SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Én 02.19.-én küldtem be a bevallásomat,ma reggel is megnéztem ,"feldolgozva" státuszban volt.Ma a 10. napon megkaptam,Budapest Bankos vagyok.
Mkb. Az adószámlán nem jelent meg,ebben a pillanatban jött meg az én visszatérítésem is :)
Ha ilyen felvilágosult vagy, miért hívod őket?
Ami a Magyar Közlönyben megjelent, az a hivatalos.
Ez a 15 napos utalás megjelent hivatalosan a Közlönyben?
Mert a politikusok fészbukkján megjelenített bejegyzések mindennek tekinthetők, csak hivatalosnak nem.
Fogalmad nincs az egészről, de azért hozzászólsz!
Jelenleg egy bankban van bankszünnap.
Sziasztok!
Postán ma várható ?
na ezért írok én ide, csak olvasok, "csodálatos" az emberi értelem...
Én 09:50-kor megkaptam számlára végre.
Szia! Milyen bank? Ugyfelkapun latszik valami?
Sziasztok! 17en adta be ugyfelkapun a konyvelo a bevallasunkat,a ferjemnek most jott a visszaterites,az enyem meg egyelore nem.
Szia! Megkerdezhetem milyen bankos vagy?
mindent beirtam. Ki is irja, hogy még kb 179.000 igényelhetek. és mégis a végén nem visszautalást hanem befizetendő összeget ír.
Gyermeket nevelő magánszemélyek adó-visszatérítése ilyen néven keresd
97-104 sor
Sziasztok!
Február 16-án adtam be elektronikusan a bevallást, 5 perce megérkezett a visszatérítés a számlámra. Van remény, kitartás! :)
Az utalások ugyan úgy jóváíródnak! Semmi köze hozzá! Hívtam a bankot!
Sziasztok én most kaptam meg a maradék pénzt, február 17 én adtam fel postán
Sziasztok! Valaki leirná nekem hogy pontosan hol tudom megnézni a visszajáró adót? Február 4 adtam postára ,számlára kértem de még semmi Köszönöm
Van a visszatériteshez is külön rész azt hozzá adtad és beírtad amit vissza kaptál?
igen beirtam. ( 1.599.960 ) És beírtam utána hogy én kivánok az évesből csak 399.960 ft-t érvényesíteni. Igy nyilván adóbefizetésem keletkezne kb. 179.000 forint. Ugyanakkor, mivel a családi visszatéritésnél csak 621.000 ft-ot kaptam vissza, ezért ez - szerintem - 809.000 forintig visszajár. Vagy nem jól gondolom? pont ezt irták a neten, hogy ilyen esetben lehet variálni. És mégis a végén fizetendőként irja ki, nem visszajáróként.
A családi kedvezmény keretösszeghez beírtad az évest? És azt osztottad el kettőtök között?
Én is erre gondoltam, be is irtam. Ugyanakkor a 77. sorban a terhére és nem a javára mutatkozó összeget mutatja. Valamit még kihagytam?
Szia az összes hónapot be kell jelölni mind nálad is és ferjednel ismivel közösen érvényesítés van kettőtök között
Van egy olyan rész hogy milyen keretösszegig szeretnéd igénybe venni ott kell megosztani..
Ma még bankszünnap van, ne várjatok ma semmit, majd holnaptól...
Legyetek szívesek segíteni egy kicsit. A családi kedvezményt szeretném az adóbevallásban átvariálni a férjem és az én jövedelmem között oly módon, hogy az első három hónapban én venném igénybe az utolsó 9 hónapban meg a férjem. Mit kell pontosan bejelölnöm? Az előleg számítás során egész évben én vettem figyelembe. Köszönöm
Sziasztok mi 21-èn adtuk be és az be is érkezett nav-on keresztül. A bevallás állapota elintezett. Az adoszamlán ott van az adózói többlet nekünk ez már csak a családi adókedvezmény mivel az szjat megkaptuk akkor mikor varhassuk? Számlára kértük
További ajánlott fórumok: