Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Nagyon furcsa érzést kelt ez magamban:
-mikor a boldogságom mellett, hirtelen megszólal a bánat...
-mikor a harmóniát érzem, akkor diszharmóniára koncentrálok...
-mikor a 'pozitív' dolgaimmal vagyok eltelve, akkor jelentkezik a negatív is...
-mikor szerelmes vagyok, felébred mellette a csalódás is...
-mikor a napon csak sütkérezem, figyelem az árnyékokat is...
STB
:))
Egy kisbaba fejlődési szakaszait (is) írtad le.
1. nem tud tovább gondolni vagy képzelni annál amit lát,még azt sem tudja,hogy különálló és egyedi. Azt hiszi,hogy egy az anyával.
2. rájön,hogy sokkal több a világ mint hitte, ezért mindenféléket kipróbál, mert azt hiszi, hogy bármiből bármi lehet, bármit megtehet,mert nincs következménye.
3. lassan megtanulja a szabályokat.Rájön,hogy vannak tőle független dolgok, történések,nem tehet meg bármit,következménye van a dolgoknak, és hogy a szabályok ellen hiába küzd akkor is vannak.pl. ha belenyúl a tűzbe megég a keze.
Felnőtt korban pl. ha megcsalsz valakit szívsz utána.
Ennyi:)
...mondottam volt, hogy tévedtem ez ügyben is...
de a színek látványa mindig a 'fényelnyelésétől' függ (árnyékban még a piros is fekete).
DDD
Tényleg félreértettem,- mert a másik dolgot fel sem tételeztem-, hogy miért is olyan az szín, amit a szemünkkel látunk?
Nem kell egy oldalon látni.
Valamit félreértettél.
Igen! a kockás dolog jó példa, de nem azért amit a Csaba mondott--ám kívánom neki, hogy külön lássa mind a 6 szint egyszerre, egy oldalon, s mégis elkülönülve...
Majd lefestem, hogy milyen szürke is lesz ebből...:))
Majd egyszer pontról- pontra, a varrás mentén kiforgatom ám ezt a 'ruhát' is...
(csakis mosolygósan teszem)
DDD
Hát akkor max kivárhatod, hogy ne legyen folytatás.
Ha meg olyat tesz, amire nem lenne joga, akkor meg te is lépsz.
Lehet, hogy lehetne egy levelet írni neki, hogy nagyon sajnálod, hogy ez így alakult és a türelmüket kéred, most mást nem tudsz tenni.
Valami ilyesmi.
Hát lehet, hogy érdemes lett volna előtte szólni, hogy ne érje őket meglepetésként.
Amúgy erre van valami törvény. Ha azt betartjátok, akkor sok mindent nem tudnak tenni.
Én is most találtam :) Milyen lenne már továbbértékesíteni :)))
Bár, nem is rossz gondolat :)))))))
Hát ez azért nehéz kérdés, mert én már azt tapasztaltam, hogy ahol valami nagyon zavaró dolog van, amivel szemben tehetetlen vagyok, akkor először mindig azt próbálom megfejteni, hogy az élet vajon mit szeretne elérni velem kapcsolatban. Mi a lecke.
Egy ilyen szomszéd kezelésére vannak ötletek, de elég specifikus, hogy kinél mi jönne be.
Ami a legáltalánosabb módszer az az, hogy egyszer leülni vele és megbeszélni, hogy mi az, ami igazán zavarja velünk kapcsolatban és hogyan lehetne pontot tenni arra, amilyen helyzet most van. Meg tudtok-e állapodni olyanban, ami mindkét fél számára elfogadható.
Ha egy ilyen megbeszélés után folytatja, akkor egy figyelmeztetés után elkezdeném visszaadni ezeket, hogy neki is fájjon, mert akkor már lesz veszteni valója. De ehhez kell először egy megbeszélés, mert lehet, hogy azzal meg lehetne állítani.
A megbeszélésnek egy jó módja, hogy meghívni vendégségbe és ott megbeszélni.
Aki kockás trükköt mutatta megragadt egy szinten. Igaza volt, de valóság egyel arrébb van :)
A csalódást érdemes arra érteni, hogy az életben ha nem a valóságot látjuk, akkor annak általában nagy csalódások az eredményei. Ezt élethelyzetekre érdemes vetíteni:
Ha azt hiszem valakiről, vagy valamilyen helyzetről, hogy így és így működik, akkor számítok valamire. Ha félrelőttem, akkor egész más lesz a végkifejlet. Az sokszor valódi csalódás érzés.
Az, hogy ezt utána már nem akarom csalódásnak kezelni, az már egy kezelési technika.
Aki a kockás trükköt bemutatta értette a dolgát! :))))
Hogyan tegyük föl a kérdést!? Szuper!
Nekem erről az jut eszembe, hogy nem szabad csalódást érezni! Én alapjaiban mindent elhiszek, de nem érzem MA MÁR csalódásnak, ha más derül ki! Igaz , hogy néha beleszaladok nagy pofonokba, de pár nap után helyére kerül a dolog! Firkálmányoltam a saját naplómba is, és rájöttem, hogy filozófus sem lesz már belőlem!
"Energiavámpírok és típusaik
Ismerd fel őket!
Mindenhol ott vannak. Lehet egy idegesítő szomszéd, egy rád akaszkodó ismerős, akinek te vagy a lelki szemetese. Ismerd fel, és kerüld el őket!
Szerző: Magdus ErnaForrás: Femina.hu1009.07.03.
Az energiavámpír fogalma egyre elterjedtebb az ezoterikus irodalomban: ezek az emberek nem Drakula gróf rokonai, és nem is a Penge vagy az Interjú a vámpírral című filmből ugrottak elő. A legendákból ismert társaikhoz képest nem vérrel, hanem mások energiáival, jókedvével táplálkoznak. Tudatosan, de legtöbbször tudat alatt, olyan helyzeteket teremtenek, mely során a te életerődből merítenek. Erre azért van szükségük, mert az övék jelentősen megcsappant, tele vannak negatív érzésekkel. Ezek az emberek sok problémával küzdenek, de ahelyett, hogy magukba néznének, a világot tekintik minden gondjuk okozójának, és csak másokban látják a megmentőt, akinek pátyolgatásával, vagy azzal, hogy őt is szenvedni látják, ideiglenesen energetizálva érzik magukat.
Vámpírka
Biztos neked is van olyan barátod, akivel ha találkozol, mindig optimizmust, erőt sugároz, és ha vele vagy, te is szebbnek látod a világot. Az energiavámpírok pont az ellentéteik: ha beszélgettek, ürességet és bágyadtságot érzel, rosszkedvűvé és ingerlékennyé válsz a találkozás után. Sokszor megtörténhet régi barátságokban is, hogy egy idő után teherré válik a másik, sőt, egy lángoló szerelemként induló kapcsolatban is érezheted, hogy párod megfojt a problémáival. Természetesen nem minden segítségre szoruló vagy hullámvölgyben lévő barát számító, energiacsapoló, de azokkal vigyáznod kell, akiknél ez állandósult jellemző. Hogy felismerhesd, van-e a környezetedben ilyen, olvasd el a következő jellemzéseket.
Trompf mester
Bármit mondasz, legyen az negatív vagy pozitív, ő mindig nagyobbat mond. Neki a szakítás jobban és hosszabban fáj, mert ugye az ő kapcsolatuk más volt, mint az átlagé, viszont ha valami eredményedről mesélsz, az semmi az övéhez képest. Ha azt mondod, süt a nap, szerinte ez biztos hülyeség, hiszen ő látta a tévében, hogy már az Északi-sarkon gyülekeznek a felhők, és nemsokára ideérnek, tehát neked rossz a megítélő képességed. Saját kisebbségi érzését próbálja csökkenteni azzal, hogy a saját szintjére kényszerít másokat.
Szerencsétlenke
Ha mesél magáról, abban folyton a mártír és szenvedő szerepében tűnik fel. Ő az, akit az esőben mindig felcsap az autó, magára önti a kávét, de minden egyes kudarca mások miatt van. Soha semmivel nem elégedett, a pesszimizmus szó mellett a szótárban valószínűleg az ő nevét találod. Környezetében tapintatból nem mersz jó dolgokat mondani, inkább te is előbányászod az odavágó, együtt érző, téged is elszomorító történeteket.
Lelki szemetesláda
Néhány embernek, bár csak a vonaton vagy a munkahelyi menzán ülnek le melléd, öt perc múlva ismered az egész életét - a szülei frusztrációkkal teli házasságáról, melynek bátyja, aki egyébként koraszülött volt, az oka, és hogy számukra bizonyítson, öt szakmája van, de még keresi a helyét típusú történetekkel fáraszt. De sokszor alakulnak át barátságok is ebbe az állapotba: lehetetlen időpontokban hív fel zokogva, hogy a párja nem azt az inget vette fel a partira, amit most vett neki, és kéri, te is szapuld a pasit, majd két hónapig semmi hír, hiszen minden rendben köztük. Vagy mindig csak akkor keres meg, ha valami segítség kell neki, de egy kedves hogy vagy akkor se hagyná el a száját.
Álbarátok
Feltűnően szívélyes és kedves addig, amíg rá nem jön, milyen célokra használhat fel téged. Az őszintének tettetett beszélgetések során megkeresi gyenge pontjaidat, és amikor például társaságban vagy munkahelyi ebéden te vagy a középpontban helyette, jól hátadba döfi a kést, hogy mindenki röhögjön, vagy összesúgjon a hátad mögött. Majd elnézést kér, hogy nem gondolta komolyan, és minden kezdődik elölről. Vagy csak akkor beszélget veled, amikor csak te vagy ott, ha vannak ott mások, akiknek barátságát előnyösebbnek tartja, téged észre se vesz. Folyamatosan viccelődik, magára irányítja a figyelmet, és abban leli örömét, minél több emberről tudja elmondani, hogy ismeri, és annyira jó barátok.
Fokhagyma és szenteltvíz helyett: megoldások vámpírok ellen
Könnyebb mondani, mint megtenni, de ne vegyél róla tudomást! Ne figyelj rá, ne vedd fel a telefont, udvariasan, de utasítsd el közeledését!
Ha fontos számodra, beszéld meg vele érzéseidet. Persze nem úgy, hogy közlöd vele vámpírságát, hanem onnan közelítsd meg, hogy miért van rossz kedve, miért viselkedik így, és hogy neked ez rosszul esik. Az energiacsapolók könnyen magányosak maradhatnak. Ha érzel magadban egy kicsi empátiát, akkor próbálj segíteni ezzel a problémával küzdő embernek.
Ha muszáj vele egy térben maradnod, gondolj magad köré egy burkot! Egy pajzsot, amiről leperegnek a negatívumok, és nem sérül meg a lelked. Semmiképp ne állj közel hozzá, mindig tartsd a két lépés távolságot.
Vágj vissza humorosan, vagy fordítsd magad javára a helyzetet. Mivel az energiavámpírok akkor támadnak, amikor nem számítasz rá, ez nem könnyű, de ne hagyd, hogy elérje célját, azt, hogy rosszul érezd magad."
Én esküszöm neked arra, hogy vannak energiavámpírok :)
Meg ahogyan mondtam is, néha talán minden ember az egy kis ideig.
Én nem esküszöm arra, hogy léteznek energiavámpírok, (az energia tolvajok meg ugye, máás kategória.?...ez csak egy fantazmagória mások részéről...
:)))
A féregjáratra -de csúnya szó()- arra esküdtem...de már itt felém(nk) újra morog az ég...
Jön-jön a pozitív energia részemre,, az ég áldásából is...
Ui:a szavakkal sohasem játszok, abból kifolyólag, mert ebből 'kevés' van nekem...DDD
Az elefántos példa nem a te példád. Illetve én ezt már máshol is hallottam.
Először nekem ezt egy kockával mutatták, amelyiknek minden oldala más színű volt.
Felém fordították a piros oldalát és kérdezték, hogy milyen szinű ez a kocka. Én mondtam, hogy piros, erre átültettek és onnan meg persze zöld volt.
Ez akkor nagy tanulság volt. Csak aztán mentek tovább az évek és rájöttem, hogy nem a látásmódban van a kérdés, hanem a kérdés feltevésben és a megfogalmazásban. Én a kocka piros oldalát láttam.
A kocka piros is volt és zöld is.
Tudod mi volt a valóság?
Az, hogy ez a kocka 6 színű volt. Ezt nem befolyásolta, hogy én mit gondolok róla, attól nem változott meg, de ha én azt gondoltam, hogy piros a kocka és máshonnan meg zöldnek láttam, akkor korábban a valóság egy részét láttam csak, ezért is ért CSALÓDÁS!
És itt a lényeg. Hogy az elképzelt valóság csalódáshoz vezet. Innen tudhatjuk, hogy az nem a valóság!
......a gondolataim néha a ződ kutya szintjén mozognak!:))))
Azért nem lettem csillagász, vagy matematikus, mert a gondolataim elkalandoztak, és már akkor is "üldöztek" a képeim, amiknek akkor sem, és most sem tudom az útját! Egy szakember biztosan magyarázatot találna rá. Én akkor perpillanat jó asszociációnak érzem, ráadásul mókásnak is! Szigorúan vett tudományhoz semmi köze, egyetlen filozófus nem érezne késztetést sem a magyarázatra, de még a figyelemre sem.:)))
Amikor látszólag "komoly" dolgok sikerednek tőlem, az csak a véletlen műve!:))))
Szerintem fogsz :)
Lehet, hogy nem csak a fantáziánkban létezik :) De valójában ez csak játék a szavakkal.
A mondanivaló az volt, hogy az energiavámpírkodás létezik és van olyan, hogy egyik ember lehúzza a másik ember energiáját.
Azzal, hogy nincs negatív energia, ha jól értettem ezt akartad cáfolni. Márpedig ez konkrétan létezik :)