Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek van valami baja, vagy csak én túlzom el, és lassabban fejlődik kicsit? fórum

Szerintetek van valami baja, vagy csak én túlzom el, és lassabban fejlődik kicsit? (beszélgetős fórum)


22. pzuzu
2013. szept. 26. 22:30
Szia! Legalábbez, már van haladás az ügyben, reméljük még tudnak segíteni!!! Ha nem gond írsz majd a fejleményekről?
2013. szept. 26. 15:24
Sajnos az óvónők is úgy vélik, hogy baj van, nemsokára jön egy fejelsztéssel foglakzó személy az oviba, ő majd kimonjda a szülőnek is, ha úgy látja, hogy gond van. Remélem még nem lesz késő fejleszteni.
20. pzuzu
2013. szept. 24. 18:30
Az egyensúlyozás ösztönös kell hogy legyen, akár hall akár nem (a siketek sem egyensúlyoznak rosszabbul), és emellett rengeteg "furcsasága" van a kicsi fiúnak.
2013. szept. 24. 13:46
Ha nem tud egyensùlyozni,nem hallja,nem érti,amit mondasz nem lehet,hogy a fülével van baj? Ha nem hallja az utasìtàst,nehéz is vègrehajtani.
18. pzuzu
2013. szept. 24. 11:55
Szia! A leírtak alapján biztos vagyok benne hogy nincs minden rendben a kisfiúval (és hogy a szülei nem vesznek róla tudomást_borzasztó).Az egy dolog hogy le van maradva és ezt-azt nem tud, de teljesen antiszociálisnak tűnik szegényke, és koordinálatlan mozdulatai vannak, és ez a 'nyelvütögetés"...olyan mintha korai autizmusa lenne. Kiváncsi lennék, mi van-lesz a kicsi fiúval.minden jót neki és remélem megkapja a segítséget ha szükség van rá!
17. 9d7efeb022 (válaszként erre: 1. - garfield66)
2013. szept. 20. 20:46

Uhhh,megkésett beszédfejlődés,de abból is legsúlyosabb,minden arra utal,hogy nem fejlődik értelmileg nem annyira nem vágja a beszédet.

Nem tudom mit lehet tenni,szerintem Te semmit nem tudsz,talán az óvónők beutalják a képességeket vizsgáló bizottsághoz.Esetleg megsúghatnád nekik,hogy valamit "látsz" rajta.

16. Chans
2013. szept. 20. 14:34

Nekem is van egy 3 éves kisfiam aki szintén le van maradva a kortársaitól. Bölcsődés egy éve, most is maradt az mert kijártam az utat hogy maradjon, így láttuk jónak. A szobatisztasága alakulóban de mivel nem beszél az apró jeleket nekünk kell észre venni, van hogy aktívan mutatja van hogy mi vesszük észre a topogást vagy a többi jelet. Nyilván lassan érő típus is, de fejlesztenünk kell mert ha ezzel kiküszöbölök későbbi nehézségeket akkor miért ne!?

Szépen egyensúlyoz, a futóbiciklin a mászókán, egyéb helyeken. Egyedül eszik, az öltözködés nem érdekli, de ha sokáig nógatom megcsinálja.

Nálunk beszéd van nagyon elmaradva, a csoportos torán szépen közreműködik, bár legutóbb a hölgy említette hogy lehet a beszéértésével van gond!

Nem akarom anyukát sem védeni és nem akarok senkivel vitába keveredni de én kb egy éves kora óta hordom felméretni hol Korai Fejlesztőbe hol Gekkoba, hol logopédushoz, TSMT zünk otthon, mindent magán úton. A három éves kor mondhatni vízválasztó, mert addig sok helyen elhajtottak szó szerint a házi orvosunk le...tt hogy úgyis addig fogok menni míg a gyerekre rá nem mondják hogy autista. A védőnő kb három hónapos kora óta ...ik rá, én keresem évente, hogy nézzen rá és mondjon ő is valamit! A Bethesda Kids-ben a neurológus főorvos azt kérdezte hogy mit keresünk mi ott!? Én mégis látom a gyerek lemaradását... meg kell sajnos küzdeni az orvosokkal ezért is fura hogy ilyen háttérrel miért nem lépnek?! Bár ahogy az előttem szólók írták az oviból úgyis fognak neki szólni, nekünk is szóltak.

A családom a mai napig idiótának tart hogy mit képzelek én mi baja lenne ennek a gyereknek! Nehéz dolog nagyon...

15. pzm3 (válaszként erre: 1. - garfield66)
2013. szept. 20. 09:56
Nekem a leírtak alapján autizmus gyanum van.Az én kisfiam novemberben lesz 3 éves, és bár ő is le van maradva a kortársaitól de ennél sokkal előrébb jár.Mégis gyermekkori autizmus diagnózist kaptunk.Nagyon ledöbbent,hogy pedagógus családi háttérrel a nem lépnek semmit,és szerintük rendben van a kisgyerek.
14. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 13. - zebracsikó)
2013. szept. 20. 00:53

Na ja, nekem is a védőnő ugrott be egyből... az csak észreveszi, ha gond van.

Nagyon meglep, hogy nem vizsgáltatták ki ezt a kisfiút a szülők, elszomorító.

13. zebracsikó (válaszként erre: 10. - trapiti)
2013. szept. 19. 22:23

egyetértek...már szinte elkéstek a fejlesztésekkel


gyógypedagógusként -sajnos - ismerem az ilyen gyerekek sorsát, a hosszú, csalódásokkal teli óvodai és iskolai életet....a késői szembesülést a problémávalAmúgy meg hol a védőnő és a gyerekorvos??? Vagy azokat is lerázza anyuka?

12. zebracsikó (válaszként erre: 1. - garfield66)
2013. szept. 19. 22:20

Nagyon komoly elmaradás van a kisfiú fejlődésében, megkockáztatom, értelmi is.

Azonnal kivizsgáltatni! De azt hiszem, hamarosan az óvónők is kérni fogják ezt anyukától

2013. szept. 19. 22:17
Hát,az én 1,5 éves fiam lassan fejlődik,mert lusta,de ehhez képest a kisfiúhoz képest egy fenomén! Ha a szülők nem lépnek,talán érdemes lenne elvinned a nevelési tanácsadóba,és elmesélni mindezt,hátha ők hivatalból tehetnek valamit,bár nem értek ehhez!
10. trapiti (válaszként erre: 8. - garfield66)
2013. szept. 19. 19:32

Sajnos a szülők ellenében semmit nem tudsz tenni :( Komplex állapotfelmérésre és fejlesztésre lenne szükség, emellett ki kellene vizsgálni a hallását, látását, idegrendszer állapotát.


Sajnos a gyerekek sorsa sokszor már azzal eldől, milyen családba, milyen szülőkhoz születnek... És sajnos ezeket a fejlesztéseket nagyon későn van 3 éves korban elkezdeni (már ha észbe kapnak most és nem csak évek múlva esetleg...)

9. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 8. - garfield66)
2013. szept. 19. 19:28

Központi idegrendszeri gond lehet.Nem vagyok orvos, és nem akarok senkit beparáztatni, de amiket leírtál, az erre utal.

Ha csak a beszédfejlődése lenne elmaradva...annak is sok oka lehet, pl.hallószervi probléma.

2013. szept. 19. 19:25

Én próbáltam már szólni, de nagyon kiakadtak már néhány célzáson is, szerintük őt így kell elfogadni, de tényleg semmi problémát nem látnak észrevételem szerint...

Pedig az óvodában is már egy nap alatt észre lehetne venni, ha anyuka beülne egy délelőttre, hogy figyelje meg őt, és a többieket...

7. trapiti (válaszként erre: 5. - garfield66)
2013. szept. 19. 19:24
Nagyon nagy problémák vannak ezzel a gyerekkel. És elszomorító, hogy két pedagógus szülő, nagyszülő ezt nem veszi észre. Mindenképpen sürgős segítségre van szüksége, de sajnos ez a szülők nélkül nem megy. Sőt, rengeteg munkát, odafigyelést és energiát igényel a szülők és a család részéről egy ilyen gyerek fejlesztése, ezt csak ők tudják beletenni a gyerekbe - ha akarják... Sajnos ez is a suszter meg az ő lyukas cipőjének az esete :(
2013. szept. 19. 19:19
Az egyensúlyzavar, meg az "egyenes láb" azért jelzi, hogy van valami baj. Ez így együtt a beszédfejlődés lemaradásával.
2013. szept. 19. 19:17

Én lányom még csak 3 hónap múlva lesz 3. De mondókázik, tízig számol, egyfolytában csacsog, beszél, és mozgásban is teljesen lehagyta a kisfiút.

Szerintem nagyon kéne valami kis segítség a fiúnak, hogy behozza a lemaradást, mert így az oviban sok kudarc fogja érni...

2013. szept. 19. 17:46
Unokaöcsém is ennyi. Beszél, tud számolni, ismeri az angol abc-t, játszik az okostelefonon, régóta szobatiszta. Kívülről fújja a verseket, meséket is. Hozzá képest ez a kisfiú tényleg nagyon le van maradva. Barátnőm gyereke is ennyi, ő nem beszél érthetően, néha bepisil, nem fogad szót. Valahol a kettő közt a normális.
2013. szept. 19. 17:42
4 hete kezdte... Ott is kicsit furcsállják az óvónők, ők arra fogják, hogy most szokik be, de azért néha néznek, hogy ilyen családi háttérrel, hogy hogy még csak itt tart a kisfiú.
2013. szept. 19. 17:40
szerintem nem túlzod el. nem jár oviba a kicsi? ott tudnának segíteni nevtanba irányítással, hogy megkapja a megfelelő fejlesztéseket. de ha a szülők nem akarják tudomásul venni, akkor baj van
2013. szept. 19. 17:36

Vigyázom egy kisfiúra már több hónapja, most volt pont 3 éves. Nagyon keveset, és érthetetlenül beszél, általában csak a tetetete kifejezést használja, néha a mama. Kezemet húzza és úgy mutatja mit szeretne. Járok vele játék órára, ahol több ilyen korú gyerek van, sőt kisebbek. Kis apró torna gyakorlatokat pl ugrálni, szaladni, lefeküdni nem tud a többiekkel csinálni, akkor se ha én rászólok, hogy próbálja, csak ha húzom hogy ülj le te is a többiekkel. Általában a játszótéren is beáll két bokor közé és ott időzik akár fél órát is. Gyakran áll csak egy egy feladat láttán, kiölti a nyelvét, és ütögeti azt. Sokszor nem érti mit kérek tőle: vegyen fel valamit mert leejtett, integessen valakinek, ilyenkor csak néz rám.

A legfurcsább, hogy mikor farönkökön sétálok vele (rövidebb- hosszabbakon), fogom a kezét, de szinte nulla az egyensúly érzéke, végig én tartom, rengetegszer mellé lép, sőt leugorni se tud még egy alacsonyról sem, egyenes, merev lábbal lépne le. Vigyáztam fiatalabb gyerekekre is, van sajátom is, aki pont ilyen idős, de ők szépen egyensúlyoznak azért, kevés segítség kell nekik ilyen játékban.

Gyerekekkel nem nagyon játszik, inkább egy felnőtt mellett áll, vagy egyedül áll, és csak ütögeti a nyelvét. Anyuka szerint szobatiszta már majd egy éve, ennek ellenére rendszeresen bekakil, bepisil, mikor megkérdem büdös szag érzetével, hogy van-e valami a gatyában, rázza a fejét, volt hogy nem éreztem meg a játszón, és majd 2 órát bekakilva töltött, nem szólt.

Szerintem valami probléma van a kisfiúval. Anyukája pedagógus, a mama óvónő, de egyik se lát semmi különöst a gyereken. Van egy nővére, kicsit idősebb, ő nagyon okos, értelmes, de néha ő jön oda hozzám, hogy milyen fura az öcsi.

Dolgoztam óvodában kiscsoportosokkal, ott a problémások viselkedtek így, jártak is fejlesztésre. Lehet tényleg csak később érik, vagy lehet, hogy van valami kis baj, lemaradás nála?


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook