Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szezámos csirke mézes mázzal recept

Szezámos csirke mézes mázzal recept

A Szezámos csirke mézes mázzal hozzávalói:
50 dkg csirkemell nagyobbacska csíkokra vágva
A páchoz:
őrölt fehérbors

1 teáskanál cukor
1 evőkanál fehérbor
1 evőkanál szezámolaj
A bundához:
1 felvert tojás
1 púpos evőkanál liszt
1/2 evőkanál keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
1/2 dl ásványvíz
kevés só
A mézes mázhoz:
2 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
2 evőkanál ketchup
1/2 evőkanál fehérborecet
Valamint:
szezámmag


A Szezámos csirke mézes mázzal elkészítési módja:
A csirkecsíkokat bepácoljuk, egy napot is hagyhatjuk állni. Ha összeértek az ízek, elkészítjük a tésztát a bundához, belemártjuk a csirkedarabokat, és bő olajban barnára sütjük. A mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a kész húst, és megszórjuk szezámmaggal. Köretként zöldséges rizst készítünk hozzá

Én műanyag, fedeles edénybe szoktam tenni a falatkákat, és miután megszórtam őket, ráteszem a fedelet és jól összerázom, így egyenletesen oszlik el a szezámmag rajtuk.

Mochta


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. okt. 10. 06:03
A szezámos csirke mézes mázzal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook