Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? fórum

Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
78. gigi>
2020. aug. 20. 12:03
Nem.A szagát sem bírom!
77. selena78 (válaszként erre: 36. - Df1e1c376c)
2020. aug. 20. 11:56

De ha nem szereted a körmöt, miből főzöd a kocsonyát?


Az is igaz, hogy én lapockát is főzök bele, és a lányomnak külön tányérokat készítek csak hússal. A körmöt-fület én eszem.


A velő meg... nem tudom mit értesz alatta. A csontvelőt, ami a húslevesben főtt velős csontban van? Azt forrón, forró pirítóssal, jól megsózva-borsozva kell enni. Gyorsan, ameddig nem hűl ki.


Ha így etted, és neked rossz volt, ez van. Te nem szereted, és kész. Különböző emberek különböző dolgokat szeretnek. És nem szeretnek.

76. tumbo2 (válaszként erre: 73. - New(l))
2020. aug. 20. 11:40
nagyon könnyen.bár a húgomnak vagy 10 éve tele lett a hócipője,főzte,passzírozta.én meg trancsízoztam a halat,de úgy,hogy az anyám előtte fejbeverte kalapáccsal.mikor hozták a karácsonyi csomagot,úgy néztem ki,mint a hasfelmetsző jack.azóta a kocsmából rendelünk.
2020. aug. 20. 11:17
igen
74. df1e1c376c (válaszként erre: 61. - Napsugár8)
2020. aug. 20. 10:14

Én gondoltam egy merészet, és ha tudok a közelben venni (ami lehetetlennek tűnik) egy szifont, a kremsajt-eper kombimaciom nem csak krém lesz, hanem hab.


És valami formát kell találnom, mert a másik próbálkozásokat: marcipán masszát teszek egy formára, be a hűtőbe, vagy fagyasztóba, és kész a marcipán kapszula.


Betöltik a kremsajt-eper vacokkal, és egy pici lyukat hagyok a tetején az ibolya likornek, és egy szem áfonya diszitesnek.

73. New(l) (válaszként erre: 72. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 10:06

Én a passzírozottal vagyok így. :) hogy lehet azt úgy megenni??

Szerintem ez tényleg szokás kérdése, dédpapa magyar-bunyevác származású volt, ő hozta be a sváb családba a bajai halászlé hagyományát.

Mondjuk anyámat meggyőzte, ő utólag lett hivő.:)

72. tumbo2 (válaszként erre: 69. - New(l))
2020. aug. 20. 10:03
a halászlét tésztával meg nem tudnám enni.mi régen Dunaújvárosba jártunk halászlét enni.de egyre rosszabb lett,nyáron még szaga is volt.
71. New(l) (válaszként erre: 70. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 10:03
Igen, kis vödörben adták, hagymával, ecetesen. Talán egyszer vettem felnőttként, de amikor nem bírtam átharapni a hal bőrét, csak csikorgott a fogam alatt, megállapítottam, hogy ennek itt a vége.
70. tumbo2 (válaszként erre: 69. - New(l))
2020. aug. 20. 10:01
a ruszlit nagyon szerettük.apró volt és finom,valami hordóban árulták.a mai ehetetlen.
69. New(l)
2020. aug. 20. 09:30

Elnézést. 🐟🐡🦈

Halat nem eszem, mert húst sem, de mikor még csúszott, akkor karácsonykor halászlé (szigorúan bajai:)), még néha fater kollégája fogott süllőt, azt megettem. Gyerekként fillérekért volt az olajos hal, ruszli, viszonylag sokat ettünk, kedvencem azért nem volt.

68. New(l) (válaszként erre: 66. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 09:26
Én rosszul nem vagyok, a gyomrom mindent bír, de rettegek ezerrel az ilyen ember alkotta cuccokon. Ez a korral rosszabbodik, mert gyerekként kifejezetten bátor voltam.
67. tumbo2 (válaszként erre: 64. - New(l))
2020. aug. 20. 09:24
haha,mikor volt nálunk egy permetező,egy nő felszállt rá.én vagyok az első,aki repülök,milyen igaza volt.pár hét múlva kirúgták.
66. tumbo2 (válaszként erre: 64. - New(l))
2020. aug. 20. 09:22
én utoljára talán 10 éves koromban ültem valami hintán.aztán lementünk,én hánytam,mint a murányi kutya.
65. Flóra76 (válaszként erre: 64. - New(l))
2020. aug. 20. 09:18
Alkalmi:)
64. New(l) (válaszként erre: 63. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 09:16
Múlt héten jártunk Lillafüreden és felültünk a libegőre. Már fölfelé menet elfehéredett ujjakkal kapaszkodtam, a szembe jövők meg szenvtelen arccal, némelyik föltett lábbal élvezték az utat, pedig ők mélységet is látták maguk alatt. Na, mondom lefelé sétálunk. Ehhez képest amikor a Cesna fölvitt a Dunakanyar fölé, össze - vissza ugráltam, annyira élveztem a repülést, pedig irtózatos szél volt és dobálta a kisrepülőt. Kékestetőn a kilátóban megint rettegés. Ez milyen tériszony akkor??
63. tumbo2
2020. aug. 20. 09:10
gyerekkoromban sokat fogtunk a zúgóban vékával.aztán mikor át kellett menni a csövön,én a tériszonyos,se ki,se be.a Faludy Fanny nagyanyjától kaptunk egy öt literes üveget,hát az is oda lett.hogy mit kaptunk érte.a csőről úgy húztak le.
62. gyöngy:) (válaszként erre: 59. - Napsugár8)
2020. aug. 20. 09:08

Idén sokat fagyiztam, jégkrémeztem, nem szoktam ennyit.

Gömbölyödöm is így nyár végére 😀

61. Napsugár8 (válaszként erre: 60. - Df1e1c376c)
2020. aug. 20. 09:03
Majd ha szombaton kiveszem a fagyóból a halat és egy csomag csirkét, akkor azok helyére be is fér majd egy doboz fagyi! Addig csak puding lesz, cukor és tejszín nélkül! :))
60. df1e1c376c (válaszként erre: 59. - Napsugár8)
2020. aug. 20. 09:00

Én most proobalok nem venni, mert a párom "hàjas" :D

Van egy pici hasa, nem tök lapos, mint tavaszig volt. Úszni szokott és kendozni, a vírus miatt ezek kiestek.

59. Napsugár8 (válaszként erre: 57. - Df1e1c376c)
2020. aug. 20. 08:42
Jó hogy mondod, majd hozok már haza, az idén még csak kb. 2x nyaltam 2-2 gombócot. Pedig lassan vége a nyárnak.
58. tumbo2 (válaszként erre: 52. - Epresturmix)
2020. aug. 20. 08:40
nem is jó,hamar megbuggyan.
57. df1e1c376c (válaszként erre: 56. - Napsugár8)
2020. aug. 20. 08:39
A fagyi csak utána ;)
56. Napsugár8 (válaszként erre: 55. - Df1e1c376c)
2020. aug. 20. 08:36
Köszi, ez is jól hangzik. Köszi!
55. df1e1c376c (válaszként erre: 54. - Napsugár8)
2020. aug. 20. 08:29
Szerintem neked ízlene: más hallal csináltam, de érdemes megpróbálni, csak egy kicsi sutoforma kell. regetezve citrom, hal, kapor, fokhagyma, és tejjel felönteni; be a sütőbe.
54. Napsugár8 (válaszként erre: 46. - Gyöngy:))
2020. aug. 20. 08:22

Ami csomagot vettem pár hete, 3 db. törzs volt benne, akkor kettőt elkészítettem, fóliában párolva:


[link]


Igaz, hogy ez filét ír, de a törzs is átpuhul kb. 10 perc az egyik oldal, és kb. annyi a másik oldal. Finom lett az is.

53. df1e1c376c (válaszként erre: 52. - Epresturmix)
2020. aug. 20. 08:22

A napfény segít, ha nincs igazán meleg. De itt se meleg, se napfény, se uborka.

25 foknál rínak az elviselhetetlen meleg miatt.

Egy online céget találtam tavaly nyáron kb 5 font lett volna egy maréknyi uborka, amivel otthon akár megdobált a zöldséges. Plusz a szállítás.

Én nem sajnálom kajara a pénzt, de ez nekem is sok volt.


És nincs paprika a lecsohoz ;'(

A barátom Franciaországból hozott két paprikát a barátja magyar anyjától :D

52. Epresturmix (válaszként erre: 49. - Df1e1c376c)
2020. aug. 20. 08:02
A koviubinak nem kell feltétlenül napfény. A meleg elég. Én "otthon" sose tettem ki közvetlen napfênynek, csak meleg helyre.
2020. aug. 20. 08:01
Havonta igen
50. hajnallányka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 20. 07:58
Én nem szeretem.
49. df1e1c376c (válaszként erre: 45. - Epresturmix)
2020. aug. 20. 07:57

Itt nem tudok nyers uborkát venni. Bár napfeny úgysincs elég, talán melegen hagynám.


A legjobb opció a lengyel konaszos uborka :'( az nem olyan, mint amit én csinálok.

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook