Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? (beszélgetős fórum)
Remélem én is finomat fogok ki!
Otthon a Római partra szoktunk járni hekkezni vagy pisztrángozni.
Amúgy szilvásváradi pisztrángon nőttem fel.🙂
Volt erről sok riport és cikk 10 éve is.
Én megértem a logikáját, de a balatoni hal Balaton ízű.
Ha nem akarsz kiábrándulni, ne egyél fertő-tavit.
Nem szeretik az emberek, nem lehet pénzért a torkukon lenyomni. A köcsög kereskedelem már csak ilyen.
Amúgy vannak nem rossz halak, de nincs hagyománya. Ki fogja a veszteséget állni, amit ez a szokás talán megváltozik 50 év múlva? Támogatja az EU a magyar halhazdasagot?
Én régen hoztam árut a Győri természet mellől, és ott kicsit csevegtem, és a fertoi fiúkkal és apjukkal voltam üzleti és beszélgető viszonyban. Minden oldd meg magad. Egy fecske sem csinált még nyarat.
Balatoni hekk is van. :)
Persze, most minden legyen balatoni. Áh... gyanús! :)
Te hogyan készíted el?
Még nekem is van 1 hekk törzs a fagyóban.
Kb. mint a harcsá pofája!
Metszőollóval körbevágtam a szája szélét, hogy ne akadályozzon a munkában, meg alól a tokájánál ketté vágtam, hogy a fejét szépen ki tudjam teríteni és belől a fejéből, pofájából is ki tudjam szedni, ami nem odavaló, és mehetett a halászlé alapba.
Én sem ennek homáros baguette-et, ha nem a "szemétből" lenne. Kb. 7 £ egy nem kis tenyérnyi baguette szelet pár karika uborkaval, majonezzel, fuszerrel, és nem adható a személyzeti kajahoz.
De amikor FBPussicat zár, és tulkalkulalas volt, akkor homárt eszik a szomszédság, meg a közeli boltosok. (Meg a hajléktalanok, mert jön szertvezet - amit itt díjazok. A nap végén nem a kukába dobjuk, mint otthon vagy Ausztriában is ahol volt tapasztalatom, vagy ralatasom.)
Bp-en a kedvenc csovesem mindig követte pár macska <3 Én sem vagyok jobb. Etetek.
A velore hosszasan készültem. Nem bírtam lenyelni. Nagyon rossz volt.
A csirkelabat nagyanyámim főztek, ettek, nekem a gyomrom forgott, amig a horroros, beteges humorom abba nem fordult, hogy okorkodtam a csirkelabbal. A "komoly" nagyanyám nem tudott méltósággal helyre tenni, mert túl sokat röhögött a beszélő csirkelabakon. Csak azt mondta, hogy találjak bármi mást a konyhán kívül.
Pácalt én életemben nem láttam főni, és nem ettem.
Körmöt csak nagyneninel láttam a kocsonyaban. A kocsonya az egyik kedvenc ételek, amit én nyáron is főzök, de ahogy a körmöt megláttam, megállt bennem az ütő, és azt mondtam, nem vagyok éhes. Tulajdon képen nem is tudom, azon mi ehető. Felteszem az egyszer még kell kóstolni listára.
Évekig a konzerves tonhal volt a kivétel, amit megettem 20+ évesen.
Előtte gyerekként háromszor hánytam hal után (pedig nem volt romlott, senki másnak nem lett soha baja), többé nem kellett megennem.
Most van egy jó lazac saláták a munkahelyemen, azt eszem néha. A homáros kajank fűszerezése jó, így megeszem, de amúgy ilyen vízi ízeket egy étteremben nem kérnék,mert sanszos, hogy nem ízlik.
A pasim a francia tenger mellett nőtt fel, és mindig sok herkentyut, halat evett. Neki szoktam venni ilyen biz-baszokat meg halat. Minden főzéssel szeretek kísérletezni, majdnem mindent megkóstolok, aztán ha nem tetszik, vissza dobom neki a halat, és soha nem probléma.
De ő meg kagylót is tudott olyanra főzni, hogy nekem ízlett :)
És kb. egy bo évbe telt Angliában megkostolni a fish&chipset, de ízlett. Néha veszek. Itthon tutira nem állok neki rántani.
Csirkecombert a KFC-be megyek, hasabburgonyat meg a mekiben veszek készen.
Elkészíteni utálom. De enni szeretem.
Friss halat szoktunk készíteni, sütni, rántani, főzni. Itthon csak édesvízit eszünk, csak ha tenger mellett vagyunk eszek tengerit.
Az előregyártott halfiléktől, ilyen-olyan halkészítményektől kifordul a gyomrom. Még a macskáknak se veszek halas tápot.
Évente 2-3 alkalommal. Sütve, rántva vagy halászlénak.
Megint csak évente 1-2 alkalommal tonhal konzerv.
Nem szeretem különösebben..
De igyekszem asztalra tenni, férjem és a gyerekek szeretik.
Rák és polip viszont bármikor bármennyi mennyiségben jöhet. Imádom. 🤤
Kagylót viszont sohaaaaa. 🤢🤮
szardiniát 1-2 havonta, halfilét félévente
más formátumban nem esszük meg.
Igen, szeretem. Hetente min. kétszer biztosan fogyasztok a nyers salátákhoz. Általában Rio Mare vagy valamilyen lazac konzerv. A fagyasztóban is van mindig, amit gyorsan kisüthetek. Lazacot nyersen is.
Halászlevet bármikor. Alap is van mindig a fagyasztóban. A belevalót pedig vagy a sógorom szállítja, vagy veszek a piacon.
A karácsonyi halászlét is megfőzöm a családnak.
További ajánlott fórumok:
- Ti se szeretitek a szilvesztert?
- Nővérek, ápolók szeretitek és becsülettel végzitek a munkátokat?
- Ti szeretitek a Valentin napot?
- Mennyire szeretitek egymást itt a Hoxán?
- Szerintetek melyik típusú műköröm a legtartósabb-legszebb, és melyiket szeretitek a legjobban?
- A szemetet a mocskot az igénytelenséget mért szeretitek?