövögetés magától, biztos hozzászokott a bőröm, vagy nemtom. Bőrradír jó ötlet!
Mondta valaki, hogy az is lehet a baj, ha túl hosszú a szőr, igaz ez?
Tehát nem 5 centisre gondolok, de azt meg szoktam várni, hogy fél centis legyen. Bár most nyáron nem fogom ezt tudni kivitelezni.
Himalaya bőrradírt használok, csak kicsit drága ehhez. Most készíteni fogok kókuszreszelékből testradírt és azzal átdörzsölöm magam. Igazából ugyan úgy kellene radíroznunk magunkat mindenhol, ahogy az arcunkat is szoktuk.
Beáztatok egy kis kókuszreszeléket, azzal radírozok. Muszáj beáztatni, mert felsérti a bőrt:S
Én nem, bevallom. :D
De mára már a hónaljamat is azzal szedem, és semmi gondom vele. :)
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Mindenféle praktikák, gyógynövények, teák, stb...amik segítik a fogamzást.
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Milyen fogfehérítési praktikák és kezelési módok vannak?