Szeretem a halételeket (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szeretem a halételeket
A hekk, tengeri hal!
Nem foghatják is az édesvízi tóból!
A hake néven ismert hal - amelyet a magyar jó szokásához híven az otthonosabb hangzású, könnyebben ejthető hekkre keresztelt el - a 60-as években jelent meg Magyarországon. A pontos okokat nem ismerni, de feltételezhetően a jó minőségű magyar édesvízi halak exportja folytán bekövetkezett készlethiányt pótolták ezzel a tengeri hallal, s így válhatott valóra az, hogy a Balaton partján dél-atlanti óceánban fogott halat sütöttek a strandon lévő bódéktól az éttermekig.
:)
Váljék egészségetekre!
De azé' az tengeri hal! ;)
Amit említ, a telemea sajt mivel pótolható vajon?
"A telemea olyan mint a feta, szokták elintézni egy kézlegyintéssel. A mondatban kb annyi igazság van, mint amennyi alaposság a kézlegyintésben: szemernyi.
A román telemea valóban rokona a görög fetának, mint ahogy a többi, hasonló, fehér, sós lében érlelt sajtnak: a török Beyaz peynirnek, a bolgár Sirene és a szerb Sir sajtnak. Görög rokonánál azonban kevésbé krémes, jóval feszesebb (reszelhető), fényesebb, sóssága pedig az érettségétől függ: minél több ideig áll a sós lében, annál sósabb lesz, bár ma már készítenek "édes" változatot is - ebben szinte egyáltalán nincs só."
El tudom képzelni, jó kis sós íz a halhoz...
:))
Akkor jó!
A hekknél én is! ;)
75. hsz.!
De én odaírtam ám! Egyben a hekk, szeletben az afrikai harcsát!
75.hsz.
Granulátumot szórok legtöbbször, de olyan vékony szelet, hogy pár perc alatt megsül. Évek óta így készítem, még sohasem égett meg.
De köszi! :D
Ha-hó!!!
A fokhagyma-ízesítést sütés után tedd csináld meg, különben szénné ég az összes!!
Sütés után vagy zúzott fokhagymával kend be, vagy csak a fokhagyma gerezddel átdörzsölöd, de ezt is csak sütés után tettük.
Neked is köszönöm! :)
Már csak meg kell venni!
Én is sütöttem már, mert nagyon szeretem.
Szűrőben engedtem fel, és lehetőleg szárazra leitatgattam. Ha kellett, megtisztogattam még. Levágtam a külső hátuszonyt is, ha rajtamaradt. Az olyasmi, mint valami egysoros kefe, nem akartam panírozgatni.
A nagyobb darabokat pár ujjnyi távolságban keresztben bevágom. Jobban átsül.
Én csak paprikás lisztbe forgattam, rá is nyomogattam.
Hááát én is...
Pedig még holnapra is kész a kajánk...
A mélyhűtőben meg ugye van afrikai harcsa szelet... :DDD
(de ezt só-bors-fokhagyma ízesítéssel sütöm meg)
Én is!
Nálatok mennyiért lehet kapni???
Régen nem mertem már a közelébe menni, ezért kérdem.