Szerintetek megfelelő viselkedés ez egy 14 éves fiúnak? (beszélgetés)
Azért gondolj bele, a kölöknek nem lehet valami könnyű az élete.
Egyszer csak elment az apa, majd anyunak is, apunak is lett valakije. Ő meg hol itt, hol ott van, hányódik köztetek.
Teljesen normális tőle, ha fél attól, hogy egyszercsak nem kell az apjának. Meg azt sem tudhatod, anyuka nem sugalmaz-e ilyesmit neki.
Te a normális családban élőkhöz méred, de ez nem az a helyzet. Légy kicsit empatikus.
A fiú viselkedése túlzott, de nem tudjuk az okát. Azt kell kideríteni és az okokat ismerve lehet bármit is csinálni. Addig nem.
Nyilván a hol itt, hol ott van is oka annak,
hogy barátságokat sem tudott kötni.
Az öcséiddel példálózol, de ők nem jó példa, mert ők àllandó, stabil környezetben élnek éds az tejesen más!
Már indításnál ellenségesen beszélsz avagy írsz róla.
Nekem is úgy jön át, hogy féltékeny vagy. Illetve teher a fiú.
Az külön nem szép, hogy az édesanyját fikázod.
Hát nézd, ha a gyerekkel is így viselkedsz, akkor nem csodálkozok, ha problémája van.
Nem túl felnőttes, amiket írsz, vagy inkább rosszindulatú? Szerinted mi sem vagyunk normálisak, mert ahelyett, hogy az isten tudja kit csesztetnék (aki megérdemli), veled csinálom.
Na, nevetséges vagy!
Szegény gyerek!
Egy normális apa nem a gyerekét hagyja el, hanem az idegen nőt, aki nem fogadja el a gyerekét. Ismerek ilyen pasikat szerencsére:)
További jó szórakozást! Erre csak neked van szükséged, nekünk nincs:D
"Egyszer csak eltűnünk, vagy mi? "
Nem, nem erről van szó! Hanem arról, hogy az apjának nem kell már. Az, hogy te eltünsz e, a gyereket teljesen hidegen hagyja.
Hagyd a gyereket, ne lássa rajtad, hogy nem tetszik neked a helyzet, nem kell vele beszélni erről, mert miért is kellene?
A gyerek csak akkor fog leszállni az apjáról, ha biztonságban érzi magát, amíg te nemtetszésedet nyilvánítod (ha nem mondod, akkor is tudja), addig tart a helyzettől.
Igen, félhet attól, hogy egyszer csak nem kell az apjának.
Most írom harmadszorra, hogy beszélgessetek vele, miért ez a nagy ragaszkodás.
Milyen sokféle ember van, ugye?
Az öcséid kézilabdáznak, az én fiam meg focizik, a barátnőmé semmit nem csinál, de roppant jól beszél angolul, a párod fia meg majd csinál valamit, ha lesz kedve hozzá. Most ahhoz van kedve, hogy az apján lógjon. Ez van. El kell fogadnod, mert ha pattogsz, akkor valószínű (remélem) a párod nem téged fog választani. Számomra is szánalmas, ha egy felnőtt ember képes egy gyerekkel rivarizálni. El kellene döntened, hogy te felnőtt vagy e, ha igen, akkor úgy kellene hozzáállni ehhez a témához.
Egy legeslegutolsó hsz.
Tök mindegy mi megfelelőnek, vagy abnormálisnak tartjuk ezt a viselkedést.A lényeg az érintettek, hogy élik ezt meg. Főleg az édesapa. Lehet örül, hogy keresik a kegyeit, és esze ágában sincs változtatni ezen.
Szia! De jó, hogy van egy ember, aki megértett.. Köszönöm!
Igen, neki is van nagyon régóta kapcsolata.. Nekem jó a kapcsolatom vele, a mamájának is mindig ezt mondja, hogy szeret engem, és tudja, hogy törődök vele.. Igen, igazad van, hogy el kellene beszélgetni vele, hogy miért ilyen..
Minden gyerek más. Van amelyik lóg a szülein (szerintem ez annyira nem rossz azért), és van amelyik nem. A gyerekek legtöbbszőr egy mintát követnek, amit otthonról hoznak. Ebben a családban így szokták, nálatok meg úgy, hogy a gyerek hamar leválik a szülőről, sőt! nálatok ez rossz dolognak számít, pedig nem az.
Miért is baj, ha egy gyerek ragaszkodik a szüleihez? Miért baj az, hogy akár még 40 éves is szeret a szüleivel lenni? Jobb lenne, ha drogozna vagy inna kint a téren a haverokkal? Igen, tudom, nem csak ez a két véglet létezik...
Szerinted. De egy gyerek szerint?
Apuka beszélgessen a gyerekkel erről, hogy miért viselkedik így.
Írtam, hogy a gyerek is az valószinűleg, ami valahol érthető, mert fél, hogy elveszíti az apját.
Te mióta vagy a képben?
A kérdésem után válaszoltál arra mennyit tölt a gyerek veletek, ha erre gondoltál a mennyire.
Olvass vissza!
Azt nem írtad viszont le, hogy az apja kizavarja a WC-ből. Számodra lehet ostobaság, kívülállónak meg, nagyon is lényeges szempont.
Sajnos nem tudod felfogni, vagy nem akarod, és tényleg itt abba is hagyom, hiszen süket fülekre talál minden mondat. Csak fújod a magadét.
Majd biztos jönnek, akik keblükre ölelnek, hogy szegény te, hülye egoista kis srác.
Anyuka első pasija, aki a féltestvér apja, annak családja esetleg, meg pl. te is idegen vagy neki.
Így értettem.
Úgy tűnik, a kissrác most van abban a korban, amikor az apa a példakép. Kicsit talán túlzottan is kimutatja neked, hogy az apja az övé.
Lehet, ő is féltékeny, mint te. Szerintem fogadd el, hogy ő ugyanúgy a párod gyereke, mint a közös gyereketek lesz. Pont ugyanannyira.
További ajánlott fórumok:
- Kisgyerek viselkedésére a tablet hatása
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?
- Ez normális viselkedés?
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?
- Lehet, sok kérdés volt már ezzel kapcsolatban, de szeretném tudni, szerintetek megfelelően (mennyiség, minőség) ettem-e ma?
- Ti mit mondanátok neki a helyembe? Szerintetek normális ez a viselkedés a részéről?