Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szigorúan feküdnöm kell terhesen, félek hogy trombózist kapok fórum

Szigorúan feküdnöm kell terhesen, félek hogy trombózist kapok (beszélgetős fórum)


25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Elliana)
febr. 26. 16:08

Nem semmi!

Nekem már a tanácsuk is az hogy sima pecsételő vérzésnél már ne is menjek be...

24. 083bf9bf2f (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 16:07

Én hajlamos vagyok rá, elég erősen. Nekem is feküdnöm kellett, max. annyit mozoghattam, hogy kimentem az udvarra a hintaágyba. Kezeim, lábaim leszakadtak a fájdalomtól, emiatt specialista nézett, nem talált problémát.

Remélem minden rendben lesz veletek! Kitartást! :)

23. DiaZoé (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 16:01

Hát elég érdekes dokik!!!

Belőlem is folyt, igaz nem menstruációs mennyiségű, én is sírógörccsel mentem be, hogy biztosan elmegy a baba...

Hüvelyi uh-n az orvos csak barnásat látott, valóban nem vereztem mire be értünk (előtte itthon lezuhanyoztam, valószínű attól állt meg akkor)! -lényeg, hogy olyan bunkó volt az orvos, hogy azt mondta legközelebb ennyi miatt ne menjek be az ügyeletre (du. 7 óra volt).

Semmivel nem törődnek igazából, de tisztelet a kivételnek!

Szakrendelésen egy másik doki állapította meg, hogy hüvelygyulladás miatt verzek!!

Kaptam gyógyszert, elmúlt a vérzés. 😇 Szerintem azért ilyenkor érdemes pihenni, nem emelni stb.

22. Elliana (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 15:48

Ohh ne aggódjt nekem most a harmadiknál mikor 27.hetesen beslattyogtam hajnalban az ügyeletre megakarta magyarázni a doki, mivel épp bélgyulladásom volt, hogy hülye vagyok, biztosan benéztem és nem is hüvelyből vérzek..mert mire oda értem abba maradt. Mondtam neki azért 34 évesen 3.gyerek mellett rutinos bélgyulladásosként, 2 komplikált vérzéses terhességgel a hátam mögött úgy, hogy 11 éves korom óta menstruálok azért ne..

Ezt előadta viziten is mindenkinek, elkönyveltek full hülyének. 2 nap esemélytelenség után megint elkezdtem vérezni ekkor pont az esti vizit után.

Vizsgálat közben felkiálltott a főorvos, hogy jé tényleg hüvelyi vérzés! Én meg mondtam :lehet nincs 2 betű a nevem előtt, de ennyire hülye sem vagyok, hogy ne tudnám honnan vérzek.. 😑🙄

21. Elliana (válaszként erre: 11. - Eperke1.)
febr. 26. 15:39

Oh.. Hát ehhez még terhességenként 3-3-3 bélgyulladás, mindhárom császár, ebből az első kettő sürgősségi a harmadik már program.

Elsőnél 3 hwtet voltam bent szülésig,másodiknál szülés után 1 hetet, harmadiknál egyszwr 10 napot aztán megint 3 hetet szülésig - ez így a covid idején elég nehéz volt..

A második 2 órás műtét, eredetileg fenyegető hegszétválás miatt toltak aztán kiderült, hogy mindenem mindennel összenőtt, letapadt a vastagbelem megcsavarodott. Másnap bélgyulladás.

Persze a harmadik csak is orvosi engedéllyel.

Első és második lányom, és második és harmadik lányom között is 34 hónap van.

20. liliom10 (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 15:00

Mivel kb. 5 hónapos terhességnél elkezdett keményedni a hasam, ( mintha kőszikla lett volna benne ), ez napi 15-20X ismétlődött, mondtam a szülészdokinak. Erre kaptam gyógyszert. Azt mondta, hogy szigorúan feküdnöm kell, mert úgy nem terheli a méh a gravitáció miatt a méhszájat, és az nem fog kinyílni. Utána is keményedett a hasam, de kevesebbet, és időre születtek a gyerekek. :)

Már nagyi vagyok ! :)

Nyugi, ne idegeskedj, az csak árt ! Próbálj pozitívan állni a helyzethez : " minden rendben van, a kisbabám biztonságban, összkomfortban van." Hozzá is beszélhetsz, sőt, hallgass kellemes, nyugtató zenét. :)

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Liliom10)
febr. 26. 14:44
Szia! Köszönöm a tanácsokat :) megkérdezhetem mi miatt kellett feküdnöd?:)
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Secret8)
febr. 26. 14:43
Igen, most hogy egy picit jobb idő lett tegnap már kiálltam egy kicsit a teraszra 😊 köszönöm a tanácsokat, próbálok nem stresszelni, hát vannak jobb és rosszabb napok
17. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 14:30

Nekem a terhességek utolsó 4 hónapját végig kellett feküdnöm ( 4-4 hónapot ). Eszembe se jutott a trombózis. A WC-re járásnál azért picit többet keltem fel, mivel egyedül voltam itthon, és akkoriban még se telefon,se mobiltel., se internet nem volt, hogy napközben segítséget kérjek, ha kell. Sokat keményedett a hasam, szedtem rá gyógyszert, nehogy koraszülés legyen. Nem is lett. Nagyon sokat idegeskedtem ( kellett napi 4X1 Valeriánát is szednem ).

A legtöbb gondot a székrekedés okozta. A mozgáshiány miatt aranyerem is lett, ami néha vérzett is. Erőlködni nem mertem, nehogy attól legyen koraszülés. Igyekeztem sok rostot, aszalt szilvát is enni, mégis székrekedésem volt. Csak azért írom ezt, mert kb. most fogsz odaérni időben, amikor esetleg Neked is lesz ilyen gondod.

Amiket itt írnak, fogadd meg, beszélj a nőgyógyásszal is ilyesmiről !

16. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 13:44

Ha nincs olyan alapbetegséged, ami megnöveli ennek a kockázatát, ne idegeskedj naponta. Sokkal többet ártasz a babának és magadnak is.

Ha feküdnöd kell is, nem jelenti azt, hogy nem kelhetsz fel 5-10 percekre. Ha van lehetőséged, menj ki a levegőre, erkélyre, az jót fog tenni a hangulatodnak is.

Nyújtózhatsz, átmozgathatod a tagjaidat fekve is, sőt, ajánlott is, hogy az izmaid is működjenek.

A lényeg, hogy ne stresszelj.

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - DiaZoé)
febr. 26. 12:23
Igen, igen magnesium citriciit ipari mennyiségben nyomom!
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - DiaZoé)
febr. 26. 12:23
A 6. Hét óta jelentkeznek pecsételő vérzések, most 22 hetes vagyok... sajnos sosem találtak semmi okát, ezért mindig aztmondja az orvos hogy semmi baj egyáltalán nem kell izgulnom... nos nem túl egyszerű egyáltalán nem izgulni ha valami olyasmi történik ami nyilvánvalóan nem normális egy terhesség alatt. Ügyeleten is többször voltam illetve másod ...harmad...negyed...:) véleményt is kértem magánorvosoktól (a fix orvosom is magán), nem mondták sosem hogy érdemes lenne befeküdni sőt volt aki aztmondta feküdnöm sem kell 🥴
13. DiaZoé (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 12:20
... még annyit, hogy én 3 hétig feküdtem a terhesség elején, én is vérzés miatt kaptam progit, nekem első baba, nagyon paráztam én is! ☝️ magnézium esetleg zsibbadás ellen? És nyugalom, mert minden rendben lesz, csak ne gondolj rosszra... 😊
12. DiaZoé (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 12:17
Nagyon sajnálom, de nem akartak ezzel befektetni Téged?? Azért ez nem játék!
11. Eperke1. (válaszként erre: 8. - Elliana)
febr. 26. 12:07
Nem vagy semmi, hogy ilyen előzményekkel, még a harmadikat is be merted vállalni!
10. Lávli* (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 12:06

Szívesen :)

Az már jól hangzik, ha pisilni kijársz, attól még a lábak és a medence (sajnos a kismedence vénája is elzáródhat - ezzel nem megíjeszteni akarlak, csak magyarázom, hogy értsd, hogy miért fontos), óvatos gyakori kevés mozgatása nem árt, hanem használ. Picit feszíted a vádlit, visszaengeded. Emeled, kitartod, visszaengeded. Felhúzott térdekkel pár centire megemeled a csípőt, néhány másodperc után visszaengeded. Itt együtt dolgozik az összes vénád.

De kérlek, előbb hozd szóba az orvosnak, hogy áldását adja rá.

A beképzelésekben sajnos én is élen járok, tudom, milyen :(

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Elliana)
febr. 26. 12:04
Nekem is hasonló a helyzet, annyi kivétellel hogy nem tudják megmondani mitől vérzek már az eleje óta mert nincs látható jele 🥴
febr. 26. 11:53

Az első terhességemnél végig véreztem. Progi hiány majd rosszul tapadó lepény miatt + toxémia. A másodiknál progi hiány majd hematoma miatt majd más komplikációk voltak.

Harmadiknál. 27.héten tágulásos vérzésem volt.

7. Elliana (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 11:50

Persze, hogy volt. Nekem még a bal bokám rossz is, rengeteg részleges inszallag szakadásom volt..

Fekve tornásztasd,és mondom rengeteget segít a kompressziós harisnya. Rendelj egyet.

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Lávli*)
febr. 26. 10:58

Szia! Köszönöm a hasznos tanácsokat, igazából annyira parában vagyok az egész terhesség alatt, hogy szinte megmozdulni alig merek (sok sok vérzés)

De igazából pisilni gyakran fel kell kelnem ugye a terhesség miatt

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Elliana)
febr. 26. 10:56
Szia! És volt lábfájdalmad, pulzálás, zsibbadás? Egyébként tudom hogy azért egy trombózis jobb esetben elég feltűnő és én az előzmények miatt is és amiatt hogy nehéz terhességem van sokat aggódom feleslegesen
febr. 26. 10:38

Végezz naponta többször pár perces tornát az ágyban.

Ez a videó általános átmozgató, de koncentrálj inkább a lábakra és a medencére.


Lábfej/boka nyújtása, vádlik megfeszítése, ellazítása együtt és felváltva, lábemelgetés felváltva, felhúzott térdekkel a medence emelgetése lassan, kevésszer, stb.

Gyógytornász hasznos tanácsokat adna.


[link]

febr. 26. 10:25

Elsőt végig kellett feküdnöm eszembe se jutott a trombózis.

Másodiknál szintén sokat kellett pihennem, persze ez egy totyogósnál nehezen volt kivitelezhető. De eszembe se jutott a trombózis.

Most a harmadiknál 27.hétig semmilyen problémám nem volt mint az első kettőnél, ellenben olyan brutális nagy és csúnya viszereim lettek combhajlatig! hogy elkezdtem én is aggódni a trombózis miatt. Magasvérnyomásos vagyok alapban.. Ir-s..

De a lényeg nem lett semmi.

A zsibbadáson sokat segít a pihenés és a kompressziós harisnya amit én pl nem bírtam az elején hordani csak a vége felé mert nyáron melegben odarohadtam volna.

2. Eperke1. (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 09:29

Kérd meg a nődokit, hogy írjon fel clexane-t. A házidoki is fel tudja írni, csak ő támogatás nélkül, úgy kb 3-szorosa az ár.

Sztem érdemes lenne, mivel a hormonok miatt megnő a trombózis kockázata terhesség alatt, főleg így, hogy feküdni kell.

febr. 26. 09:16

Sziasztok!

Azok a kismamák akiknek valami kockázat miatt heteket esetleg hónapokat kellett feküdni terhesen nem féltek a trombózistól, tüdőembóliától?

Felmerült bennem a félelem hogy esetleg ez előfordulhat és már nemtudom mivel teszek jót. Tudtommal nincs rá hajlamom de kifejezetten ezt nem vizsgálták még nálam, sokat fáj, zsibbad a lábam, viszeres ami persze mind a terhesség számlájára írható. Szigorú fekvésre vagyok ítélve.

(Tudom persze az orvosommal is beszélek erről hétfőn)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook