Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? fórum

Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
2020. aug. 20. 17:53

Busa, ponty, balint, hekk, mindegy.

Szeretjük és akkor eszünk, ha az anyukám testvére kihorgássza. A hekket karácsonykor.

137. tumbo2 (válaszként erre: 136. - Selena78)
2020. aug. 20. 14:45
az enyémnek már csak a negyede.a fene tudja már,kitől maradt rám.
136. selena78 (válaszként erre: 130. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 14:29

Na, az a szakácskönyv nekem is megvan. És bizony sokszor segített.


Mint mondtam, erdélyi vagyok. A 80-as években voltam fiatalasszony, akkor amikor mifelénk üresek voltak az üzletek. Nem volt sem hús, sem vaj, sem sajt, sem felvágott. Néha még kenyér sem.


A férjem tervezőmérnök volt, aki az erdészetnek tervezett okos kütyüket, aztán egyszer haza hozott 3 fácánt. Szőrőstől-bőrőstől. Ott bőgtem a konyhában, hogy most mit csináljak velük. De hús volt, ki nem dobhattam. Aztán nagyanyám 100 éves szakácskönyve segített.


Lett belőle leves, sült, a végén még vendégeket is hívtunk.

135. vigyefene (válaszként erre: 134. - Vigyefene)
2020. aug. 20. 14:26

Pedig sok képet lehet találni.

[link]

134. vigyefene (válaszként erre: 133. - Vigyefene)
2020. aug. 20. 14:22
Sajnos az említett sajt nem látható.
133. vigyefene (válaszként erre: 131. - Selena78)
2020. aug. 20. 14:19

Már én is egyedül élek, a feleségem elhunyt.

Van itt egy Német hentes, onnan szoktam venni sajtot, amit marha nyelvből készítenek. Nagyon finom.

Vannak itt képek..... [link]

132. Napsugár8 (válaszként erre: 110. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 14:13
Pedig abból lehet a legfinomabb levest főzni.
131. selena78 (válaszként erre: 124. - Vigyefene)
2020. aug. 20. 14:11

Nézd, az életemben is volt olyan időszak, hogy egész bélszínt sütöttem, de már elmúlt. Ne sajnálkozz, én sem teszem.


Viszont én tényleg nagyon szeretem a marhahúst, és mert egyedül élek, és magamra főzök, hát néha veszek egy szelet hátszínt, abból is tök jó tatár bifsztek lesz.


De ha már eltértünk a haltól, én nagyon szeretem a marha nyelvet. Mindig van a fagyómban, nyers is, füstölt is. A füstölt a hidegtál alapja, ha vendégeket várok, a nyersből vadast szoktam főzni.

130. tumbo2 (válaszként erre: 125. - Selena78)
2020. aug. 20. 14:10
az apám barátja vadász volt.gyakran hozott fácánt,vadkacsát,nyulat.a vadkacsát megtöltöttem,a nyúlból vadas lett,a fácánból leves.igen korán kezdtem el főzni,a Vízvári Mariskán nőttem föl.
129. Napsugár8 (válaszként erre: 84. - Selena78)
2020. aug. 20. 14:05
Az ikrát mi a tiszai halászlé főzésekor az utolsó percekben rakjuk bele, 1-2 forrás után már szedjük is le a tűzről, hogy szét ne főjjön. Ízlés dolga.
128. Napsugár8 (válaszként erre: 77. - Selena78)
2020. aug. 20. 14:03
Nincs abból semmi gond, ha valaki nem szeret olyasmit, amit mások, pl. én is szeretek. Olyankor szoktam mondani: több marad nekem! :))
127. vigyefene (válaszként erre: 120. - Selena78)
2020. aug. 20. 14:01

Kb. így szoktam csinálni, nagyon finom.

Nem szabad túl sütni.

Hátha valakit érdekel.

[link]

126. Napsugár8 (válaszként erre: 74. - Df1e1c376c)
2020. aug. 20. 14:01
Hogyan van türelmed ennyi pepecs-melóhoz, amit aztán kb. 2 perc alatt be is falunk?
125. selena78 (válaszként erre: 118. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 14:00

A nyulat én is. Volt egy barátnőm, akinek az élettársa nyulakat tenyésztett, minden évben hozott nekem 1-2 nyulat. Remek nyúlpaprikás lett belőle. A család nem tudta, hogy most nyulat esznek.


Apám orvos volt, volt egy betege, aki vadászott. Karácsony és Szilveszter között olyan kaják kerültek az asztalra, hogy nyúlpástétom, nyúl vadasan, azóta sem ettem ilyet. Persze, az vadnyúl volt. De ennék.:)

124. vigyefene (válaszként erre: 120. - Selena78)
2020. aug. 20. 13:57
Mi sokszor sütünk bélszínt egészben, pár nap múlva megint fogok, mert jön a fiam haza.
123. tumbo2 (válaszként erre: 121. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 13:56
a lányom volt így.a húgom nyúlpörköltet főzött jóízűen megette,utána tudta meg,hogy nyúl.mondjuk engem nem lehetne átvágni.egyszer kaptam muflont,hát az borzalomvolt-
122. vigyefene (válaszként erre: 120. - Selena78)
2020. aug. 20. 13:55
Értem, Ti más helyzetben éltek mint mi.
121. Garabonciás (válaszként erre: 118. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 13:52
Sokan nem szeretik, pedig jo ize van. Szerintem maga a tudat miatt hogy galambbol van. Ha rafognad hogy marhahus, biztos megennék. 😁
120. selena78 (válaszként erre: 108. - Vigyefene)
2020. aug. 20. 13:50

Hát azt abból is kell. Kellene. De mifelénk a marhabélszín megfizethetetlen kategória.


És elsősorban azért, mert a a hentes nem hajlandó feldarabolni. Nem tudok venni belőle egy fél kilót, mert csak egy egészet vehetnék meg, ami nagyjából 3 kiló. Amit nem tudnék kifizetni. És nem is akarok. Ezért nem is igazán kapni, éttermeknek adják el inkább. Inkább a hátszínnel kísérletezem, amiből vehetek egy szeletet is.


Viszont a tavaly karácsonykor a lányom az aldiból vásárolt tatárbifszteknek valót. Az is baromira drága volt, de csak 30 dekás kiszerelésű, meg lehetett venni, elkészítve, megkeverve mindenkinek jutott belőle.

119. Garabonciás (válaszként erre: 117. - Vigyefene)
2020. aug. 20. 13:50
En nem nagyon szeretem a fustolt dolgokat. Nagyon valogatos vagyok. Sok mindenbe. Meg 2-3 evvel ezelotti szalonna is van a hutoládánkba, nem esszuk, mert agyonra fustolte a böllerünk, max túrós csúszába rakunk belole.
118. tumbo2 (válaszként erre: 112. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 13:50
nekünk is volt gyerekkoromban galambunk.a levest megettem,de a húsát nem.a nyulat viszont szerettem.
117. vigyefene (válaszként erre: 116. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 13:44
Kolbászhoz alma vagy tölgy a kedvencem.
2020. aug. 20. 13:43
Pézsma es szantalfa illatu kolbasz 😁
115. Garabonciás (válaszként erre: 114. - Vigyefene)
2020. aug. 20. 13:42
Végulis azt is fustolni kell 😀 Adtal neki egy kis szantálfa illatot, jo van az 😁
114. vigyefene (válaszként erre: 110. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 13:40

Pár órával ezelőtt én félre értettem a füstölőt.

Ők gyertyáról beszéltek, én pedig sonkát/kolbászt szoktam.

113. vigyefene (válaszként erre: 110. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 13:39

Mivel itt a saját véleményünket írjuk le, ne csinálj problémát a máséból.

Nincs két egyforma ember ezen a világon, az ikrek sem pontosan egyformák.

112. Garabonciás (válaszként erre: 110. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 13:37
Biztos azt hitték hogy a velencei Szt Mark téri galambokat esszuk. Csórikáim.. 😁
2020. aug. 20. 13:36
Szeretem. Gyakran.
110. Garabonciás (válaszként erre: 109. - Vigyefene)
2020. aug. 20. 13:35
Lesz itt még kamu turósteszta is, cukkinibol meg hokedliből, bocs nokedliből legyartva. 😁 Egyebkent szeretem az ilyen kajas temakat. Fészen is bevagyok jelentkezve egy csomó ilyen csoportba. A multkor beirtam valahova hogy szeretem a galamblevest, jottek am a fujjogassok. 😁
2020. aug. 20. 13:31
A haltól a tatárbifsztekig....-:DDDDD
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook