Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? fórum

Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
108. vigyefene (válaszként erre: 101. - Selena78)
2020. aug. 20. 13:29

A vejem mindig bélszínből csinálta a tatárbifszteket.

Csak lehártyázta.

107. vigyefene (válaszként erre: 105. - Selena78)
2020. aug. 20. 13:26

Ne add fel, ahány ház annyi szokás.

A Mamámék hárman voltak testvérek, nagyjából ugyanabban az időben tanultak főzni, mindhárman jól főztek, mindhárman különbözően.

Na tessék, ennyit az egyformaságról.

106. selena78 (válaszként erre: 104. - Df1e1c376c)
2020. aug. 20. 13:25
Bocs, de újrafogalmaznád? Nem igazán értelek.
105. selena78 (válaszként erre: 102. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 13:23
Basszus, de csak addig nyúlós-nyálkás, ameddig nem forrázod le. A tojás is nyúlós-nyálkás, ameddig nincs hőkezelve. A hal is elég nyálkás, még a megtisztítás után is. Ha meg megsütöd, már nem az. Ok, feladom.
104. df1e1c376c (válaszként erre: 101. - Selena78)
2020. aug. 20. 13:18

Na, as a is evek k eesuleve volt.

Nem

Nem szem.


A marha carpacciot hónapokig szeletektem mielőtt megkóstoltam volna

103. vigyefene (válaszként erre: 101. - Selena78)
2020. aug. 20. 13:18

Nekem pl. prime rib az egyik kedvencem, a feleségem hülyére sütve szerette, a fiam pedig nyersen, ezért sütöttem jó nagyot, mindenki talált a fogára valót.

[link]

102. Garabonciás (válaszként erre: 99. - Selena78)
2020. aug. 20. 13:15
Az ilyen nyúlós-nyálkás dolgokat sose fogom szeretni, akarhogy van elkeszitve. A macskank viszont szereti, annak tökmindegy 😀
101. selena78 (válaszként erre: 89. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 13:12

Ne bántsd a tatárbifszteket, az egy nagyon finom kaja. Persze, ha jól van elkészítve. Tudom, sokan fáznak a nyers hústól, de ha jól csinálják, fel sem tűnik, hogy az nyers hús, inkább olyan, mint egy finom pástétom.


Persze, minőségi marhahús kell hozzá. Ami sokak számára megfizethetetlen. Például nekem is.

100. vigyefene (válaszként erre: 81. - Selena78)
2020. aug. 20. 13:09
Ez talán az egyik ok amiért szokták mondani h ahány ház annyi szokás.
99. selena78 (válaszként erre: 96. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 13:03
Dehát ezért mondom. Ki lehet próbálni új kajákat is. Hátha te is szeretnéd.
98. Garabonciás (válaszként erre: 97. - Selena78)
2020. aug. 20. 13:01
Vodka az nem volt, csak kaviár. :) Egyebkent az orosz csokik is nagyon finomak am. Annak jobban örültem volna, tuti. 😏
97. selena78 (válaszként erre: 88. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 12:58
Nos, a vodkát én is szeretem. Az általam leírt ikra saláta mellé is előszeretettel kortyolgatjuk.:)))
96. Garabonciás (válaszként erre: 95. - Selena78)
2020. aug. 20. 12:58
Itt Csongrad-Csanadban belefozik, bar itt se mindenki, mert sokan nem szeretik. Anyam mindig belefőzi, aztan ott uszkal a tetején. Bar anyam még a bocskorszijat is belefozné szerintem, ha ugy lenne a receptben, vagy ugy tanulta volna vmelyik felmenőjétől 😁
95. selena78 (válaszként erre: 85. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 12:55
A családom férfitagjai horgásznak, az ikra így kerül hozzánk. Évek óta nem lehet kapni a boltban. Régebb volt. Úgy vigyázunk rá, mint egy nagyon értékes alapanyagra. Szilveszterkor, nagyobb bulikor az általam leírt ikrasaláta egy egyik legkedveltebb előétel. Dehogy főzzük bele a halászlébe.
94. Garabonciás (válaszként erre: 93. - Selena78)
2020. aug. 20. 12:52
Dehogy sertodok. Feldobtatok a napomat ezzel a haltyűvel, elojonnek a regi emlekek, aztan igy meg a hal is finomabbnak tunik. 🙂
93. selena78 (válaszként erre: 86. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 12:47

Jesszus, nehogy megsértődj.


Az aranyárban mért kaviárt is nyersen eszik, és nem a majomemberek. Sem a kannibálok.


Mert a kaviár is ikra, csak nagyságrendekkel drágább mint a mi pisztráng, vagy ponty ikránk. De nekem a legdrágább kaviár is arra hajaz nyersen, mint amit te mondtál, hogy olyan mint a takony.


Hát ezért írtam, hogy, fel lehet azt használni másként is, és nagyon finomat lehet készíteni belőle, de nem mindenhol ismerik a módját.


Kár azt akármibe belefőzni. A halászlében lehet én sem szeretném. Mondjuk, a halászléért sem vagyok oda . De én nem szeretek semmilyen levest.

92. Garabonciás (válaszként erre: 90. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 12:47
És ott volt a kondérban a jofajta marhaporkolt, halaszle meg zuza, meg ami szem-szajnak ingere, ez a nemnormalis meg ilyen gagyiságot kért. 😁 A pincer is ugy nezett ra, a masik szemével az elrejtett webkamerat kereste 😁
91. tumbo2 (válaszként erre: 90. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 12:44
lehet,hogy az előtte ivott kupica pálinka segített.
90. Garabonciás (válaszként erre: 89. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 12:38
Mar aki :D En azt se eszem meg. Egyszer unokatesom azt rendelt egy etteremben, egy kanal azt mondja finom. Masodik kanal, kosz nem kell tobb. 😁 Bar asszem piritosra kente, de ugyse izlett neki.
89. tumbo2 (válaszként erre: 86. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 12:36
a tatár bifszteket vagy mifene is megesszük,pedig nem vagyunk tatárok.én ugyan életemben egyszer ettem egy céges kiránduláson.
2020. aug. 20. 12:35
Egyebkent meg az oroszok is ismerik, mert ebbol van a kaviár de en azt se eszem meg. Regen az exem kamionozott, aztan hazaallitott egy raklapnyi kaviarral, nem tudom honnan szerezte mert arra sose járt, hazakuldtem anyospajtihoz a kaviarjaval egyutt. Inkabb hogy csokit hozott volna. Vagy vodkát 😁
87. selena78 (válaszként erre: 82. - Tumbo2)
2020. aug. 20. 12:31

Amióta a lányom nem jár haza karácsonykor - amióta meghalt a férjem, én megyek - siránkozik a kocsonyáért. Pár éve írtam neki egy listát, vásárold meg, megfőzöm. A vejem nem szereti, lelke rajta, nem tudja mit veszít.:)


Na de a zunoka... Öt éves volt, kitettem neki egy tányérba, ráfacsartam egy citromot. Nagyon óvatosan kóstolta meg. Aztán elvigyorodott: "mama, ez isteni finom". Hát egy sikerélmény volt.

86. Garabonciás (válaszként erre: 84. - Selena78)
2020. aug. 20. 12:31
Erdelyorszag ugy nez ki nincs olyan messze, mert mi se nyersen esszuk. Isten őrizz! NEM vagyunk kannibalok se majomemberek. 😁 Belefőzzük a halaszlébe, aztan ugy. De en ugy se szeretem. 😜
85. tumbo2 (válaszként erre: 84. - Selena78)
2020. aug. 20. 12:31
mikor nálunk fölborult egy kamion,még a kutyák is azt ették.én a halászlében szeretem,meg rántva.
84. selena78 (válaszként erre: 8. - Garabonciás)
2020. aug. 20. 12:20

Az ikra. Mondod, mint a takony. Naná, hogy olyan, nyersen.

Én erdélyi vagyok, nálunk az ikra ínyencség. De nem nyersen esszük. Leforrázzuk, és kikavarjuk olajjal, mint a majonézt. Végülis az is tojás.


Reszelt hagymával, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, forró pirítóssal esszük. Úgy tűnik, az ikra ilyen felhasználását mintha nem ismernék máshol.


De ha Erdélyben jársz, kóstold meg.

83. tumbo2 (válaszként erre: 80. - Selena78)
2020. aug. 20. 12:17
a rácpontyot,rántott halat,meg az agárdi hekket.
82. tumbo2 (válaszként erre: 81. - Selena78)
2020. aug. 20. 12:16
én is szeretem.egyszer mondta valaki,hogy füstöttel milyen finom.meg sem tudtam enni.a lányom viszont meg sem kóstolná.
81. selena78 (válaszként erre: 79. - Vigyefene)
2020. aug. 20. 12:10

Na látod, mennyire különbözőek vagyunk. Én imádom a kocsonyát. Az az egyetlen étel, aminek az evését soha nem azért hagyom abba, mert úgy érzem, hogy elég volt, hanem, mert már szégyellem.


De a füstölt ízt nem szeretem benne. Kipróbáltam. Nem jött be.

80. selena78 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 20. 12:07

Nagyon szeretem a halat. Ha lehet, hetente eszem.


Töredelmesen bevallom, a legjobban a rántott halat szeretem majonézes krumplival. Pontyból vagy süllőből. De sütök pisztrángot egészben, szeretem a ráchalat, a füstölt makrélát, a halkrémet, a füstölt sprotnit, a majonézes halsalátát. A garnélát is szeretem, de a kagylót csak füstölve.

79. vigyefene (válaszként erre: 77. - Selena78)
2020. aug. 20. 12:07
Pl. én csak csülköt használok, azt is leginkább füstöltet.
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook