Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? (beszélgetős fórum)
De ha nem szereted a körmöt, miből főzöd a kocsonyát?
Az is igaz, hogy én lapockát is főzök bele, és a lányomnak külön tányérokat készítek csak hússal. A körmöt-fület én eszem.
A velő meg... nem tudom mit értesz alatta. A csontvelőt, ami a húslevesben főtt velős csontban van? Azt forrón, forró pirítóssal, jól megsózva-borsozva kell enni. Gyorsan, ameddig nem hűl ki.
Ha így etted, és neked rossz volt, ez van. Te nem szereted, és kész. Különböző emberek különböző dolgokat szeretnek. És nem szeretnek.
Én gondoltam egy merészet, és ha tudok a közelben venni (ami lehetetlennek tűnik) egy szifont, a kremsajt-eper kombimaciom nem csak krém lesz, hanem hab.
És valami formát kell találnom, mert a másik próbálkozásokat: marcipán masszát teszek egy formára, be a hűtőbe, vagy fagyasztóba, és kész a marcipán kapszula.
Betöltik a kremsajt-eper vacokkal, és egy pici lyukat hagyok a tetején az ibolya likornek, és egy szem áfonya diszitesnek.
Én a passzírozottal vagyok így. :) hogy lehet azt úgy megenni??
Szerintem ez tényleg szokás kérdése, dédpapa magyar-bunyevác származású volt, ő hozta be a sváb családba a bajai halászlé hagyományát.
Mondjuk anyámat meggyőzte, ő utólag lett hivő.:)
Elnézést. 🐟🐡🦈
Halat nem eszem, mert húst sem, de mikor még csúszott, akkor karácsonykor halászlé (szigorúan bajai:)), még néha fater kollégája fogott süllőt, azt megettem. Gyerekként fillérekért volt az olajos hal, ruszli, viszonylag sokat ettünk, kedvencem azért nem volt.
Idén sokat fagyiztam, jégkrémeztem, nem szoktam ennyit.
Gömbölyödöm is így nyár végére 😀
Én most proobalok nem venni, mert a párom "hàjas" :D
Van egy pici hasa, nem tök lapos, mint tavaszig volt. Úszni szokott és kendozni, a vírus miatt ezek kiestek.
Ami csomagot vettem pár hete, 3 db. törzs volt benne, akkor kettőt elkészítettem, fóliában párolva:
Igaz, hogy ez filét ír, de a törzs is átpuhul kb. 10 perc az egyik oldal, és kb. annyi a másik oldal. Finom lett az is.
A napfény segít, ha nincs igazán meleg. De itt se meleg, se napfény, se uborka.
25 foknál rínak az elviselhetetlen meleg miatt.
Egy online céget találtam tavaly nyáron kb 5 font lett volna egy maréknyi uborka, amivel otthon akár megdobált a zöldséges. Plusz a szállítás.
Én nem sajnálom kajara a pénzt, de ez nekem is sok volt.
És nincs paprika a lecsohoz ;'(
A barátom Franciaországból hozott két paprikát a barátja magyar anyjától :D
Itt nem tudok nyers uborkát venni. Bár napfeny úgysincs elég, talán melegen hagynám.
A legjobb opció a lengyel konaszos uborka :'( az nem olyan, mint amit én csinálok.
További ajánlott fórumok:
- Ti se szeretitek a szilvesztert?
- Nővérek, ápolók szeretitek és becsülettel végzitek a munkátokat?
- Ti szeretitek a Valentin napot?
- Mennyire szeretitek egymást itt a Hoxán?
- Szerintetek melyik típusú műköröm a legtartósabb-legszebb, és melyiket szeretitek a legjobban?
- A szemetet a mocskot az igénytelenséget mért szeretitek?