Szombathelyi kismamák (beszélgetés)
Hello!
Van itt olyan kismama aki nem rég tudta meg, hogy terhes?
Nagyim szerencsére megvan, egész jól érzi magát. Volt kórházban két hétig.
De az év első jó híre is összejött: DOLGOZOM! Egy olyan munkakörben ami eddig is ment!
Sziasztok!
Látom azért nálatok is zajlik az élet, mindkét értelemben!
Újra itt vagyunk Toronyban!Arra gondoltam egyszer ha gondoljátok össze hozhatnánk egy talit hogy végre személyesen is meg ismerjük egymást!:)
Halihó.
Totális kómában telt a szilveszter. Csak azért tartottuk meg, mert anyukámék rám sózták a húgomat. Nekik eléggé rosszul jött össze az utolsó hét, pihentek végig. Holnap jelenik meg a cikkem róla, itt hoxán.
Volt hot-dog és hamburger, házi kiflivel, zsemlével, igazi marhahúsos húspogácsa, meki feeling.
Soloztunk, társasoztunk, filmet néztük és szundi!
Húgom egy picit duzzogott, hogy elaludtunk a férjemmel, kb a film első negyedében, de elmagyaráztam neki, hogy a Reginával nem tudja senki megbeszélni, hogy maradjon a kiságyban, csendben, mert mindenki alszik.
Szia! Hát egy kiocsit hanyagoltam a topicot. Elfelejtettem kedvencnek állítani...
Neked is boldog karácsonyt!
Te mit veszel a picurodnak. Mi úgy néz ki, sajna semmit. :S
Húzós hónap lesz ez mindenképpen.
Na nekünk annyival jobb a helyzetünk,hogy nem szoktunk karácsonyfázni,így díszeket sem kell vennem,mert karácsony előtt mindig hazautazunk és a mamáknál van a karácsonyozás,így kipipálva a karácsonyi készülődés,sütés főzés,majd ránk főznek sütnek :) jó nem azt mondom,hogy nem segítek sehol csak azért így könnyebb. :)és majd csak január 1-én jövünk vissza. :)A Mikulásunkat meg megoldotta a munkahelyünkön a szakszervezet,kaptam én is(mert már szabin vagyok,mindjárt mehetek vissza dolgozni :( ) meg a férjem is csomagot,így azt sem kell venni.
Kitartás a karácsonyhoz!! :)
Jaj ne is mond! A karácsonyt addig lehet élvezni amíg az ember le nem seggel a szebb díszek polcai előtt az árak láttán!
Ez lesz az első kiscsaládos karácsony. A menü már megvan, ajándékot csak a Reginek veszünk, mi a fát kapjuk...
A mikulásból már most elegem van, a férjem már leosztotta anyósomat.
Elegem van már egy csöppet belőle.
Most kitalálta, hogy lejön hozzánk, és bejelentette, hogy csak akkor szól, ha már a vonaton ül... Szerinted?
Hát igen,tudom mamám is régebben mindig csinált házi tésztát és ő is rettentő vékonyra kinyújtotta.
Jól néz ki a tésztanyújtód.
Én szinte átlátszóvá nyújtom. Ha meg tudod kézzel csinálni, te vagy a hősöm a nagyim után!
tényleg nem mértem le. De kb negyed kiló lisztre egy tojás, egy kávéskanál só, és annyi víz, hogy rugalmas legyen a tészta.
Pihentetni is kell egy fél órát lefedve nyújtás előtt a tésztát.
Ebből nekem egy gáztepsinél kicsit kisebb tepsinyi lazannya jött ki, úgy, hogy négy sorba raktam!
A cicagond sajnos megoldódott, de csúnya minenetele lett.
Az egyik cica egyszerűen elpusztult. Gyengécske volt.
A másik gyengébb cica fahordáskor a traktor kereke alá szaladt.
Szóval van két kiscicánk. Őket megtartjuk!
Liszt, tojás víz só
Úgy érzéssel. Eléggé kemény tészta lesz, ezt géppel nyújtom ki.
A gép nem "rágja" ha fokozatosan zsökkented a vastagságot.
Utána összevágod lapokra.
Én bolognai szószt csináltam hozzá, és sok sajtot tettem a tetejére!
További ajánlott fórumok:
- Vélemények szombathelyi nőgyógyászokról
- A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészete. Mire számítsak?
- Tudatosult, hogy mennyire észen kell lennünk? - Gyereklopás Szombathelyen
- Búvóhely Szombathelyen?
- Abortusz előtt... Szombathelyen van valakinek tapasztalata?
- Mik a művi meddővé tétel feltételei? Mennyibe kerül? Szombathelyen tapasztalat?