SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Szerintem látnod kell ebeven. Szolgáltatások beadott bevallások állapota ott keresd
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
Február 22 én a könyvelőnk személyesen adta be a szja és a adóvisszatérítési papirokat le is pecsételte a Nav. Viszont ügyfél kapun nem latok semmit vagy ilye kor nem is fogom látni?
Kérdésem lenne hogy azt írták hogy március 1 től van a második kör utalás akkor várható jövő héten vagy inkább csak utána való héten? Előre is köszönöm
16.an beadtuk a bevallást arra érkezett a levél, hogy így tudták javítani a közreműködése mely, és intézkedtek a kiutalasrol.azert kérdeztem, hogy holnap várható e.
Rámesz az adatlapodra és ott kép feltöltés.
Sajnos pár éve mi is igy jártunk hogy rossz számlára utaltak.ujra bekellett adnom vagyis kérni az újbóli kiutalást és onnan 30nap. Most mivel ez a visszado elvileg csak 15nap...
Sziasztok nem jött meg 15.a pénzem 16.an beadtam a bevallást 25 én levelet kaptam a navtol, hogy megszünt számlámra utaltak 14 én az összeg visza érkezett 25.en 14.oraval jött ügyfélkapu rá intézkedtek a bevallás szerinti számlára történő kiutalasrol, szerintetek holnap megkapom.
Csak az adatlapodra tudsz tölteni képet
"Ilyenkor a visszatérítést a NAV a bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül, de legkorábban 2022. március 1-jétől utalja ki." Ezt a 30 napot felezte meg most a kormány 2 hétre, tehát nem kaphatta meg még senki ezek szerint sem az szja-t. Egyébként is, minden évben a bevallásnál ez a szabály, hogy legkorábban március 1-jén utalnak vissza. Évek óta önadózó vagyok, sokszor igényeltem vissza, soha nem küldték korábban.
Pontosan!Sok okos összekeveri a segèllyel 🤔
Fogalmam sincs hogy kell fel tenni fotót.
Sajnálom hogy nem hiszitek el. Meg próbálok képet az utalásrol.
Igen, mert én ugyanígy vagyok, és navos mondta, hogy a kiutalás 1-jén lesz legkorábban. Aki most azt állítja, hogy ő már megkapta, azt nem hiszem el, és az teljesen mindegy, hogy könyvelő csinálta neki a bevallást vagy sem, mert nem attól függ. Egyébként 15-én tudta beadni legkorábban bárki, mert 14-én még volt kiutalás, addig mindenki várta, akkor derült ki, hogy megkapta valaki vagy sem. 15-től a 2 hét pedig március 1-jén telik le. Tehát keddtől lesz újra navos utalás.
Ezt furcsállom, mert a kiutalás a beérkezéstől 15 nap, de legkorábban március 1. Kizárt hogy te vagy más megkapta volna. 14-én utaltak még automatikusan, én 15-én ügyfélkapun adtam be, nem volt hiba, 16-án ellenőrzés megtörtént, legkorábban 1-jén kaphatom meg.
Sziasztok. Ha én voltam jogosult családi pótlékra, de a férjem kap csak vissza adót ezáltal az ő számlaszámát adtuk meg most a bevallásban, akkor az övére történik a kiutalás vagy arra amire én kapom az ellátást? Volt már valaki ilyen helyzetben??
Szia. Február 22-én, lett be adva és nem sok időre rá (fél órán belül) küldtek emailt hogy el fogadták,nem néztem meg a jóváirast,hisz nem gondoltam hogy ki utalják ma.
Szia neked a könyvelés dátuma mikor volt ?Meg a Jóváirás hogy van?
16.an adtuk be a bevallást férjemnek, elintezetnek hozzá a bevallást, adószámlán az összeg adózói többletnek feltüntetve,akkor azt az összeget már megkapjuk ugye.Vagyis én csak remélem.
Szia
Hol találom meg a kiutalást?
Érdekes, hogy a hasukra csapva utalnak!
ÉN SZERDÁN ADTAM BE SZEMÉLYESEN ÉS MÁR LÁTSZIK HOGY MA KÖNYVELTÉK LE AZ MIKOR UTALJÁK AKKOR?
Jó neked nekünk most sem pedig jan 29-én adtuk be ügyfélkapun.Látszik az ősszeg a kiutalásnál de semmi
Az eszja oldalon a bevallás megtekintésénél? Nekem ott már a leadáskor is ott volt az összeg, de az ebev oldalon javítás alatt van, az adószámlán pedig nem szerepel semmilyen összeg.
A sima Eszja oldalon már látszik az összeg is de az ebeven semmi
A lényeg, vagyis a tapasztalat mindenféleképpen könyvelővel kell csináltatni.
Sziasztok!
Én sem kaptam meg automatikusan a szjat!
Meg csinálta egy könyvelő,kedden lett ügyfélkapus be adás, és imént jött az utalás! Rá csodálkoztam rendesen,mert 15 nap múlva számítottam rá. ❤️❤️
Szia!
Csak akkor, ha már a javítás megtörtént (a NAV által vagy az adózó által), utána lesz feldolgozva. Nekem is javítás alatt van, nem tudom mi lehet a probléma, nem kaptam semmi értesítést. Ha meg tudják oldani, akkor nem küldenek a belső tárhelyre üzenetet, ha szükséges hozzá az adózó, akkor az jelezni fogják. Remélem minél hamarabb megoldódik. A kifizetést én csak március 1-je utánra várom.
Sajnos még nem kaptam meg!
Sziasztok
Ha javítás alatt van akkor az még nem jöhet meg?
További ajánlott fórumok: