Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? fórum

Szeretitek a halat? Milyen időnként esztek? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
168. New(l) (válaszként erre: 158. - 71ddaa07fa)
2020. aug. 21. 13:13
Hm, köszi. A kedvem nem jött meg hozzá, de amúgy sem eszem halat, így foghatom arra. :)
167. tumbo2 (válaszként erre: 162. - 71ddaa07fa)
2020. aug. 21. 13:00
hát nem.mi a gyártelepen vékával fogtuk a zúgónál a halat,igaz aprót,a nagyapám meg csíkhalat is máshol.bár azt hiszem már védett.
166. tumbo2 (válaszként erre: 165. - Tumbo2)
2020. aug. 21. 12:58
pedig ezt nem otthon tanultam,még fiatal koromban egy barátnőm anyukájától.
165. tumbo2 (válaszként erre: 157. - Globus)
2020. aug. 21. 12:57
ahány ház,annyi szokás,én a rántott húst ecetes krumplisalátával eszem,közben locsolva a levével.
164. 71ddaa07fa (válaszként erre: 163. - Tumbo2)
2020. aug. 21. 12:57
Mi egy kicsit pároljuk, így tanultuk ezt a receptet. De biztos sózva is jó.
163. tumbo2 (válaszként erre: 158. - 71ddaa07fa)
2020. aug. 21. 12:55
én nem párolom,hanem előre megsózom,hogy megpuhuljon.
162. 71ddaa07fa (válaszként erre: 160. - Tumbo2)
2020. aug. 21. 12:54
Annak idején, elképzelhető, sőt biztos nem kellett engedély, hogy az ember horgászhasson, és nem kellett minden kritériumnak megfelelni, hogy a fogott halat hazavigyék.
161. tumbo2
2020. aug. 21. 12:53
halkülönlegesség,a halat palacsintatásztában kisütjük. leönjük a mártással,ami kemény tojás sárgájából,kis ecetből,reszelt hagymából,apróra vágott savanyú uborkából áll.só,cukor.hidegen tálaljuk,Vízvári Mariska.
160. tumbo2 (válaszként erre: 157. - Globus)
2020. aug. 21. 12:49
a maradékot csinálták így,mikor már annyi volt a hal,hogy az ajtón is bedőlt.a mai ésszel nehéz elképzelni,mert drága,mint az arany.
159. 71ddaa07fa (válaszként erre: 157. - Globus)
2020. aug. 21. 12:46
Próbáld ki, utána nyilatkozzál róla.
158. 71ddaa07fa (válaszként erre: 150. - New(l))
2020. aug. 21. 12:42
Nagymamám úgy készítette, hogy kevés zsíron megpárolt kb. 2-3 fej hagymát, amit vékony hosszanti darabokra vágott párolás előtt. Mikor a hagyma megpuhult felöntötte, ecetes lével. Ez a lé vízből ecetből és némi cukorból állt. ( Hasonló, mint az ecetes krumplisaláta leve) Ebbe rakta bele a már korábban kirántott halszeleteket. Néhány nap után mikor ,,megölte" az ecetes lé a vékonyabb szálkákat, és a halat ez a lé átjárta lehetett fogyasztani.
157. globus (válaszként erre: 151. - Tumbo2)
2020. aug. 21. 12:40

Minek kirántani, hogy aztán a lisztes-morzsás halat beáztassák? Aki ezt kitalálta, kettőt lapozott a szakácskönyvben.

Olyant is hallottam, hogy a kész friss rántott húst húslevessel locsolgatták.

156. tumbo2 (válaszként erre: 150. - New(l))
2020. aug. 21. 12:37
hagymás,ecetes-
155. tumbo2 (válaszként erre: 153. - New(l))
2020. aug. 21. 12:36
picit lemegy,de nem baj.
2020. aug. 21. 10:40
szeretem
153. New(l) (válaszként erre: 151. - Tumbo2)
2020. aug. 21. 09:52
És hogy marad rajta a panír, nem marja le a sav?
2020. aug. 21. 09:49
Nem... nagyon nem:)
151. tumbo2 (válaszként erre: 150. - New(l))
2020. aug. 21. 09:47
nem vicc.a rántott halat ecetes lébe tették,aztán levitték a pincébe.egy-két nap és finom lett.hát nem mai recept.
150. New(l) (válaszként erre: 149. - 71ddaa07fa)
2020. aug. 21. 09:42
Öö, mármint a kisült rántott ponty szeletet ecetes vízbe teszitek? Az hogy? Nem is hallottam még erről. Mire jó? Vagy csak vicc amit nem értek😅🤔?
149. 71ddaa07fa (válaszként erre: 146. - Hannababa13)
2020. aug. 21. 09:04
Az a legjobb. Az apróbb szálkákat is megöli.
148. tumbo2 (válaszként erre: 145. - 1d334fe33f)
2020. aug. 21. 09:02
aztán ijesztgetnek milyen csúnya a feje,kit érdekel.
147. tumbo2 (válaszként erre: 146. - Hannababa13)
2020. aug. 21. 09:00
finom is.már,ha marad a pontyból.
2020. aug. 20. 20:41
rántot ponty ,és utána ecetes lébe 3-4 napig pihentetni. imádom
2020. aug. 20. 20:37

Mi szeretjük, gyakran eszünk nem csak Karácsonykor.

Arany durbincs, lazac, ponty, jöhet bármi :)

Balatonbogláron ettünk minap nagyon finom hekket.

144. Napsugár8 (válaszként erre: 143. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 20. 20:29

Most jövök rá, hogy összekevertem, én ruszlit ettem, nem szusit.


[link]


Az nem rossz, főleg ha valami túl zsíros, füstölt, nehéz étel mellé esszük.


A szusi, a főtt rizsnek korábban néztem a receptjét, egyrészt speciális rizs kell hozzá, ami összeragad, nem pörög szemekre, másrészt eléggé macerás az elkészítése... lehet találni róla recepteket kismilliót.

143. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 142. - Napsugár8)
2020. aug. 20. 20:25
Nem tudom... meg nem ettem szusit:/
142. Napsugár8 (válaszként erre: 140. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 20. 20:12
Te most a főtt, ecetes rizst kérdezed, vagy a hagymával, ecetes, sós lében pácolt apró halra gondolsz. Ez utóbbit már ettem, ecetes rizst még nem.
141. tumbo2 (válaszként erre: 140. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 20. 20:06
még sosem ettem.
2020. aug. 20. 18:33
Na es a szusit (sushi) szeretitek?
139. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 101. - Selena78)
2020. aug. 20. 18:33
En peldaul nagyon felek a nyers dolgoktol
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook