Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szeretem a halételeket fórum

Szeretem a halételeket (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szeretem a halételeket

1 2 3 4 5 6
101. Amaunet
2019. jún. 11. 19:27
Éppen hekket csipegetek.:)
100. ab61752c45 (válaszként erre: 98. - Mezei Virág)
2019. jún. 11. 18:54
persze,hogy tudom,ez csak vicc volt.
99. Mezei Virág (válaszként erre: 98. - Mezei Virág)
2019. jún. 11. 18:16
*Nem foghatják ki az édesvízi tóból!
98. Mezei Virág (válaszként erre: 97. - Ab61752c45)
2019. jún. 11. 18:15

A hekk, tengeri hal!

Nem foghatják is az édesvízi tóból!

[link]

A hake néven ismert hal - amelyet a magyar jó szokásához híven az otthonosabb hangzású, könnyebben ejthető hekkre keresztelt el - a 60-as években jelent meg Magyarországon. A pontos okokat nem ismerni, de feltételezhetően a jó minőségű magyar édesvízi halak exportja folytán bekövetkezett készlethiányt pótolták ezzel a tengeri hallal, s így válhatott valóra az, hogy a Balaton partján dél-atlanti óceánban fogott halat sütöttek a strandon lévő bódéktól az éttermekig.

97. ab61752c45 (válaszként erre: 96. - Mezei Virág)
2019. jún. 11. 18:13
tényleg jó,hát frissen sütik.aznap fogják ki a tóból.
96. Mezei Virág (válaszként erre: 95. - Ab61752c45)
2019. jún. 11. 18:09
A lényeg, hogy jól készítsék el! :DDD
95. ab61752c45 (válaszként erre: 94. - Mezei Virág)
2019. jún. 11. 18:08
valódi agárdi.
94. Mezei Virág (válaszként erre: 93. - Ab61752c45)
2019. jún. 11. 18:04

:)

Váljék egészségetekre!

De azé' az tengeri hal! ;)

93. ab61752c45 (válaszként erre: 84. - Mezei Virág)
2019. jún. 11. 18:00
na,majd a jövő héten eszünk valódi velencei-tavi hekket.
92. Guruljka (válaszként erre: 90. - 12d083b51b)
2019. jún. 11. 14:21

Amit említ, a telemea sajt mivel pótolható vajon?


"A telemea olyan mint a feta, szokták elintézni egy kézlegyintéssel. A mondatban kb annyi igazság van, mint amennyi alaposság a kézlegyintésben: szemernyi.

A román telemea valóban rokona a görög fetának, mint ahogy a többi, hasonló, fehér, sós lében érlelt sajtnak: a török Beyaz peynirnek, a bolgár Sirene és a szerb Sir sajtnak. Görög rokonánál azonban kevésbé krémes, jóval feszesebb (reszelhető), fényesebb, sóssága pedig az érettségétől függ: minél több ideig áll a sós lében, annál sósabb lesz, bár ma már készítenek "édes" változatot is - ebben szinte egyáltalán nincs só."

El tudom képzelni, jó kis sós íz a halhoz...

91. Guruljka (válaszként erre: 90. - 12d083b51b)
2019. jún. 11. 14:16
Aranyos benne ez a mondat: "Nagyon könnyen elkészíthető salátaféleség, hisz csak összekeverjük a hozzávalókat, kicsit pihentetjük és máris fogyaszthatjuk." - Nem ez a saláták alap tulajdonsága?
2019. jún. 11. 14:15

[link]


Bár gondolom, borsóval ugyanilyen finom lesz ilyen melegben.

89. syria (válaszként erre: 1. - Alessandro)
2019. jún. 11. 10:40
Jól teszed; én is nagyon szeretem a halat mindenféle formájában. :) Csak ne volna olyan nehéz minőségi halhoz hozzájutni.
2019. jún. 9. 12:29
Én is
87. Mezei Virág (válaszként erre: 86. - 12d083b51b)
2019. jún. 9. 12:14

:))

Akkor jó!

86. 12d083b51b (válaszként erre: 84. - Mezei Virág)
2019. jún. 9. 11:50
Oké! Most már látom is. :))
85. Mezei Virág (válaszként erre: 83. - Guruljka)
2019. jún. 9. 11:44

A hekknél én is! ;)


75. hsz.!

84. Mezei Virág (válaszként erre: 82. - 12d083b51b)
2019. jún. 9. 11:43

De én odaírtam ám! Egyben a hekk, szeletben az afrikai harcsát!

75.hsz.

83. Guruljka (válaszként erre: 82. - 12d083b51b)
2019. jún. 9. 11:41
Én is arról!
82. 12d083b51b (válaszként erre: 81. - Mezei Virág)
2019. jún. 9. 11:31
Jaaa! Én meg a haltörzsről beszéltem! :))
81. Mezei Virág (válaszként erre: 80. - 12d083b51b)
2019. jún. 9. 11:00

Granulátumot szórok legtöbbször, de olyan vékony szelet, hogy pár perc alatt megsül. Évek óta így készítem, még sohasem égett meg.

De köszi! :D

80. 12d083b51b (válaszként erre: 75. - Mezei Virág)
2019. jún. 9. 10:55

Ha-hó!!!

A fokhagyma-ízesítést sütés után tedd csináld meg, különben szénné ég az összes!!

Sütés után vagy zúzott fokhagymával kend be, vagy csak a fokhagyma gerezddel átdörzsölöd, de ezt is csak sütés után tettük.

79. Mezei Virág (válaszként erre: 77. - Guruljka)
2019. jún. 9. 10:52

Neked is köszönöm! :)

Már csak meg kell venni!

78. 12d083b51b (válaszként erre: 76. - Bless the child)
2019. jún. 9. 10:52
Köszi, az egészen jó ár! Az már nekem is megér egy kiadós sétát!
77. Guruljka (válaszként erre: 60. - Mezei Virág)
2019. jún. 9. 10:51

Én is sütöttem már, mert nagyon szeretem.

Szűrőben engedtem fel, és lehetőleg szárazra leitatgattam. Ha kellett, megtisztogattam még. Levágtam a külső hátuszonyt is, ha rajtamaradt. Az olyasmi, mint valami egysoros kefe, nem akartam panírozgatni.

A nagyobb darabokat pár ujjnyi távolságban keresztben bevágom. Jobban átsül.

Én csak paprikás lisztbe forgattam, rá is nyomogattam.

76. Bless the child (válaszként erre: 73. - 12d083b51b)
2019. jún. 9. 10:42
900-1000 körül van a 90 dekás zacskós. Pennyben szoktam venni
75. Mezei Virág (válaszként erre: 72. - Bless the child)
2019. jún. 9. 10:40

Hááát én is...

Pedig még holnapra is kész a kajánk...

A mélyhűtőben meg ugye van afrikai harcsa szelet... :DDD

(de ezt só-bors-fokhagyma ízesítéssel sütöm meg)

74. Mezei Virág (válaszként erre: 71. - 12d083b51b)
2019. jún. 9. 10:38
Óh! Jól meg is törlöm akkor! :)
2019. jún. 9. 10:37

Én is!

Nálatok mennyiért lehet kapni???

Régen nem mertem már a közelébe menni, ezért kérdem.

72. Bless the child (válaszként erre: 70. - Mezei Virág)
2019. jún. 9. 10:36
Most jól megkívántam miattad😂😂😂
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook