Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szomszédos ingatlan fórum

Szomszédos ingatlan (beszélgetés)

szept. 9. 17:28
Kolléganőm szomszédja meghalt. Nagy telek. Árulják az örökösök. Az a hír járja, hogy 3-4 emeletes társas házat akar az új vevő (vállalkozó) rá építtetni. Tárgyalásban vannak.
15. 1706916ae4 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 9. 09:21

Igen, tehetsz. Két lehetőséged van.

1, Megveszed az ingatlant és a magad szomszédja leszel.

2, Ha olyan szomszédod lesz, aki jogilag szankcionálható életmódot folytat, az ellen kérhetsz jogszabályi segítséget.

14. michelle.r (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 18:21

Megvenni már nemigen tudod, ellene semmit nem tehetsz, már csak az marad, hogy imádkozhatsz pl. hogy neked megfelelő szomszéd vegye meg.

Ne aggódj előre, egyáltalán nem biztos, hogy rossz szomszédaid lesznek.

szept. 8. 17:42

Elővásárlási jog nem csak osztatlan közös tulajdonnál van?

Persze attól még szólunk a szomszédnak, hogy eladjuk és nem akarja-e megvenni de jogilag mi köze hozzá? Annak adom el akinek akarom vagy aki többet fizet.

12. R.Eszter (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 17:31

A szomszédod nem szólt, hogy eladó lesz?

Általában az a szokás, hogy először a szomszédokat kérdezik meg az eladók, hogy nem vennék-e meg a telket, házat, lakást stb.

11. Channa* (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 16:19

Nagyon úgy tűnik, hogy nem!

Nem beszólogattam, csak hihetetlen számomra egy ilyen kérdés.

Gondold bele magad az eladó helyébe!

Innen nézve, szerinted mit lehetne tenni?

Még nem igen ismertem olyan eladót, akit érdekelt volna, hogy a szomszéd mit szól az új szomszédhoz.

10. secret8 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 14:56
Létezik elővásárlási jog is, ami a közvetlen telekszomszédra vonatkozik. Ehhez sajnos annyira nem értek, csak azt tudom, hogy itt a közelünkben is volt, aki így vette meg az egyik házat. Olvastam is akkoriban jogszabályt róla, de ennek több éve.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Timycat)
szept. 8. 13:46

Igen. Csak valószinűleg jóval magasabb áron. Aránytalanul magasabban.

Az is eszembe jutott, hogy eladóval visszadátumozunk egy elővásárlási szerződést, de az már nem lenne törvényes. Nem akarnék ebbe belemenni.

Igen, vevő elállhatna hivatkozva arra, hogy eladó hónapok óta nem tehermentesíti az ingatlant. Csak vele nincs kapcsolatom.

szept. 8. 13:45
lakóteredre
szept. 8. 13:44
Jövőbeni dolgokkal kapcsolatban sajnos most semmit. Ha téged hátrányosan érintő, a te lakótetedre, telkedre kiható dolog történik meg később, akkor utána birtokvédelmi beadvány a jegyzőnél.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Channa*)
szept. 8. 13:41
Nyilván végig gondoltam a lehetőségeimet. Reméltem, hogy kapok itt ötleteket a beszólogatások helyett.
5. timycat (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 13:22

Ha jól értettem, rendbehozás után ismét eladó lesz. Tehát megveheted.

De ha annyira szeretnéd biztos van az a pénz amiért megveheted te is első körben, nyilván kell a jelenlegi eladó és vevő közreműködése, meg a vételáron felül az eddigi költségeik megtérítése, némi "bánatpénz".

szept. 8. 13:18

Tehát, ezt úgy szoktuk csinálni, hogy végig gondoljuk és rájövünk, józan paraszti ésszel, hogy mivel nem mi vagyunk a szomszéd ingatlanjának a tulajdonosai, nem tehetünk semmit.

Bár eszembe jutott, hogy odamehetsz tüntizni a szerződéskötéshez. Elteheted láb alól a vevőt vagy az eladót is akár. Stb.

Tényleg, ennyire nem megy a gondolkodás az embereknek?;)

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Andi6020)
szept. 8. 13:07
Megvenném, de eladás alatt van. A szerződéstől való elállásnak pedig szigorú kötöttségei vannak.
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 8. 12:54
Persze. Elköltözhetsz, ha nem tetszik. Vagy megveheted te az ingatlant.
szept. 8. 12:46

Sziasztok!

A szomszédos ingatlan eladás alatt van néhány hónapja. Az eladó a tulajdoni lap tehermentesítésén dolgozik.

A vevő vesz, kicsit rendbehoz, aztán eladja.

Ami aggaszt, hogy olyan társadalmilag nem elfogadott életvitelt folytató tulajdonos költözhet majd közvetlenül a szomszédomba.

Szerintetek tehetek valamit?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook