Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? (beszélgetős fórum)
Most hogy említed: egyszer megcsúfoltam a rácpontyot, és olajos halból csináltam. Hát soha többé! Pedig az olajat leöntöttem róla.
A tejfölös dolgokat én is nagyon szeretem. Székelykáposzta, rakott krumpli, töltött káposzta, bármilyen rakott zöldség stb...
Egyszer kipróbálom a rácpontyot is tejföllel.
minden.savanyú káposzta,bármi.másnap még finomabb,a kedvencünk a kelkáposztás csirke,szalonnán jól megsütve,lerakva főtt kelkáposztával,sok tejföllel,jól megpirítva.az alján sült zsírt elkeverve kis vízzel,jól beforralva,aztán mehet bele a tejföl.esetleg egy tojássárga.
én az apámtól örököltem,ő is sokat szenvedett vele.az anyámnak is magas,de sosem volt panasza.
Nekem is mondták, hogy magas a húgysavam, ami köszvényre hajlamosít, de eddig még nem volt vele problémám.
Ugyanakkor én szeretem a főzelékeket is nagyon, akár feltét nélkül is, szinte mindegyiket.
Ami szerintem másnap még jobb, mint frissiben, az a rakott zöldbab, karfiol, káposzta, vagy kelkáposzta. Csak egy kicsit melegítek rajta, és úgy eszem. Világbajnok kaja. :)
Hajlam kérdése is a köszvény, nem csak a húsevéstől függ.
én,én,én.nem véletlenül vagyok köszvényes.
Nem, se állati eredetűt, egyedül tojást eszünk néha, mert az ismerőstől van rendes baromfiudvarból.
nekem mindegy,a másnapi rántott hús,szerintem a húsleves jobb másnap.de,ha lányom maguknak visz kaját,húst keveset rántok,mert másnaposan nem szeretik.én még harmadnaposan is.
Akkor hasonlóan csináltad, mint a rántott sajtot szokták.
Egyikőtök sem eszik húst?
Életemben először rántottam, mert nem nagyon szeretjük a padlizsánt, max. krémnek. Én előtte jól besóztam, majd panírozás után viszonylag magas hőfokon sütöttem,aztán a nőnevű papírtörlőbe bugyoláltam. Nem tűnt nagyon olajosnak, de így is megérezte a gyomrom, lévén hogy javarészt nyers zöldségeken élek.
csak úgy szívta,mint a szivacs.de jó volt a múltkor a cukkini is.elég vastag szeletekre vágtam.
Én a cukkinit, patiszont (csillagtököt), vagy tököt is nagyon szeretem másnap. Nem egyszer úgy csináljuk, hogy egyik felét megesszük frissen rántva, majd a maradékot másnap. Így két napra megoldott ez ebédünk.
A padlizsán nem nagyon szívja meg magát olajjal mikor rántod? Mert mikor mi muszakát csináltuk, nagyon vigyázni kellett, mert úgy szívta az olajat magába, mint szivacs a vizet.
De nem a rántott hústól.
Nálam az erős paprika 2x csíp, ezért nem eszem.
Ez érdekes, mert az emberek 90%-tól azt hallom, hogy a rántott dolgokat csak frissen, melegen bírják megenni, a zöldségeket pláne. Én az elmúlt 10 évben kettő alkalommal rántottam,egyrészt mert k@a büdös marad utána, másrészt mert nem tartom túl egészségesnek és jó alternatívának a zöldség felhasználásra. De múlt héten rászántam magam, és rántottam cukkinit meg padlizsánt, majd a maradék olajban kisütöttem krumplit és csicseriborsó fasírtot. Na mi lett a másnapi kedvenc? Az állott, csoffadt, hűtőhideg rántott zöldségek. :))) hát az sokkal jobb volt mint frissen. És most beugrott egy gyermekkori emlék, hogy másnap volt a legjobb a rántott hús is. Ahogy faterral a hurkát is vacsorára szerettük, hidegen.
én mindkettőt szeretem,csak hús,hal legyen.
akkor egyezik az ízlésünk.bár egyszer ettem rántott húst erőspaprikával.a lányom arra ébredt,hogy hányok.egész nap lábra sem tudtam állni.
Ahogy gondolod.
Én a rántott húst is jobban szeretem hidegen, vöröshagymával és kenyérrel, mint bármilyen körettel. Csak utána az ember már ne menjen sehova.
Hála istennek, nem szeretem a halat.. Rántott akármit pedig ropogósan, frissen. Bármiben áztatva a kutyáé, neki is kell valami 🙂
Főleg, ha nyáron utaztatok, lehet lett volna kicsit bukéja, mire hazaértek.
csak rákerestem, milyen hal a pirka?
[link]
Finom is az apróra beirdalva, paprikás lisztbe forgatva és ropogósra sütve. :))
Gyerekkoromban az unokabátyámmal jártam horgászni a Küküllőre, levágtunk a mogyoró bokorról egy ágat, az volt a horgászbot. Millió apró halat fogtunk, talán pirkának hívták. Anyám kisütötte olajban ropogósra, olyan volt mint a töpörtyű.
Nem igazán szeretem. Pedig én a tövén kóstoltam, Dél-Kelet Ázsiában. Nem igazán jött be. Nem szeretem a hideg rizset.
Hű, jó 25 évvel ezelőtt esett meg, hogy bátyámék puszta kézzel szedték ki a pisztrángokat a megáradt Szinva-patakból. Sajnos épp hazaindulás előtt történt, így ott kellett hagynunk, jó 3-4 órás út várt minket, nem tűnt jó ötletnek a vonaton, tömegközlekedésen aszalni őket. Apám azóta is emlegeti, hogy legalább egyet hozhattunk volna, ahelyett, hogy az utálatos öregapánkra hagytuk az egészet. :))
További ajánlott fórumok: