SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
A közös háztartás az együtt élést, egy háztartást jelent, nem a közös lakcímet.
Jah és neki a bejelentett lakcíme nem az enyém.. Van egy garzonja, oda van bejeletve...
De akkor ennyi erővel Dovima is... Mégis kapott igazolást. Pedig neki férje van, mégis egyedülállóként vette fel a csp-t. Akkor ezt már végképp nem értem.. :(
Élettársad, csak nem bejegyzett élettársad. Vagyis közös háztartásban nevelitek a gyereket. Ez azt jelenti, hogy jogosulatlanul kérted az emelt összegű családi pótlékot. Mint egyedülálló, csak annak jár aki kapja a családi pótlékot. Nem tudom milyen igazolás az ami ezt az ellentmondást feloldaná.
Dovimának ráadásul a férje. Mégis egyedülállóként igényelte.. De mint olvastam megkapta az államkincstártól az igazolást. Csak nem tudom milyen igazolást kellene kérnem... Azt mondták,2021 évtől kérjem. De milyet?
Mert ugye ha élettárs, akkor mutassak szerződést... Ha férj, akkor házasságit. De 15 éve együtt élünk..
Minek nevezzem? Nem a férjem, nem az élettársam.. A párom. Együtt neveljük a gyereket egy háztartásban. Akkor mikor szülés után igényeltem kérdezték, hofy férj, élettárs? Nem a párom. Így egyedülállóként írták be...
Akkor nem az a helyzeted, mint amiben Dovima van...
Szóval nálatok mi a szitu? Te egyedülállóként veszed fel a csp-t, de nem is vagy egyedülálló?
Mivel előleg ezért adótartozás miatt nem visszatartható.
Szia!
Én nem, mert most nincs munkaviszonyom.
Te is saját jogon is jogosult vagy?
Én is köszönöm a segítséget.... :(
Gyed-ből tb-t nem vonnak, de 10% nyugdíjat igen és abból is lehet érvényesíteni a családi adókedvezményt!
Keress egy hozzáértő könyvelőt!
Családi adókedvezményt veszem igénybe év közbe.
215ooo×12 és annak 15%a az adó
Sziasztok szeretnék egy kis segítséget kérni. Gyeden vagyok ha nem érvényesítem minden hónapban az adokedvezményt 3gyerekre létezik hogy nem kapok vissza jarulékkedvezményt? Hülye vagyok hozzá de 215.000a bruttóm most kaptam vissza 334.000et.könyvelőnek beadtuk a papírokat azt mondta más nem jár.én nem értek hozzá de nem járna vissza a tb-ből pl? Köszönöm aki segít. Szép estét
Szerintem be kell mindet jelölni akkor is mert jár
Menj be a navhoz vidd az összes papírt nézzék meg miért nem kaptál.Mert így láthatlanba nehéz mit mondani
Szia!
Milyen igazolást kellett kérned? Mert mi is így vagyunk.
De vettél fel kedvezményt minden hónapba?
Nem vagyok,csak közösen csináljuk a férjemmel az adóbevallásunkat évek óta így egy két dolog megmarad
Angeli 2332 te könyvelő vagy?
Lehet már kerdeztem, hogy a családi adókedvmény nyilatkozatot nem csináltunk.
Ez baj?
Szerintem, ha egyedülálló vagy akkor 13700ft kapsz?
Sziasztok!
Tudnátok segíteni,hogy milyen igazolás kell az Államkincstártól, ha eddig egyedülállóként vettem igénybe a csp-t? Mert mi sem kaptuk meg a visszatérítést. Ma volt bent a párom, azt mondták valami igazolás kell az államkincstártól. De milyen? Volt valakinek hasonló helyzete?
Adóbevallásba akkor is visszaadják.Nekünk is volt minden évben ilyen
És a magánszemély pedig megkapja.
És mi van akkor, ha tőlem levonta a munkáltató az adót és ő nem fizette be?
Én tőlem levonta.
Nekem egy ügyintéző azt mondta, hogy a magánszemélyt nem lehet büntetni, mert tőle levonták.
Ilyenkor a munkáltatón majd behajtják.
További ajánlott fórumok: