Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) recept

Zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) recept

Elkészítési idő 40 perc

A Zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) hozzávalói:
- 70 dkg sertéscomb
- 20 dkg gomba
- 2 marék borsó
- 3 db kicsi répa
- 6 evőkanál liszt
- tárkony
- bors
- másfél kanál cukor
- sertéssülthöz való bármilyen fűszerkeverék (pl.: flekken, foghagymás sertéssült stb.)
- víz
- olaj


A Zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) elkészítési módja:
A husit vékony csíkokra vágom, egy evőkanál tárkonyban, egy evőkanál fűszerkeverékben, kevés olajban jól megforgatom. A lisztet hozzáadom, abban is jól átforgatom. Olajat öntök a lábosba, ha felmelegedett belerakom a húst, és félig megsütöm. A gombát felszeletelem, a répát lereszelem. Ha félig megsült a hús a gombát, a répát, és a borsót hozzáadom, majd az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megkeverem, ízlés szerint borsot török rá, belerakom a cukrot, és ha kell meg sózom. A szósz szépen besűrűsödik, és amikor a zöldségek megfőttek, a hús, meg a gomba pedig puha a gázt lezárom, és mehet a cucc, a tésztára, vagy a rizsre, esetleg elnyammoghatod magában, úgyis finom.

A sertéshusi csirkemellel, vagy bármilyen sovány hússal helyettesíthető.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook