Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szoptatni bármi áron? fórum

Szoptatni bármi áron? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szoptatni bármi áron?

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
635. Kismanó86 (válaszként erre: 632. - Scorpiolady)
2011. júl. 26. 13:00
Ja igen, ezt nem tettem hozzá.
2011. júl. 26. 13:00

Nálam a nagyfiamnál nekem nem volt tejem, pedig Ő küzdött érte, volt, hogy egy óráig szopizott, aztán 6 hét éhezés és állandó ordítás után hozzátápláltunk, két hét alatt már semmi sem jött a ciciből, viszont a picur lenyugodott átaludta az éjszakákat és elűnt a nyűgössége. A sors fintora, hogy a tápszert nem szerette, ezért 10 hetes korától hozzátápláltunk, azóta sem issza még a tejet sem (5éves). Vasgyomra van, talán kétszer volt hasmenéses gondja.

A picilány 4 hós, soha nem szopizott. A kórházban négy napig kínlódtatták, aztán közölték, hogy anyuka ez a gyerek soha nem fog szopizni. Addigra lefogyott 40 dkg-t, haza sem engedtek, onnantól kapta az anyatej pótlást. Itthon már tápszert kapott, meg amit sikerült kifejni tejcsit azt összegyűjtöttem, és egyszerre kapta meg egy nap egyszer, mert így beindulni sem tudott sajnos, három hét alatt el is fogyott. Neki abszolút nem hiányzik a cici, még csak rá sem fordul sose. Ez van, ahogy a fiamból erős egészséges gyerek lett, a picilányból is az lesz.

2011. júl. 26. 12:50

Valaki kérdezte, nem nem vagyok doki, és természetesen olyan tápit ad a gyerekének amilyent szeretne, én csak furcsálltam azt hogy olyat ad amilyent.

A babajoghurt még annyiban különbözik a boltitól, hogy nincs benne hozzáadott cukor sem. A nagyobbik fiam szerette, a kisebbik nem úgyhogy ő boltit kapott, kap.

632. scorpiolady (válaszként erre: 629. - Tündér74)
2011. júl. 26. 12:48
Ha jól felforralod akkor elpusztulnak a bacik, gondolom senki nem úgy issza vagy adja a gyereknek hogy előtte nem forralta át.
2011. júl. 26. 12:37

[link]

Én ezt találtam, szó nincs benne semmi ilyesmiről. Persze nyilván ez sem szentírás.

Annyi igaz viszont, a házi tej legalább tényleg tej, ellentétben a bolti vackokkal.

2011. júl. 26. 12:36

Gratulálok a cikkedhez! Nagyon jól leírtad a problémákat. Első amin változtatni kéne az a kórházi hozzáállás. Én egy nagymama vagyok, de a lányommal átéltem ezeket, amiről írtál, csak az én lánykám mindenáron anyatejet akart adni az unokámnak, nem kívánom senkinek azt a fél évet mire rájött, hogy teljesen tönkre fog menni ebben. Nála nem öröm volt a szoptatás, hanem szenvedés. Először is a kórházban semmi segítség, hiába adtam tanácsot, nem voltam ott amikor szopiztatott, de bentről lesza..ák az egészet. Otthon nem akart szopni a drágám, így maradt a fejés, ez fél évig ment, mire rá tudtam venni, hogy hagyja abba az egészet, mielőtt teljesen kikészül. Persze nem vagyok tej ellenes, de ez nonszensz volt. Tiszta idegroncs és fáradt lányt láttam, a szívem majd megszakadt érte, de mindenki azt kántálta, hogy kell az anyatej....blablabla........ Hozzá kell tenni annak idején Ő úgy evett, mintha már a pocakomban kapta volna az instrukciókat. sajnos 3 hónap után elapadt a tejem, nem tudom miért, onnantól tehéntej és oriza, + főzelék volt a kajája. Teljesen egészséges és kiegyensúlyozott volt mégis.

Próbáltam hatni a lányomra, de a mai trendi már az, hogy a legvégső esetben tápszer, tej meg egyáltalán nem, azért a főzeléket megfogadta és a három hónapos gyereknek semmi baja nem lett tőle.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy hiába kínlódott fél évig a szoptatással, mégis beteges sajnos a pici.

Szerintem jól tetted, hogy nem kínlódtál .

Jó egészséget nektek.

629. tündér74 (válaszként erre: 615. - Egypt)
2011. júl. 26. 12:18
Sógorom mindhárom gyereke asztmás lett, házi tejet ittak 1 éves koruktól. Persze nem tudom, hogy van-e összefüggés, de erős a gyanúm, hogy igen. A házi tejjel egyébként szerintem is vigyázni kell, hiába ismerőstől veszi valaki,nem ismerjük a kinyerési körülményeket, meg pl. tartalmazhatja a tbc baciját is.
2011. júl. 26. 12:02

Akkor biztosan megértesz. Tényleg nagyon rossz, csak összeszorítja a kis száját és egy kanállal sem eszik többet. Ja, és ezzel a 0 kajával simán elvan 3-3,5 órát, 1000km-t mászik. Hiába kínálom egy óra múlva.

Egyébként szokott kapni néha babajoghurtot, szereti végülis, ugyanúgy megeszi, mint a boltit.

627. egypt (válaszként erre: 626. - Kismanó86)
2011. júl. 26. 11:55

Nem ítéllek el, csak segíteni próbáltam. Én a helyedben kipróbálnám a babajoghurtot, de a te dolgod.

(Tudom egyébként, milyen az, mikor nem eszik a gyerek, és mindent be kell vetni, nehogy túlzottan lefogyjon és megbetegedjen...)

626. Kismanó86 (válaszként erre: 625. - Egypt)
2011. júl. 26. 11:52

Komolyan, én is örülnék, de sajnos a Lányom nem egyszerű eset. Ha valami nem a fogára való vagy unja, akkor képes 2 kanál után nem kérni többet, sőt besztrájkolni és utána már semmi mást sem.

Szóval tényleg sokszor gondban vagyok, mit is találjak ki neki. Ő kis súllyal született, most is nagyon pici, rendszeresen fél évesnek nézik, így nem hagyhatom, hogy ne egyen rendesen, mert elkezd még fogyni. Volt már rá példa.

Szóval kérlek Titeket, látatlanban ne ítéljük el egymást, mert sok dolog lehet a háttérben. Én sem ítélek el senkit, aki babajoghurtot ad vagy babatejet vagy nem ad tejet 3 éves korig. Rendben, tegyen belátása szerint.

625. egypt (válaszként erre: 618. - Kismanó86)
2011. júl. 26. 11:45

Elolvastam, igen, mindig elolvasom. Színezékek, adalékanyagok, ízfokozók, tartósítószerek meg hasonlók nincsenek benne, mint a rendes gyümölcsjoghurtban.

Nem natúrt adok, hanem egy nagyon kevés joghurtot gyümölccsel keverve, pl. őszibarack, banán...

624. Kismanó86 (válaszként erre: 617. - Bonti74)
2011. júl. 26. 11:44
Maltofert kap? Annának is most írták fel egy hete, de simán megeszi szerencsére.
623. egypt (válaszként erre: 617. - Bonti74)
2011. júl. 26. 11:42
Lehet, hogy felnőttnek az kevés. Szerintem a háziorvost kérdezd meg, és írass valami vasat. Mennyi idős most Luca?
622. Kismanó86 (válaszként erre: 619. - Bonti74)
2011. júl. 26. 11:30
Ugye? Pedig finomak, volt, hogy én ettem meg.
2011. júl. 26. 11:30
De igazából akkor sem értem, miért kellene babatejet vegyek. Hozom neki majd a házi tejet, hígitjuk kicsit elejébe, először csak picit a tápszerbe, aztán szépen fokozatosan áttérünk rá.
620. Kismanó86 (válaszként erre: 612. - Egypt)
2011. júl. 26. 11:26

Na jó, és az rendben van? Hogy minimális adagokat eszik és elkezd fogyni?

Mondom, én is 4 hónaposan kezdtem mást adni, és nem támogatom annál hamarabb, viszont egy hasonló helyzetben meg tudom érteni.

619. Bonti74 (válaszként erre: 618. - Kismanó86)
2011. júl. 26. 11:24
Az én Lucám sem fogadja el egyik tejpépet sem!
618. Kismanó86 (válaszként erre: 607. - Egypt)
2011. júl. 26. 11:22

Joghurt + bele gyümölcs. Nem az, hogy nem ette meg. Evett belőle egy minimális adagot, ő nem szokott elutasítani semmi.

Babajoghurt: Ez is egy nagy üzlet megint. Elolvastad az összetevőket? Vagy mondjuk a tejpépét? Honnan tudjuk, hogy ez sokkal jobb? Azért mert rá van írva? Legalábbis én annyira nem értek hozzá, de ezekben is van pár olyan összetevő, amit én nem tudok, hogy micsoda.

Egyébként örülj neki, ha a tieid elfogadják a naturt, az én lányom nem. Tejpépből elhiheted, hogy a millió + 1-et is kipróbáltuk a legolcsóbb DM-estől a drága Milupáig. Egy idő után már egyik sem kellett. Tejalapú ennivalóra pedig szüksége van, mert már csak reggel-este eszik tápszert.

617. Bonti74 (válaszként erre: 614. - Egypt)
2011. júl. 26. 11:06

Még most kezdtem, mert a Lucának lett felírva, de mivel semmit nem fogad el amibe belekevertem, hát én kezdtem el szedni.

Majd valamikor lesz kontroll és kiderül, hogy rendbe jött-e. De akkor veszek olyan tápszert, 3mas számmal jelöltet, hátha elfogadja.

616. tündér74 (válaszként erre: 610. - Kismanó86)
2011. júl. 26. 10:57
Hát ha kiszámolod, havi lebontásban majdnem ugyanannyiért lehet venni babatejet, mint boltit. Persze, ha nem az olcsó bolti tehéntejet veszed.
615. egypt (válaszként erre: 610. - Kismanó86)
2011. júl. 26. 10:55
Vigyázz vele, mert a házi tej nagyon zsíros, és sok baba szervezete nem bírja.
614. egypt (válaszként erre: 609. - Bonti74)
2011. júl. 26. 10:54

Szedsz vasat? Az anyatejben lévő vas hasznosul a legjobban. Ha szedsz, esetleg érdemes emelni az adagot.

Babatejek 1 éves kor után vannak, ezeknek fele táp, fele tej, segítik a tápszerről való áttérést a rendes tejre, mert fokozatosan tud hozzászokni a baba szervezete.

613. egypt (válaszként erre: 608. - Ilba24)
2011. júl. 26. 10:52
Hőkezelve vannak nagyon magas hőmérsékleten, azért állnak el sokáig hűtés nélkül is.
612. egypt (válaszként erre: 599. - Kismanó86)
2011. júl. 26. 10:51

A másik, amit már írni akartam, többen írtak hasonlót: "nem fogad el semmilyen tápszert", ezért 2-3 hónaposan el kellett kezdeni a hozzátáplálást, nehogy éhen haljon...

Ezt nem hiszem el. Ha nem fogad el semmilyen tápszert egy ekkora baba, akkor pár nap alatt kórházban köt ki. Hiszen nyilván nem lehet egyik napról a másikra az összes étkezést kiváltani, mindenféle tej alapú dolog nélkül. Valamennyi tápszert nyilván evett. Több hét, mire egyetlen étkezést ki lehet váltani. Addig simán kiszárad és éhen hal, ha valóban nem enné meg a tápszert egyáltalán. Hadd ne higgyem el az ilyen sztorikat...

Olyan van persze, hogy nem szívesen eszi, keveset eszik belőle, nem hízik rendesen, de a "nem ette meg a tápszert" - na ne...

Mikor az én gyerekemnél volt hasonló, én babateát adtam nekik, nehogy kiszáradjon, és folyamatosan próbáltam persze a tápszert, többször kis adagokat, kanállal is... Aztán kísérletezgettem, hátha más tápszert megenne, annyi féle van, valamelyik be szokott jönni.

Az biztos, hogy nem kezdeném el 2-3 hónaposan hozzátáplálni emiatt, mikor ennyi idősen még se megemészteni, se hasznosítani nem tudja a szervezete a szilárd ételt, csak tönkretenném az emésztőrendszerét.

Aztán írta valaki, hogy állítólag gyenge volt az anyatej, nem hízott a baba. Azt mondják, az anyatej minősége megfelelő táplálkozás mellett mindig ideális. (Lehet, hogy ez nem igaz, nem tudom, de ezt mondják.) Én gyakrabban szoptattam volna, szedtem volna mellé terhesvitamint. Aztán megpróbáltam volna valami fehérjekészítményt adni neki, vízben kell ezeket feloldani, csak pár kanál kell belőle, és rengeteg benne a kalória. Egyszóval én biztos nem a hozzátáplálással kezdtem volna ilyen esetben sem, ha a baba még túl kicsi lett volna.

611. Kismanó86 (válaszként erre: 606. - Jasmine)
2011. júl. 26. 10:49
Szerintem add neki nyugodtan, ha azt szereti. Egyébként ebben a korban már nem igazi táplálék, ha jól gondolom, csak egy kis vacsora kiegészítés.
610. Kismanó86 (válaszként erre: 602. - Tündér74)
2011. júl. 26. 10:47

Szerintem a babatej nem más mint üzlet. Mert milyen jó, ráírjuk és lehet 3X áron adni. De ez csak az én véleményem.

Egyébként nem sz.r bolti tejet fogok neki adni, hanem házi tehéntejet, van ismerős.

609. Bonti74 (válaszként erre: 606. - Jasmine)
2011. júl. 26. 10:43
Én most elgondolkoztam ezen a babatejen vagy tápszeren. Egyáltalán melyik-melyik? Van különbség. Luca ugyan még szopizik, de ha nem vagyok itthon jó lenne neki valami amivel elalszik. Meg hallottam, hogy vassal dúsított is van, perbiotikumos stb és legutóbbi vérvétel alapján vashiányos.
608. ilba24 (válaszként erre: 607. - Egypt)
2011. júl. 26. 10:43

Sziasztok!

Na ebben egyetértünk.Én csak a babáknak való joghurtot adom neki.Ezt tervezem 1 éves koráig.

Azt nem értem,hogy hogyan lehet ezeket hűtés nélkül tárolni?Hogy nem romlanak meg amikor az van rájuk írva,hogy van bennük tej?

607. egypt (válaszként erre: 599. - Kismanó86)
2011. júl. 26. 10:36

Hogy készítetted neki a joghurtot, hogy nem ette meg? Az enyémek imádják, amit én csinálok nekik.

Lehet kapni babáknak való joghurtot is, pl. Nestlének is van. Nem olcsók, de legalább az ő igényeik szerint készültek.

Én nem adnám a bolti gyümölcsjoghurtokat ilyen picinek, tele van cukorral, színezékkel, adalékanyagokkal, semmi egészséges nincs benne. Akkor inkább egyáltalán nem adnék joghurtot.

Vagy kísérletezgetnék a tejpépekkel, millió féle van belőle.

606. Jasmine (válaszként erre: 591. - Scorpiolady)
2011. júl. 26. 10:17

Hát én megkérdeztem a gyerekorvost és azt mondta minden további nélkül ihatja 3 éves korig is ezt tápszert...Gondolom nem vagy orvos, v igen? Engem nem zavar, h kinek való a tápszer amit felír a doki, a lényeg, h a kislányom szeresse! Vettem már Neki valót is és ocsmány íze van, nem beszélve arról, h Jázmin nem szerette, rosszul aludt tőle és eszemben sincs olyasmit adni a gyerekemnek, amitől látom, h nincs jól. Honnan tudod, h nem-e csak üzlet az is, amit most írtál, h minden életkornak kitalálnak vmit, ami éppen "VALÓ"? Csak, h azt vegyék meg ami egyre csak drágább és drágább...

Mint írtam már lejjebb is, nem kellene mások felett pálcát törni, mindenki úgy tesz ahogy a szíve diktálja és kész.

Én legalábbis így teszek és eddig sztem jól csinálom.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook