SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Igen, így van. De azok is fennakadtak a rendszerben, ahol ellentmondásos adatok voltak. Tehát ha az exed beadta, úgy, hogy nem is járt neki, akkor a nav csak annyit látott, hogy.
Anya: egyedülálló családit kap
Apa: nyilatkozta alapján együtt él a gyerekkel
Ebből a nav csak annyit lát, hogy gond van, mert így nem lehetséges, tehát valamelyik fél hazudik. Vagy az anya, mert nem egyedülálló vagy az apa, mert nem is lakik a gyerekkel.
Nem tudom.
De, ha a gépbe látszik, higy egyedülálló vagyok akkor más nem veheti igénybe.
Hogy be-e adta nem tudom.
Igen, ezt mondom, hogy most már semmit nem lehet csinálni. Nektek kellett volna felismerni, hogy nem annyi csp-t kaptok, amennyi járt volna.
Mivel a hivatalnál egyedülálló, így más nem vehet igénybe adó visszatérítést vagy kedvezményt.
Nincsen. Nem az emelt összegű csp a gond náluk. Hanem az, hogy egyedülállóként veszi fel a párja.
Itt a fórumon nagyon sokan emelt családinak hívják azt, ha valaki egyedülállóként veszi fel tehát a plusz 1500 forint miatt hívják így. De nem az emelt összegűvel van a gond, az a betegség miatt jár és magasabb. (annak is van egy és két szülős verziója)
Biztos, hogy hibáztak?
Olyan nem lehet, hogy nem jár?
Csak kérdezem.
Egyedüálloként 13700 családit kapok.
Családit és adókedvezményt egy személyben veszem igénybe.
Dolgoztam tavaly.
Nem kaptam meg.
Mi lehet a probléma?
?????
Most voltam bent a Nav-nál..
Mivel én nem kaptam vissza, a feleségem viszont igen. Kiderült, hogy az emelt összegű családi miatt bukott el a dolog, házasok vagyunk és a gyermek után a feleségem kapja az emelt családit a gyermek betegsége után és mivel az államkincstár egyedülálló szülőként bejegyezve adja ki neki az emelt családit, így én nem kapok vissza semmit. Utólag sem lehet ezen módosítani, ezt mondta az ügyintéző ma reggel nekem.
Sajnos itt is el lehet vérezni az egyik házastársnak.
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés