Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? (beszélgetős fórum)
A vejem mindig bélszínből csinálta a tatárbifszteket.
Csak lehártyázta.
Ne add fel, ahány ház annyi szokás.
A Mamámék hárman voltak testvérek, nagyjából ugyanabban az időben tanultak főzni, mindhárman jól főztek, mindhárman különbözően.
Na tessék, ennyit az egyformaságról.
Na, as a is evek k eesuleve volt.
Nem
Nem szem.
A marha carpacciot hónapokig szeletektem mielőtt megkóstoltam volna
Nekem pl. prime rib az egyik kedvencem, a feleségem hülyére sütve szerette, a fiam pedig nyersen, ezért sütöttem jó nagyot, mindenki talált a fogára valót.
Ne bántsd a tatárbifszteket, az egy nagyon finom kaja. Persze, ha jól van elkészítve. Tudom, sokan fáznak a nyers hústól, de ha jól csinálják, fel sem tűnik, hogy az nyers hús, inkább olyan, mint egy finom pástétom.
Persze, minőségi marhahús kell hozzá. Ami sokak számára megfizethetetlen. Például nekem is.
Jesszus, nehogy megsértődj.
Az aranyárban mért kaviárt is nyersen eszik, és nem a majomemberek. Sem a kannibálok.
Mert a kaviár is ikra, csak nagyságrendekkel drágább mint a mi pisztráng, vagy ponty ikránk. De nekem a legdrágább kaviár is arra hajaz nyersen, mint amit te mondtál, hogy olyan mint a takony.
Hát ezért írtam, hogy, fel lehet azt használni másként is, és nagyon finomat lehet készíteni belőle, de nem mindenhol ismerik a módját.
Kár azt akármibe belefőzni. A halászlében lehet én sem szeretném. Mondjuk, a halászléért sem vagyok oda . De én nem szeretek semmilyen levest.
Amióta a lányom nem jár haza karácsonykor - amióta meghalt a férjem, én megyek - siránkozik a kocsonyáért. Pár éve írtam neki egy listát, vásárold meg, megfőzöm. A vejem nem szereti, lelke rajta, nem tudja mit veszít.:)
Na de a zunoka... Öt éves volt, kitettem neki egy tányérba, ráfacsartam egy citromot. Nagyon óvatosan kóstolta meg. Aztán elvigyorodott: "mama, ez isteni finom". Hát egy sikerélmény volt.
Az ikra. Mondod, mint a takony. Naná, hogy olyan, nyersen.
Én erdélyi vagyok, nálunk az ikra ínyencség. De nem nyersen esszük. Leforrázzuk, és kikavarjuk olajjal, mint a majonézt. Végülis az is tojás.
Reszelt hagymával, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, forró pirítóssal esszük. Úgy tűnik, az ikra ilyen felhasználását mintha nem ismernék máshol.
De ha Erdélyben jársz, kóstold meg.
Na látod, mennyire különbözőek vagyunk. Én imádom a kocsonyát. Az az egyetlen étel, aminek az evését soha nem azért hagyom abba, mert úgy érzem, hogy elég volt, hanem, mert már szégyellem.
De a füstölt ízt nem szeretem benne. Kipróbáltam. Nem jött be.
Nagyon szeretem a halat. Ha lehet, hetente eszem.
Töredelmesen bevallom, a legjobban a rántott halat szeretem majonézes krumplival. Pontyból vagy süllőből. De sütök pisztrángot egészben, szeretem a ráchalat, a füstölt makrélát, a halkrémet, a füstölt sprotnit, a majonézes halsalátát. A garnélát is szeretem, de a kagylót csak füstölve.
További ajánlott fórumok:
- Ti se szeretitek a szilvesztert?
- Nővérek, ápolók szeretitek és becsülettel végzitek a munkátokat?
- Ti szeretitek a Valentin napot?
- Mennyire szeretitek egymást itt a Hoxán?
- Szerintetek melyik típusú műköröm a legtartósabb-legszebb, és melyiket szeretitek a legjobban?
- A szemetet a mocskot az igénytelenséget mért szeretitek?