Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel? (tudásbázis)
22. tundek (válaszként erre: 19. - Bared)
2009. márc. 12. 10:57
na az jó holnap megyek nagyobb városba ott van Spar, Tesco akkor beszerzem őket, hogy legyenek itthon.
21. bared (válaszként erre: 18. - Tundek)
2009. márc. 12. 10:56
jó munkát!))
20. tundek
2009. márc. 12. 10:56
később beszámolok milyenek lettek
Mégegyszer köszönöm a segítségeteket.
19. bared (válaszként erre: 17. - Tundek)
2009. márc. 12. 10:56
ha igazán jó kenyérliszt kell
javaslom ha a városban jársz
abomillt vegyél...csak víz+só kell hozzá, bár én használok házi fűszerkeveréket, amit kimondottan erre gyárt, asszem a kotányi....van rozs, félbarna, és fehérkenyérhez, én 194ért veszem a spárban a kilós lisztet, nekünk maximálisan bevált!
18. tundek
2009. márc. 12. 10:54
megyek akkor és sütögetek
17. tundek (válaszként erre: 11. - Bared)
2009. márc. 12. 10:53
na ez jó az is van csak ezt a kenyérlisztet nem egyszerű beszerezni itt a falunkban.
16. bared
2009. márc. 12. 10:53
nm, szívesen))
15. tundek (válaszként erre: 14. - Bared)
2009. márc. 12. 10:53
köszi oké
14. bared (válaszként erre: 12. - Tundek)
2009. márc. 12. 10:52
nem!! az aszkorbinsav más összetétel, vigyázz, mert savanyít!!
13. bared
2009. márc. 12. 10:51
olvasom, hogy írjátok a sikért...itt szegeden is nehéz beszerezni, de egyébként nem is lényeges...vannak kiváló receptek, amihez felesleges adagolni ilyeneket...mi pl a sima mazsolás kalácsunk receptjét le mennyiségeltük kenyérsütőgépre, és kiváló formakalács sül, ami könnyű, ízletes, és ugyanúgy tele van mazsolával))
12. tundek
2009. márc. 12. 10:50
köszike nagyon édesek vagytok, most akarok neki állni.
Az ecet helyett van itthon aszkorbin savam az is jó lesz akkor gondolom.
11. bared
2009. márc. 12. 10:49
a legjobb ilyenkor 50-50 arányban rétes, ill. finomlisztet keverni...
10. eperlevél
2009. márc. 12. 10:47
Szerintem csinálhatod sima lisztből. én abból szoktam bagettet, ciabattát, és mindig jó.
9. 9c8432d068
2009. márc. 12. 10:47
Sikér helyett ajánlanak pár csepp ecetet
8. 9c8432d068
2009. márc. 12. 10:46
Én már sütöttem bagettet BL55-ös liszttel,és nagyon finom lett.
Most akarom megpróbálni BL80-as liszttel.
Szerintem a pitához is jó a BL55-ös
7. tundek
2009. márc. 12. 10:45
És mondjuk nem kell a sima lisztből több? A bl80 nem tömörebb liszt?
6. tundek (válaszként erre: 3. - Virag0406)
2009. márc. 12. 10:44
Virág én egy kis faluban lakom itt nem lehet sikért kapni.
5. tundek (válaszként erre: 2. - 9c8432d068)
2009. márc. 12. 10:44
ma pitatésztát és sajtos bagettet akarok és a reci szerint ez kell hozzá.
4. tundek (válaszként erre: 2. - 9c8432d068)
2009. márc. 12. 10:43
szia én kenyeret, kiflit és ilyeneket szoktam a családomnak sütni, az ismerősök lehúrrognak érte, minek ott a bolti, mennyi idő, sokkal srágább. De ez olyan jó érzés mikor a családnak olyat adsz amit te sütöttél.
3. virag0406
2009. márc. 12. 10:42
Lehet helyettesíteni,csak tegyél hozzá egy kis sikért ha kenyeret sütsz.
2. 9c8432d068
2009. márc. 12. 10:40
Szerintem igen.Mire akarod használni?
1. tundek
2009. márc. 12. 10:39
Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Gabonafélék, avagy mivel helyettesítsük a fehér lisztet
- Cukorbeteg, mivel helyettesítse a tejet, tojást és glutén tartalmú lisztet mentes diéta esetén?
- Fehér lisztet mivel helyettesíthetem krémlevesekben?
- Süteményben rizslisztet helyettesíthetek gluténmentes liszttel?