SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Szia!
Amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval, onya.nav.gov.hu
Szia, csak pontosítom, amit írtál. A NAV hivatalos közleménye szerint! "Ilyenkor a visszatérítést a NAV a bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül, de legkorábban 2022. március 1-jétől utalja ki."
De azt is láttam már, hogy ebben soron kívül kell eljárjon a NAV, tehát itt nincs az, mint normál bevallásban a visszaigényléskor, hogy a 30. napon történik meg a kiutalás automatikusan, mert azt a rendszer indítja. Ezt is, csak itt más kell legyen a beállítás!!!
Én hívtam a 0680202122-es telefonszámot. Tegnap igényeltem Tél kódot, mától él. A fiatalember elmondta az összeget, amit meg kellett volna kapnom. Én kapom a családit, postai úton. Gyeden voltam júliusig, majd dolgozok júliustól. Tehát jogosult vagyok.
Elviekben azért nem kaptam meg, mert a párommal volt olyan hónap, ahol mindketten igénybe vettük a családi adókedvezményt. Mondtam a telefonban, kizárt dolog, én nem kértem a tavalyi évben, a párom vette igénybe.
Tegnap este beadtam a bevallást, meg is kapták.
Pár napon belül feldolgozzák, ha nem kapok értesítést, hibaüzenetet, március közepén visszakapom az összeget.
Sajnálatos ez az egész..😔
Ja.. És a párom sem kapta meg..
Nem...
Nem tudom mi az oka a Hölgy sem tudja... úgyhogy most már nem èrtem
Én voltam bent a navnál....
A hölgy nem tudta megmondani miért is nem kaptam utalást pedig látja,hogy jár...minden adat stimmel semmi hiba nem volt akkor hogyis van ez.?? 🤔
Semmilyen Icukanèniről nem volt szó. Plussz ne sèrtegess. Nehogy már ne legyen elkèpzelhető hogy saját maguknak plusz a családtagjaiknak előbb ès hiánytalanul kiutalták...
Az állami kasszában elvileg annyi volt ami mindenkinek elèg. De ilyen össze vissza rendszer mellett, össze vissza utalásokkal nem jól jött ki a számítás. Ennyi
Igazatok van. Kiválogatta Icuka néni az ismerőseit, nekik elutalta, facebookon rákeresett a pórnépre, aki nem volt szimpatikus neki, annak nem utalt.
Ja és sajnos ennyi volt az államkasszába összesen.
Komolyan az a szellemi színvonal ami itt van...
Ennél jobban nem is csalódhatott a NAV-ba most sok ember. És egy ilyen bagázsnak kell adózni.. :(
Minősíthetetlen amit műveltek az állampolgárokkal az elmúlt napokban. Remélem a megfelelő szankcióban fognak részesülni.
A többi családnak meg kitartást akik ebből az összegből terveztek volna vásárolni, befektetni.:) Talán egyszer mellettünk fog állni a szerencse.
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés