Szeretem a halételeket (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szeretem a halételeket
De ha csak olyan tenyér+ujjad hossza a méretük, akkor lehet a hátgerince mentén hosszában is vágni, akkor is biztosan átsül, és a tálcán szebben néznek ki. :))
Én mindig bő olajban sütöttem. Csak ne feledd előtte szárazra törölni, különben nemcsak a szemed-szád lesz tele olajjal, hanem az egész konyha. :))
Kösz! ha mégis csak nagyok lennének, darabolom. Hópihe is ezt írta. Csak összejön, hogy nekem is jól sikerüljön...
Sok, vagy kevés olajban kell sütni?
Én megvártam míg kienged, utána letöröltem róla a vizet, sóztam, fűszereztem, sütöttem. Ha akarod, finom paprikás lisztbe forgatva is, vagy éppen rántva.
Az biztos, hogy én nem egyben sütöttem sütőben, hanem patkónak felszeletelve, olajban. Biztosabb leszek abban, hogy valóban átsül a közepe is. :))
Köszönöm! Ki is fogom próbálni! Mivel eddig ezt nem is vettem :)
Mindenhogy szeretjük a halakat, tengeri herkentyűket.
A hekket én is szeretném, de nem tudom, hogyan lesz igazán jó. Fel kell-e engedni, ha paprikás lisztben szeretném megsütni?
Ha te tudod, lécci áruld el nekem... Piacon vettünk réééégen, az nagyon finom volt...
Fagyasztott halfilét én sem szoktam venni, olyan vékonyra szelik, hogy amikor kienged, megy szét a kezemben, mint az áztatott papír.
De a fagyasztott haltörzs nálam bejött, amíg az ára megfizethető volt.
Most megszakad a szívem😢
Amurt szeretnèk enni
Azt még sose főztem.
Megtisztítom, megcsinálom, na de megenni? Azt nem.
Áh!
Nem kell azt megtiltani! Elég, ha nem vesszük meg. ;)
Így működik a piac. Ha nem veszik, nem gyártják. :)
Igazad van! Mivel azonban semmi látszata, eltévedtem... ;)
A hal mégis drága!
Jól emlékszel!
Mélyhűtött halszeleteket már nem is veszek. Ami rántva van, az más.
Fagyasztott húsokat egyáltalán nem veszek. Magam fagyasztom le, amit szeretnék felhasználni. Az a tuti.
Ha a fagyasztott cuccban nagy jégkristályok keletkeznek, akkor az annak a jele, hogy kiolvadt már egyszer, de visszafagyasztották.
A másik jele pl. a fagyasztott csirkemájnál, hogy a keletkezett lé miatt az egész egyetlen tömbbé áll össze, nem láthatóak az egyes darabok.
A halakon szokott lenni vékony jégréteg.
Mindez feltételezi, hogy legalább van piac is a közeledben, amin ráadásul halas is található.
Mázlista. Van mire nemet mondanod! :D