Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szilveszteri malacsült recept

Szilveszteri malacsült recept

A Szilveszteri malacsült hozzávalói:
Fél malac(kb 4 kg)
Flekken fűszerkeverék(unilever tubusos)vagy só ,bors
Majoranna
Őrölt kömény
2 fej vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint


A Szilveszteri malacsült elkészítési módja:
A malackának csak a belsejét fűszerezem kb 2 nappal a sütés előtt,majd hideg helyre teszem.A bőrét nem szabad fűszerezni mert nem lesz ropogós.
Egy üres pezsgős üveget teszek a tepsibe és erre fektetem a husit.Alá még vöröshagyma és fokhagyma kerül.
Vizet öntök alá fóliával betekarom majd 1-1,5 óráig párolom a sütőben.
Párolás után fólia nélkül sörrel locsolgatva ,füstöltszalonnával és vöröshagymával felválta dörzsölgetem míg szép pirosra sül.Kb 1-1.5 óra.
Pezsgős lila káposztát adok mellé.


A farkát és a fülét sütés előtt alufóliával betekerem.



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2010. nov. 29. 23:07
A szilveszteri malacsült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook