Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szezámos-mézes bundás csirkemell recept

Szezámos-mézes bundás csirkemell recept

A Szezámos-mézes bundás csirkemell hozzávalói:
40 dkg csirkemellfilé
A páchoz:
fél kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt fehérbors
1 kiskanál cukor
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál fehérbor
A bundázáshoz:
1 tojás
2 evőkanál olaj
12 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
A mézes mártáshoz:
3 evőkanál méz
3 evőkanál cukor
2-3 evőkanál ketchup
1 evőkanál ételecet
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
A tetejére:
fél maréknyi szezámmag


A Szezámos-mézes bundás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét 1-1,5 centis kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, a cukor is felolvad benne. A húst beleforgatjuk, letakarva 1/2 órára félretesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felkeverjük, majd liszttel, keményítővel, sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A mézes mártáshoz valókat simára keverjük. A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő, forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A mézes ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk, a sült húskockákat beleforgatjuk, a szezámmagot megpirítjuk. A bundás, mázas csirkét tányérra tesszük, szezámmaggal megszórjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A szezámos-mézes bundás csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook