Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel? fórum

Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
52. Szuzan
2009. márc. 13. 11:55
Szóval ez nagyon fini lehet!Közben a hozzászólásokat is elolvasgattam.Én is mihejst tehetem kipróbálom,de még a kifli receptjét nem látom.Azt is a kenyér receptje alapján készítetted?
51. tundek
2009. márc. 13. 11:00

pita kenyér:


Hozzávalók:


3 dl langyos víz

2 taáskanál só

2 evőkanál olaj

50 dkg finomliszt

1 teáskanál cukor

3 dkg élesztő


Ezt nem gépben kevertem és nem is ott kelesztettem.


Az élesztőt felfuttattam a 3 dl 1 tk cukorral elkevert vízben.

Ezt beleöntöttem a lisztbe és az olajat sót. Összedolgoztam kis idő alatt kézzel és duplájára kelesztettem kb. 1 óra alatt.


Ezután kicsit lisztezett deszkán elosztottam 8 egyenlő részre. Én mérni szoktam őket így biztos egyformák lesznek.


Kis gombócokat formázok belőlük és még 5-10 percig pihentetem őket.


Ezután kinyújtom őket kerekre és olyan 2-3 mm vastagra.


Letakarom őket a deszkán és még ott pihennek fél órát.


A sütőt 220 fokra előmelegítem és amikor elég meleg a sütő rácsra teszek 3-at és kb. 5-6 perc alatt készre sütöm őket.

50. tundek
2009. márc. 13. 08:57

hát igen jó a tál is de nekem nincs akkora amibe mire megkell a kenyér belefér ezért párszáz forint ez a zacsi és inkább abba teszem bele.


T... beszerezhető simán. Én is ott vettem van benne 5 db. Csak ez a méret legyen az a lényeg.

49. bared (válaszként erre: 48. - D@nu)
2009. márc. 13. 08:25
hogy ti miket tudtok!!! jöhetnek a praktikák, de a receptek is kellenének hozzá((((
48. d@nu (válaszként erre: 47. - Bared)
2009. márc. 13. 08:23
Sütőzacsi helyett teheted fedeles jénaiba is, az is megtartja a gőzt. Tundek, én a bagetthez a sütő aljába teszek egy kis tepsi forró vizet, így csinálok gőzös sütőt - finom ropogós szokott lenni a bagett héja. :)
47. bared (válaszként erre: 46. - Tundek)
2009. márc. 13. 08:08
köszi aranyos vagy! nekem nem ilyen van, de délután beszerzem...egyébként eddig gépben sütöttem a kenyeret, de ki fogom a hétvégén próbálni a sütőben...nekem is villany van , ami tud légkeverést is, kíváncsi leszek, hogy sikerül...
46. tundek
2009. márc. 13. 07:58
tettem zacsis képet, pont a gőz miatt kell a zacsi csak a végén lehet kinyitni mikor kiveszed a sütőből
45. tundek (válaszként erre: 44. - Bared)
2009. márc. 13. 07:53

jó reggelt de én fogyókúrázom.


Mindjárt teszek fel képet a sütőzacsisat.

44. bared
2009. márc. 13. 07:45
időközben megnéztem a képeket, hát mit nem mondjak, gyönyörűek!))) komolyan mondom, érdemes lenne pékségben árulni....ha az íze is olyan, mint, ahogyan kinéz, hát.... nem egy fogyókúrás fórum ez, már látom!:-D
43. bared (válaszként erre: 42. - Bared)
2009. márc. 13. 07:43
várj..na még 1szer végigolvastam..mégiscsak kell a sütőzacsi? akkor valszeg nem olyan , mint ami nekem van, mert az hermetikusan zárt....vagy mégis? de akkor, hogyan távozik a gőz????? asszem ideje lesz innom egy kávét, ez nem az én reggelem.... nem fogok fel semmit((
42. bared (válaszként erre: 41. - Tundek)
2009. márc. 13. 07:41
köszi a receptet! jót nevetetm magamon, percekig hüledeztem azon, hogy ekkora baromságot sütőzacsiban sütni kenyeret, hát az megfő!:DDDDDD így jár az, aki felületesen olvas:DDD
41. tundek
2009. márc. 13. 07:35

jó reggelt mindenkinek


Küldöm először a kenyér recit és az elkészítését.


Hozzávalók:


55 dkg finom liszt

15 dkg rétes liszt

4 dl langyos víz

4 dkg margarin felolvasztva, de nem melegen

2 púpos teáskanál só

1.5 teáskanál cukor

2.5 dkg élesztő

késhegynyi aszkorbinsav (C-vitamin) a gyógyszertárban kapható


Kenyérsütőbe rakom a dolgokat nem tudom ki hogyan én a folyékonyakat alulra és rá a lisztet, élesztőt. Én a sima dagasztós, kelesztős progira teszem. Nekem ez a program 1.5 óra.


Ezután kiveszem és kicsit lisztezett deszkán óvatosan átgyúrom pár pillanat alatt. Kenyér alakúra formázom, a tetejét késsel bevágom.


Ezután sűtőzacskóba teszem 35×45-ös méretűbe és bekötöm a száját. Próbáld a zacsi közepére tenni, hogy legyen helye nőni. Gáztepsibe teszem és hagyom, hogy duplájára megkelljen, ez kb. fél óra.


Ha megkelt beteszem a hideg sütőbe, az enyém légkeveréses 200 fokra állítom és 60-70 perc alatt szép pirosra sütöm.


Ha megsült kiveszem a sütőből, kiveszem a zacskóból tálcára teszem és langyos vízzel megkenem a tetejét.


Ennyi, próbáljátok ki.

40. tundek (válaszként erre: 39. - 9c8432d068)
2009. márc. 12. 19:16

hát majd holnap fogom csak megtölteni, mert a kisfiammal a 90 napos diéta 67. napján vagyunk és holnal lesz fehérje nap.

Sütni fogok husikát és sok sok zöldséggel és kapros joghurtos öntettel locsolom le. Remélem nektek is igy fog majd sikerülni mint nekem, mert ezek a képek mid az első sütésemről készültek. Bár nem régóta űzöm ezt a sütögetést csak két hete, mert ugyan 6 éve van kenyérsütőm de eddig olyan nem túl jók voltak azok a kenyerek amiket sütöttem bene és mindig abbahagytam a próbálkozást. Most viszont nagyon belelendültem a dologba és büszke vagyok magamra, ohgy a családomat meg tudom örvendeztetni ilyen csodás dolgokkal. És bár én nem igazán eszem őket az az elismerés amikor minden elfogy egy szemig,az valami csodálatos dolog.

39. 9c8432d068 (válaszként erre: 38. - Tundek)
2009. márc. 12. 17:41

Tünde megnéztem a képeket,hát csorog a nyálam.

Istenien néz ki mindegyik,a bagett,a kifli,a kenyér,a pita...

Ha majd felteszed a receptet,mindegyiket ki fogom próbálni.

Mivel töltöd meg a pitát?

38. tundek (válaszként erre: 37. - 9c8432d068)
2009. márc. 12. 17:30
kész lettem tettem fel képeket meg nézhetitek. Jó lett a bagett is meg a pita kenyér is.
37. 9c8432d068 (válaszként erre: 36. - Tundek)
2009. márc. 12. 12:54
Előre is hálás köszönet.
36. tundek
2009. márc. 12. 12:24

már keverődik a bagett


mindenkivel szivesen megosztom természetesen a reciket is és a menetet is de csak holnap ha nem gond.

35. 9c8432d068 (válaszként erre: 25. - Tundek)
2009. márc. 12. 11:16

Csodálatos dolgokat sütöttél. Kérlek,tedd fel ide a receptet,ha nem sajnálod megosztani velünk.

Előre is köszönet érte.

34. d@nu
2009. márc. 12. 11:10
Sikért bioboltban kaphattok, esetleg szejtán néven is próbálhatjátok. A Tescoban van BL80-as, én ott szoktam venni, 2 kg-os kiszerelésben.
33. d@nu
2009. márc. 12. 11:08
Tundek, a BL80-as helyett sima liszt is jó, de ha van otthon rétesliszted, keverd azzal össze 1:4 vagy 1:3 arányban (1 rész rétes, 4 rész finom). Nem kell több belőle.
32. d@nu (válaszként erre: 9. - 9c8432d068)
2009. márc. 12. 11:05
Az ecetet az aszkorbinsav helyett ajánlják.
31. bared
2009. márc. 12. 11:04
huh...ezek a kenyerek gyönyörűek...majd ha lesz időd, elküldöd nekem a receptjét?
30. bared
2009. márc. 12. 11:03
ne várd szerintem(( majd este csinálok, a kalácsét meg keresem még((( dógozz gyermekem, mert így nem lesz kész ))
29. tundek
2009. márc. 12. 11:00
tettem az fotóim közé. Várom.
28. bared
2009. márc. 12. 10:58

én is mindjárt teszek fel

ha találok((

27. bared (válaszként erre: 25. - Tundek)
2009. márc. 12. 10:58
okés))
26. bared (válaszként erre: 22. - Tundek)
2009. márc. 12. 10:58
az jó..a tesco olcsóbb, csak nekem sokszor messze van, de úgy rémlik onnan utoljára 160 körül vettem...mindenképpen nézd meg, egy próbát megér mindneképpen!
25. tundek
2009. márc. 12. 10:58
meglesz. Kenyér és kifli kép az van a naplómban is megleshetitek őket.
24. tundek (válaszként erre: 21. - Bared)
2009. márc. 12. 10:57
Köszi
23. bared (válaszként erre: 20. - Tundek)
2009. márc. 12. 10:57
fotókat is kérünk az albumodba))))
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook