SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Nem. Kormány rendelet tiltja ‼️
De ha most nem kaptad meg, csak a bevallásnál fogod, ott már igen
akinek adótartozása van attol tényleg vonhat a nav az szja visszatéritésböl?
Ami a járulék adatoknál van.
Tavalyi évben a adóelőlegeket kell összeadni?
És azt kapom vissza?
Ha van ugyfelkapum magamnak is megtudod csinálni az adobevallást úgy hogy vissza igényeljen az adót is? Tudtok segíteni nekem ebben?
Nem ám,ha tudtuk volna meg se várjuk a 15.ét
Sziasztok! Tud esetleg valaki segíteni bevallás készítésében? A családi adókedvezmény résznél elakadtam. Köszönöm :)
Szívesen. Ma már én is így intéztem az ügyemet és jó volt, hogy nem kellett bemennem feleslegesen.
Én is voltam a Navnál és azt az összeget kellett volna kapnom amire számítottam,de valami fennakadás vokt amire nem tudott válaszolni miért.
Egy szónak 100 a vége én már vittem a könyvelőhöz és a héten adom fel postaán a bevallásomat
A férjem azért nem kapta meg az adóelőleg visszatérítést, mert a munkáltatója nem érvényesítette novemberre és decemberre a személyi kedvezményt, ez a NAV rendszerében fennakadást okozott. Mindezt a NAV ügyfélszolgálatával folytatott telefonos megbeszélés után tudtuk meg. Elkészítettem a férjem bevallását és a vicc, hogy a személyi kedvezmény miatt még több pénz jár vissza, mint a max. összeg. Csak azt nem értem ilyen esetben miért nem utalta vissza az 809ezer Ft-ot.A plussz visszajáró pénz legkésőbb május 20-után úgyis kiutalásra került volna.
Most voltam a Navnál. Anomáliát jelzett a hölgynek a rendszer, kiderült, h a munkáltatóm tavaly 3 hónapra nem jól szolgáltatott adatot rólam a családi kedvezmény érvényesítését illetően. Viszont a 2130-as nyomtatványon más állt. Március 2-ára foglaltam időpontot, soron kívül intézik az adóbevallásom, és utalják a nyomtatvány 65. sorában feltüntetett összeget. Úgy megnyugodtam! Javaslom, mindenki menjen a Navba mielőbb!!!
És ebben, hol van bármiféle más állítás? Nem az van odaírva, hogy feb.15ig hanem, hogy jár. Ha az adóbevallásban kapod vissza akkor is jár. Tehát nem állít valótlant. Csak azt, hogy jár. De arra nem tér ki, hogy akkor vissza kell igényelni és nem automatikusan kapja vissza az ember.
Akkor csak Te kaphatod, mert egyedül neveled a gyermeked.
Ezt biztos nem jól mondták. Egy napra is jár. Be kell adni a bevallást!
A férjem kapott papírt tavaly,hogy intézze a vissza adót mivel jár de mégsem kapta meg azt mondták azért mert nem teljes évre vette fel az adókedvezményt a munkatársa is csak tavaly nyártol igényelte meg, még is kapott ezt nem értem.
Nem most szembesültem csak mindegy lett volna ha az adóbevallást be adom és úgy visszaadják mert így csak vártam a semmire sőt még utána járni is kellett.
Hívtam a navot. Elmondtam h ne kapunk emelt csp, egész évben dolgoztunk, nemkapjuk a havi kedvezményt, nyilatkozat lett benyújtva mégsem kaptuk meg. Rendszer hiba lehet. Csináljuk meg a bevallást és akkor ott biztos megkapjuk...
Es már tnap sem volt utalás és már nem is lessz ha csak nem lessz valami újabb kormányrendelet....
Azért dühítő tényleg.... Legalább egyikünk megkapta volna..
Kell igazolás az állam kincstárból, hogy az egyedülállók csp.kapom?
Voltam 3 hónapot tp-en.
3 hetet beteg szabin.
Már ott se érvényesítették az adókedvezményt.
Aki 2021 bármely napján családi kedvezményre jogosult, függetlenül attól, hogy azt érvényesítette-e, jogosult az adóvisszatérítésre. A katás
13700 ft egyedülállók csp-ja.
Igy vagyok benne a rendszerbe.
Akkor más nem veheti igénybe adó visszatérítést?
Rá nyomnak a nevemre és lássák, hogy egyedülálló vagyok.
Csp.én kapom.
Adó kedvezményt is én kapom.
Nincs megosztás.
Köszönöm! De legalább annyiból jó hogy nem kell sorban állni és így megtudom mi van!
Ha kimaradtb3 honap, a bevallásban hogy jelzed? 9 hónapot irsz, hogy annyi utan kaptad?
A párom munkatársának ugyan így kimaradt és ő mégis megkapta.
Mit mondtak mi a teendő ilyenkor. Kell a munkaltatotol valamit kerni?
Igen lehet oka ez. Nálunk 3 hónap kimaradt érvényesítés szempontjából. Nem is kaptuk vissza most. Bevallásnál rendezzük. Màst nem tudunk tenni mostmár.
Senkinek nem küldtek olyan levelet, hogy nem jár.
Azt meg csak tudod, hogy jár-e vagy sem. De ha nem írj nyugodtan és megnézem!
További ajánlott fórumok: